سبد کودی، تقویت خاک و امنیت غذایی
هفتمین همایش آموزشی ترویجی سبد کودی به همت شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان رضوی با جضور مسئولین کشوری و استانی جهاد کشاورزی و شرکت تولیدکنندگان، کشاورزان، کارگزاران شرکت خدمات حمایتی کشاورزی برگزار شد.
به گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد؛ مجید جعفری، مدیرکل سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در حاشیه هفتمین همایش سبد کودی که در محل هتل توریست توس برگزار شد، گفت: با توجه به اینکه به فصل کشت پائیزه در حال نزدیک شدن هستیم، ضرورت دارد تا داشتههایمان را در حوزه تامین ارزیابی مجدد بکنیم. تولیدکنندگان با کشاورزان از نزدیک صحبت هایی را داشته باشند و با توجه به اینکه اقلیم تغییر داشته الگوهای کشت نیز در حال تغییر هست، باید یک سری نکات ترویجی و آموزشی رو خدمت عزیزان ارائه گردد.
وی افزود: آنچه در این حوزه اتفاق میافتد، واقعیتهای کار و با علم روز، گاهی متفاوت است، اما ضرورت دارد در حوزه خاک قبل از صدور حوالههای کود، یک سری اقدامات را در زمین کشاورزان انجام دهیم. شروع اقدام، آزمونهای خاک است در مرحله دوم ما باید روی حاصلخیزی خاک مرحله سوم باید روی تعادل بخشی باشد و در مرحله چهارم اگر دیدید واقعا نیاز هست، ما کودی را اضافه بکنیم. اما آنچه درحال حاضر اتفاق میافتد این نیست و به سمت کودی و فول کودی میرویم. بهرهوری بسیار مهم است و شروع بهرهوری تولید از خاک است. بنابراین باید نگاه ویژه ای را به خاک، شرایطش و آزمون های لازم انجام شود.
جعفری عنوان کرد: همایش امروز و همایش های ترویجی اینگونهای با این محور و مبنا، برگزار میشود که کشاورزان مبنای و اصول علمی جدید بدانند. اقلیم تغییر کرده و الگوهای کشت در حال تغییر است. با روش های قبلی، با برنامه های قبلی و با ارقام قبلی، نمیتوانیم در شرایط اقلیمی موجود به بهرهوری تولید رسید. امیدواریم اینگونه همایشها زنگ خطر برای تولیدکنندگان و کشاورزان برای تغییر نگرش باشد.
حسین عطایی سلامی، مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان خراسان رضوی نیز در جمع خبرنگاران گفت: این هفتمین همایش آموزشی ترویجی سبد کودی شرکت خدمات محیط کشاورزی هست که در سال جاری در تیرماه برگزار میشود. از تمام تولید کننده های استان و سراسر کشور برای حضور دعوت شده است. در این همایش بین مصرف کننده، تولید کننده و توزیع کننده، از طریق کارگزاریها ارتباط برقرار میگردد.
وی افزود: امسال تولید کننده های خیلی زیادی متقاضی بودند که در این همایش شرکت کنند. به دلیل اینک سال گذشته بازدهی خیلی خوبی داشته و ارتباط خوبی برقرار کردهاند. سال گذشته ما در خصوص همایشهای کشوری که برگزار میشود رتبه دوم کل کشور آوردیم امسال هم امیدواریم این ارتباط برقرار شود و بتوانیم جامعه هدفی که تولید کنندهها مد نظرشان برای عرضه محصولاتشان هست و اینکه محصولاتشان را به دست کشاورزها برسانند، برخوردار شوند.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزان خراسان رضوی اظهار کرد: ما در شرکت خدمات حمایتی، حمایت خوبی از تمام تولید کنندها داریم. همچنین سعی داریم امسال صدور حواله های کشت پاییزه برای کدهای یارانهای را زودتر انجام بدهیم. کودهای ازته، فسفاته و پتاسه را برای استان تامین کردیم و آماده شروع صدور حواله هستیم. در حال حاضر بالغ بر ۱۲ هزار تن انواع کودها، تامین شده و علاوه بر این ۱۲ هزار تن، حدود ۲ هزار تن هم در انبار کارگزارای سراسر استان مهیا است.
عطایی سلامی عنوان کرد: امسال بر اساس سهمیه ابلاغی، ۱۳۶ هزار تن کود ازته، ۲۱ هزار تن کود فسفاته و ۹ هزار تن کود پتاسه به استان خراسان رضوی تخصیص پیدا کرده است. این سهمیه از طریق ۱۹۲ کارگزار فعال عضو شبکه بزرگ کارگزاران شرکت خدماتی حمایتی کشاورزان خراسان رضوی در اختیار مصرف کنندگان قرار خواهد گرفت. همچنین در این همایشهای که برگزار میشود، تولیدکنندگان سبد کودی مجزا از کودهای یارانهای ایجاد کردهاند.
وی با اشاره به استقبال خوب از همایش هفتم، خبر داد: با توجه به محدودیت مکان امسال امکان میزبانی از ۲۲ شرکت تولیدکننده را داشتیم که ۵ شرکت دانش بنیان هستند. غالبا شرکتهای تولیدکننده با ما تفاهمنامه دارند در این همایش هفتم حضور پیدا کردهاند که اکثریت تولیدکنندگان استان خراسان رضوی هستند.
محمد مهدی سعیدی، مدیر بازاریابی و امور مشتریان شرکت خدمات حمایتی کشاورزی کشور، نیز بیان داشت: همایشی که امروز در استان خراسان رضوی در حال برگزاری است هفتمین همایشی است که ما در سال جاری برگزار کردیم. برنامه ما این است که در سال جاری ۳۲ همایش رو در ۳۲ استان کشور برگزار کنیم.
هدف اصلی، بحث خودکفایی کودهای کشاورزی، حمایت از تولید کنندگان کودهای کشاورزی داخلی و معرفی جدیدترین محصولات کودی کشور به کارگزاران و کشاورزان فعال سطح کشور و از طرفی هم حذف واسطه ها برای دریافت مستقیم کود از تولید کننده به مصرف کننده است.
وی افزود: با توجه به اینکه ۳ هزار و ۵۰۰ کارگزار فعال در سطح کشور داریم، شرکتهای تولید کننده میتونند با مراجعه به شرکت خدمات حمایتی کشاورزی کشور عقد قرارداد و تفاهم نامه داشته باشند و از این پتانسیل استفاده کنند و محصولات کودی خودشان را از طریق شبکه کارگزاری ما به دست جامعه هدف که کشاورزان هستند برسانند.
سعیدی با اشاره به رتبه دوم استان خراسان رضوی در سال گذشته اظهار کرد: از لحاظ رضایت جامعه کشاورزی کشور، از لحاظ بحث کارگزاران، رضایت کامل وجود دارد. اگر در بحث تامین بعضی از نهاده ها مثل کود اوره وقفهای ایجاد میشود، این به سمت شرکت خدمات حمایتی معطوف نیست. با توجه به اینکه تامین کننده شرکت های پتروشیمی کشور هستند گاهی در تامین نیاز شرکت خدمات حمایتی کشاورزان تعلل میکنند، که این باعث ایجاد مشکلاتی در تامین کود میشود.