به همت فرماندهان صنعتی، تولید ادامه دارد
به همت خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی و ستاد روز ملی صنعت، اصحاب رسانه از چندین واحد تولیدی در شهرک صنعتی چناران بازدید کردند.
به گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد؛ امیررضا رجبی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی، در نشست خبری بازدید اصحاب رسانه از چند واحد تولیدی شهرک صنعتی چناران، گفت در جنگ ۱۲ روزه، مأموریت مشخص ما تأمین کالا، نظارت و آرامسازی بازار بود. با هماهنگیها، وظایف نهادهای مختلف تفکیک شد. شب همان روز نخست، جلسهای اضطراری با حضور تمام تشکلهای بخش صنعت، اصناف، عمدهفروشان و توزیعکنندگان برگزار و تصمیمات فوری اتخاذ شد.
وی افزود: واحدهای تولیدی نیز بلافاصله با ما همراه شدند و فضای کسبوکار حاکم بود. برای ارزیابی، رصد و تقویت امنیت کارخانهها، دهها تیم دو نفره به صورت همزمان به واحدهای تولیدی مختلف اعزام شدند تا علاوه بر بررسی شرایط، نکات ایمنی و امنیتی را نیز به واحدها منتقل کنند. در حوزه بازار نیز خوشبختانه، بجز یکی دو قلم خاص، هیچ کمبودی در کالاهای اساسی و پرمصرف نداشتیم.
رجبی با بیان اینکه؛ تمام شاخصهای صنعتی، معدنی و اقتصادی در سهماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل با رشد مواجه است، اظهار کرد: امسال اولین سال اجرای برنامه هفتم توسعه است. ستاد تدوین و پایش این برنامه در استانداری خراسان رضوی تشکیل شده که دو کارگروه، صنعت و تجارت، و کارگروه معدن به اداره کل صمت مرتبط است. همچنین برای تحقق شعار سال، برنامهای مجزا طراحی شده و در حال پیادهسازی است. حمایت از سرمایهگذاران، تأمین زیرساختها، حذف بروکراسیهای زائد و هموار کردن مسیر تولید، جزو اهداف اصلی ما در سال جاری است.
مدیرکل سازمان صمت خراسان رضوی با اشاره به حمایت از صادرات، عنوان کرد: در سال ۱۴۰۳ به میزان ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار دلار صادرات داشتیم که ۳۰ درصد رشد و دو برابر میزان رشد کشور را نشان میدهد. همچنین ۱۰ درصد رشد صادرات نسبت به سه ماهه سال قبل در سال ۱۴۰۴ داریم و در جنگ تحمیلی ۱۲ روز توقف صادرات در مرزها را شاهد نبودیم.
فیروز ابراهیمی، رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: در جنگ ۱۲ روزه، اتفاقی کمنظیر در اقتصاد استان رقم خورد و همگرایی و انسجامی مثالزدنی میان مسئولان دولتی و فعالان اقتصادی ایجاد شد که نتایج آن فراتر از انتظار بود. کارخانههایی که تا پیش از این در یک شیفت فعالیت میکردند، طی این دوره به صورت سه شیفت مشغول به کار شدند. واحدهای تولیدی مرتبط با نیازهای روزمره مردم، بدون استثنا با تمام ظرفیت فعال گردیدند. این هماهنگی به گونهای بود که حتی کارخانهها، محصولات مورد نیاز یکدیگر را نیز پشتیبانی و تأمین میکردند.
وی افزود: طبق آماری که از برخی صنایع بزرگ دریافت کردهایم، میزان عرضه آنها در این دوازده روز معادل تولید دو ماه گذشته بوده است. در تأمین کالاهای اساسی کوچکترین کاستی احساس نشد و حتی مازاد نیز داشتیم. اگر این بحران طولانیتر میشد، آمادگی داشتیم از استانهای دیگر نیز پشتیبانی کنیم. صنعت غذا، بهویژه تولیدکنندگان کنسرو، از روزهای نخست فراخوان شدند و اعلام آمادگی کردند تا با هر قیمتی، هر حجمی از تولیدات خود را وارد بازار کنند. این اتفاق نشان داد اگر دولت اراده کند و بخش خصوصی را ببیند، میتوان در کوتاهترین زمان به نتایج بزرگ رسید.
ابراهیمی با ابراز امیدواری نسبت به تداوم این هماهنگیها گفت: مردم ایران بار دیگر نشان دادند در سختترین شرایط پشت کشورشان میایستند، بهشرط آنکه مسئولان نیز در کنار آنها باشند. باید مسئولان ما بهدرستی صدای مردم را بشنوند، درد آنها را بفهمند و نگذارند برخی افراد ناآگاه از تریبونها حرفهایی بزنند که روح و روان مردم را خدشهدار کند. یکی از مشکلات جدی کشور ما، واگذاری مناصب به افرادی است که فاقد صلاحیت و اهلیت لازم هستند. برخی مدیران حتی از اداره خانواده خود ناتواناند اما مسئولیت تصمیمگیری برای میلیونها ایرانی را بر عهده دارند. این بیکفایتیها باید اصلاح شود.
ریاست خانه صمت خراسان رضوی در گفتگو با خبرنگاران در حاشیه بازدید از واحد تولیدی اسانس و رایحه با اشاره به اینکه در خراسان رضوی مشکل زمین برای سرمایهگذاران صنعتی را نداریم ولی دغدغه زیرساختها را داریم گفت: درآمد مردم مشهد با توجه به سندی دارند همخوانی ندارد. تناسب جمعیت و درآمد سرانه یک شاخص پذیرفته شده است. ما ۸ درصد جمعیت کشور را داریم و به تناسب باید ۸ درصد منافع و درآمد و تولید ثروت کشور رو هم داشته باشیم. اما با توجه به شرایط مشهد و مسائل پیرامون آن، دقیقا ۸۲ درصد جمعیت کشور را داریم اما متاسفانه سهممان از تولید ناخالص داخلی کشور ۵/۵ درصد است، یعنی هر شهروند خراسانی ۶۵ درصد میانگین درآمد سرانه مردم ایران را دارد.
وی ادامه داد: علی الرقم روکشهای قشنگ و ظاهر شیک، در واقع به لحاظ درآمد سرانه رتبه ۲۳ کشور را داریم یعنی در یک سوم پایانی جدول هستیم. یعنی از استان های غیر برخورداریم. تولید برق ما ۵ هزار مگاوات و مصرف ما ۴ هزار مگاوات است، یعنی هزار مگاوات اضافه تولید داریم. اما صنعت ما از بحران قطع برق آسیب میبیند. که بخاطر این است جمعیت سرریز مشهد است که داریم و منابع استان را دیگران استفاده میکنند.
سید وحید سیدزادگان، مدیرعامل شهرک صنعتی چناران، نیز در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: شهرک صنعتی چناران، با وسعتی در حدود ۶۰۰ هکتار، در دو فاز طراحی و اجرایی شده است و هماکنون ۳۳۷ واحد تولیدی در این شهرک فعال هستند که در حوزههای متنوعی چون داروسازی، صنایع شیمیایی، سلولزی، فلزی، الکترونیک، و خدمات عمومی از جمله بانک، دفاتر بیمه، خدمات غذایی و پشتیبانی فعالیت دارند.
مدیرعامل شهرک صنعتی چناران با اشاره به اهمیت اشتغالزایی این مجموعه گفت: در حال حاضر، بیش از ۱۱ هزار نفر به صورت مستقیم در واحدهای صنعتی این شهرک مشغول به کار هستند که از این تعداد، حدود ۴۰ درصد را بانوان و حدود ۶۰ درصد را آقایان تشکیل میدهند. همچنین ۵۰ تا ۶۰ درصد این نیروها از شهر چناران و مناطق پیرامونی آن هستند و مابقی از مشهد، گلبهار و سایر شهرستانهای استان تأمین میشوند.
سیدزادگان تصریح کرد: بهجز ۳۳۷ واحد فعال، در حال حاضر ۲۱۶ واحد صنعتی دیگر نیز در حال ساختوساز هستند که ۳۵ واحد از آنها مراحل پایانی خود را سپری کرده و آماده بهرهبرداری هستند. پیشبینی میشود تا پایان سال، این واحدها تحت برندهای متنوع وارد چرخه تولید شوند و آمار اشتغال و تولید شهرک بهشدت افزایش یابد.
وی افزود: در دو سال گذشته، بیش از ۱۰ هزار اصله درخت و حدود ۱۰۰ هزار بوته گل و درختچه در محوطههای شهرک کاشته شده است. در مجموع، ۶۰ هکتار فضای سبز پراکنده در سطح شهرک ایجاد شده که هم در زیباسازی و هم در کاهش آلودگی نقش مهمی ایفا میکند. همچنین هر واحد صنعتی طبق مفاد دفترچه قرارداد ملزم به اختصاص حداقل ۱۰ درصد از فضای خود به فضای سبز است که عمدتاً این اقدام توسط واحدها انجام شده و نتایج مثبتی در ارتقای محیطزیست صنعتی داشته است.
سیدزادگان به توسعه زیرساختهای حیاتی نیز اشاره کرده و افزود: در حوزه تأمین برق، پست ۳۳/۲۰ کیلوولت با ظرفیت ۸۰ مگاوات فعال است و مذاکرات برای افزایش ظرفیت به ۳۲۰ مگاوات نیز در جریان است. همچنین پست جدیدی با ظرفیت ۴۵ هزار کیلوولتآمپر نیز به زودی وارد فاز اجرایی میشود. در حوزه تأمین آب نیز، سه حلقه چاه جدید طی دو سال گذشته وارد مدار شدهاند و ظرفیت آبرسانی شهرک اکنون به ۶۸ لیتر بر ثانیه رسیده است که خوشبختانه در حال حاضر هیچ مشکلی در تأمین آب صنایع نداریم.
مدیرعامل شهرک صنعتی چناران همچنین از اجرای فاز توسعه تصفیهخانه فاضلاب شهرک خبر داد و عنوان کرد: این پروژه با حمایت هیئت مدیره، مسئولین محلی و تحت نظارت شرکت شهرکهای صنعتی استان، در حال اجراست و انتظار میرود ظرف یک سال آینده به بهرهبرداری کامل برسد. همچنین برای احداث ۴ مگاوات نیروگاه خورشیدی برنامهریزی شده که از این میزان، یک مگاوات توسط یک واحد صنعتی به بهرهبرداری رسیده و مابقی در حال اجرا است. حدود ۴۰۰ کیلومتر کابلکشی شبکه برق و فناوریهای نوین انجام شده که بخشی از آن توسط بخش خصوصی تأمین شده است.
وی گفت: شهرک صنعتی چناران یکی از مجهزترین شهرکهای صنعتی در حوزه آتشنشانی است. ما در حال حاضر دارای چهار دستگاه خودرو آتشنشانی هستیم که یکی از آنها از طریق امانت واگذار شده و سه دستگاه دیگر در تملک کامل شرکت خدماتی هستند. این ناوگان بهصورت تخصصی فقط برای شهرک صنعتی فعال است و بنا بر دستورالعملهای قانونی، اجازه ارائه خدمات به خارج از محدوده شهرک را ندارند.
سیدزادگان از تشکیل کمیسیون قضایی حمایت از سرمایهگذاری نیز خبر داد و گفت: این کمیسیون با مشارکت دستگاه قضایی، نمایندگان مجلس، مدیران اجرایی و بانکها تشکیل شده و تاکنون بیش از ۲۱ جلسه برگزار کرده است. این جلسات با هدف تسهیل تعامل میان تولیدکنندگان و نهادهای حاکمیتی برگزار میشود و ضمانت اجرایی لازم برای مصوبات نیز وجود دارد.
مدیرعامل شهرک صنعتی چناران ابراز کرد: در راستای ارتقای ایمنی، بهداشت و محیطزیست (HSE)، تمامی ۳۳۷ واحد صنعتی موجود در شهرک در دو سال گذشته مورد بازرسی قرار گرفتهاند و برای آنها گزارشهای ارشادی تنظیم شده است. این گزارشها به مدیران واحدها ابلاغ میشود و جنبه حمایتی و مشاورهای دارند، بدون ارجاع به مراجع نظارتی. در بسیاری از موارد، واحدها به صورت دقیق به توصیهها عمل کردهاند که این خود نشانهای از مسئولیتپذیری آنهاست.
سیدزادگان اعلام کرد: در حال حاضر، پروژههای اجرایی متعددی با مجموع اعتبار ۱۷۰ میلیارد تومان در دست اجرا است که بخشی از آن از منابع داخلی شرکت خدماتی و بخشی از اعتبارات استانی و ملی تأمین شده است. این پروژهها شامل معابر، آسفالت، جدولگذاری، روشنایی، توسعه شبکهها و امکانات عمومی هستند.
وی تاکید کرد: واحدهای صنعتی ۱۰ درصد مالیات بر ارزش افزوده پرداخت میکنند که ۴ درصد آن سهم شهرداریها است، اما هیچگونه خدماتی از سمت شهرداری به شهرکهای صنعتی نمیشود. این مطالبه جدی حوزه صنعت از وزارت کشور و سازمان شهرداری ها است.
داوود محمدی، مدیرعامل چند شرکت صنعتی که در حوزه صنایع غذایی و ملزومات آن فعالیت میکند نیز در جمع خبرنگاران گفت: از سال ۸۰ افتخار دارم تولید کننده باشم. ما ۴۰۰ نفر نیروی مستقیم داریم که ۸۰ درصد نیروی بومی چناران و ۲۰ درصد از مشهد هستند. در تمام کشور نمایندگی داریم. در دو صنعت صنایع تبدیلی و فلزی کار میکنیم.
وی افزود: در سال حدود ۴ هزار تن مربا و ۶ هزار تن کنسرو تولید میکنیم. در حوزه تولید با برند خودمان و برندهای دیگر فعال هستیم. قبلا صادرات به کشور افغانستان و عراق داشتیم که بخاطر قوانین آنها دیگر امکان صادرات نداریم. صادرات به کشور روسیه را بصورت محدود شروع کردهایم که در حال حاضر موفق بوده است.
شایان ذکر است؛ در این تور خبری اصحاب رسانه از واحدهای صنعتی، شرکت نیکسان درب ابتکار ( تولید کننده انواع درب شیشه جار ) ( تولید چاپ درب )، شرکت بهین چاشنی ( تولید کنسروجات )، شرکت آذین چاشنی ( تولید انواع مربا و ترشیجات ) و شرکت صفا رایحه ( تولید کننده اسانسهای انحصاری، عطر و ادکلن و افشانه ) بازدید کردند.

تور خبری شهرک صنعتی چناران

تور خبری شهرک صنعتی چناران

تور خبری شهرک صنعتی چناران

تور خبری شهرک صنعتی چناران

تور خبری شهرک صنعتی چناران

تور خبری شهرک صنعتی چناران

تور خبری شهرک صنعتی چناران