زمزمه محبت درمان در تسکین آلام کودکان بیمارستان دکتر شیخ
ریاست بیمارستان فوق تخصصی دکتر شیخ، با بیان اینکه دکتر مرتضی شیخ بنیانگذار بیمارستان طبیبی وارسته و پزشکی حاذق بودند و ما وارث خدمات او هستیم، گفت: روند درمان در این بیمارستان با دیگر بیمارستانها متفاوت است. بیماران ما کودک هستند و تحمل حضور در این محیط را ندارند. با کمک خیرین طی هفته از آنها با بستنی و پیتزا پذیرایی میشود، اسباب بازی اهدا میگردد تا احساس دوری از محیط زندگی را نداشته باشند.
به گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد؛ دکتر علی قاسمی در نشست خبری بازدید اصحاب رسانه از بیمارستان فوق تخصصی کودکان دکتر شیخ گفت: بیمارستان دکتر شیخ سابقه بیش از ۷۵ ساله دارد که به عنوان مرکز شماره دو فعالیت میکرده است. بیش از ۳۵ سال است که بعنوان مرکز ارائه خدمات آموزشی، پژوهشی و درمانی به دانشگاه علوم پزشکی مشهد واگذار شده است. همچنین کلنیک سرور که در میدان ۱۷ شهریور قرار دارد به عنوان تنها مرکز جامع شمال شرق کشور در زمینه بیماریهای هموفیلی و تالاسمی کار درمانی را انجام میدهد.
وی افزود: بیمارستان کودکان دکتر شیخ ۱۷۲ تخت مصوب و ۱۸۶ تخت فعال دارد. ظرفیت اشغال تختها ۸۵ درصد است که در زمانهای پیک ۱۰۰ در صد اشغال تخت داریم. همچنین در شیمی درمانی، هموفیلی و تالاسمی به ۵۰ بیمار بستری ارائه خدمت میکنیم. بخشهای نوزادان، اطفال یک و دو، بخشهای خون، بخش سرطان، کلیه، جراحی و ICU یک و دو، بخشهای بیمارستان را تشکیل میدهند. درمان سرپایی نیز در درمانگاه، سنگ شکن درون درمانی، رادیولوژی و ..... انجام میگیرد.
ریاست بیمارستان دکتر شیخ اظهار کرد: آمار مراجعه در سال ۱۴۰۱ تعداد ۲۲ هزار و ۵۸ نفر بود که در سال ۱۴۰۳ به ۴۵ هزار نفر رسیده است. این افزایش به علت اصلاح فرآیندها بوده است. در اعمال جراحی ۸ هزار در سال ۱۴۰۱ بود که در سال ۱۴۰۳ به ۹ هزار و ۳۹۳ رسیده است. همچنین درمانهای سرپایی با احتساب کلنیک سرور بیش از ۳۰۰ هزار نفر است.
دکتر قاسمی با بیان اینکه، یکی از نکات مهم تقویت کادر درمان است، عنوان کرد: مهمترین حوزه در این زمینه بخش پرستاری است. در حال حاضر شاخص یک پرستار در ازای هر تخت است که امیدواریم شاهد ارتقاء این شاخص باشیم. بیمارستان دارای ۱۵ نفر هیات علمی، ۲۰ نفر دستیار تخصصی و ۵۰ دانشجوی پزشکی است. بیمارستان فوق تخصصی دکتر شیخ. دربین تمام بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد، رتبه یک اعتبار بخشی را از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دریافت کرده است.
وی ابراز کرد: در سالیان اخیر رویکردهای شعار سال، اقتصادی بوده است. رویکرد ما نیز اقتصادی است. کاهش هزینه و درآمدزایی در دستور کار بوده، فرآیندها اصلاح شد و با سازمانهای بیمهگر تعامل کردیم. بخش گردشگری سلامت را راهاندازی کردیم. طی سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ تعداد ۴۳۹ گردشگر سلامت بودیم که بیش از ۱۵۰ میلیارد تومان درآمدزایی ایجاد نمود.
ریاست بیمارستان دکتر شیخ با اشاره به اینکه؛ در بخش خصوصی بیمارستان کودکان چون درآمدزایی ندارد، نداریم، گفت: خیرین سلامت طی سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ مبلغ ۴۰ میلیارد تومان کمک کردهاند. این کمکها مربوط به هزینه درمان بیماران نیازمند، کمک هزینه دارو و تجهیزات وکمک هزینه عمران و توسعه بوده است.
وی تاکید کرد: مهمترین مشکل ما این است که مردم با خدمات بیمارستان آگاه نیستند. جذب خیرین میتواند افزایش خدمات درمانی و رفاهی، حفظ تحمل و خوشایندی بیمار را ایجاد نماید. بیمارستانهای غیر تخصصی اطفال، خدمات به اطفال و کودکان میدهند.اما وجه تمایز این بیمارستان خدمات تخصصی کودکان و بیماران صعبالعلاج است که در این مرکز خدمت میگیرند. در ارائه خدمات در حوزه اطفال سعی داریم که ارائه خدمت سرپایی باشد تا کودک از محیط بیمارستان دور باشند.
شایان ذکر است؛ بعد از نشست خبری اصحاب رسانه از بخشهای همودیالیز، شیمی درمانی و اوژانس بازدید کردند. در این بازدید دکتر یاسر سلحشور، مدیر بیمارستان فوق تخصصی دکتر شیخ توضیحاتی در خصوص بخشها، خدمات و روند درمان کودکان ارائه نمودند.