استاندار خراسان رضوی عنوان کرد:
نمایشگاههای دائمی باعث همافزایی توانمندیها میگردد
استاندار خراسان رضوی گفت: ایجاد نمایشگاههای دائمی میتواند فرصتی برای نمایش ظرفیت و توانمندی ها، هم افزایی دستگاهها و نهادهای متولی و ایجاد فضای اشتراکی ارائه محصولات باشد.
به گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد؛ غلامحسین مظفری، در مراسم افتتاحیه نمایشگاه دایمی محصولات کاشی فیروزه که با حضور مدیران استانی، صنعتگران و کارآفرینان خراسان رضوی، در واحد تولیدی کاشی فیروزه برگزار شد، گفت: باعث شادمانی است که واحدهای صنعتی را با تمام شرایط سخت در حال توسعه میبینیم. این توفیقات، محصول یک زحمت و تلاش و هماهنگی گسترده است. نمایشگاه دائمی محصولات یک ارزش به مجموعه میدهد که متخصصان، دانشجویان و مصرفکنندگان آن را ببینند و با دانش جدید آشنا شوند.
وی افزود: ایجاد نمایشگاههای دائمی میتواند فرصتی فراهم کند تا مهمانان خارجی نیز در جریان توانمندیهای صنعتی استان قرار گیرند. در زمان برگزاری اجلاس وزیران امور خارجه اکو هم نمایشگاهی از توانمندیهای صنعتی استان، برپا شد و خیلی مورد استقبال سفرا و وزیران امور خارجه کشورها قرار گرفت. هم اکنون فضایی تحت عنوان نمایشگاه دایمی برای تولیدات صنعتی خراسان رضوی در محل فرودگاه مشهد در دست ایجاد است.
استاندار خراسان رضوی اظهار کرد: در واحدهای صنعتی استان، میتوان فضایی اشتراکی را برای ارایه محصولات صنعتی ایجاد کرد که هم جنبه بازاریابی داشته و هم نمایشگاهی از توانمندیها باشد، که میتواند در مدت نیم ساعت کلیات استان را نشان دهد. تمام دستگاهها و نهادهای متولی میتوانند در این نمایشگاه حضور داشته باشند و از ظرفیت آن استفاده کنند.
مظفری با بیان اینکه؛ این مجموعه میتواند شروعی برای تغییر نگاه به عنوان نمایشگاه دائاست و امیدواریم همه مجموعهها این اقدام را انجام دهند، عنوان کرد: باید رقابت متناسب و هم افزایی ایجاد نمائیم. همانگونه که در داخل و خارج رقیب هم هستیم نیاز به کار مشترک داریم. اگر با هم نباشیم و فکر کنیم فقط رقیب هم هستیم، شکست خواهیم خورد.
استاندار خراسان رضوی همچنین در جمع خبرنگاران ابراز کرد: خوشحال هستیم که صنعت کاشی و سرامیک رشد قابل توجهی داشتیم. ما در قبل از انقلاب در این صنعت ۵ واحد داشتیم و امروز در کشور ۱۷۰ واحد بزرگ تولید کاشی سرامیک داریم، که به اقصی نقاط دنیا صادرات این محصول انجام میشود. ما رتبه چهارم دنیا از نظر تولید و در رتبه پنجم از نظر صادرات هستیم.
وی ادامه داد: طبیعی است که با این دانش تجربه و تکنولوژی که عزیزان رسیدهاند، دولت هم هر امکان و هر حمایتی که لازم است از واحدها داشته باشد. در استان خراسان رضوی،ما به دنبال این هستیم با نشست های مشترک و جلسات خوبی که با عزیزان داریم بتونیم مسائل رو احصاء کنیم. آن بخشی که نیاز هست در استان تصمیم گیری شود و مباحث داخلی و استانی هست که همکاری دستگاههای اجرایی و مدیران استانی رو دارد، تصمیم میگیریم و مسائل را حل میکنیم.
مظفری بیان کرد: مسائلی هم که باید هماهنگیهای بین بخشی، بین دستگاهی و بین وزارتخانه انجام شود، آنهایی که در حوزه صادرات هست، بخشی در حوزه زیرساخت ها است. امروز باید تلاش کنیم که زیرساخت های لازم را، مخصوصا آنهایی که در توسعه محصولات و صنایع، مزیت داریم، فراهم کنیم.
فیروز ابراهیمی، ریاست خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این مراسم در جمع خبرنگاران گفت: یکشنبه های صنعت را با بازدید استاندار محترم از واحدهای صنعتی شاهدیم. امروز در واحد تولیدی کاشی فیروزه که اولین واحد تولید کاشی و سرامیک خراسان بزرگ است، هستیم.
وی افزود: همه با معضلات واحدهای صنعتی آشنایی دارند. در حال حاضر بحث انرژی، بزرگترین معضل در حوزه تولید است. خط تولید اگر یک لحظه، قطع برق ببینیند، آسیب بزرگی به کارخانه میزند. معضلات انرژی را داریم، بحث رفع تعهد ارزی را داریم، بحث خشکسالی و منابع بانکی را داریم. اینها معضلات معضل اصلی در حوزه تولید هستند.
همچنین عبدالمجید سقاء رضوی، مدیرعامل کاشی فیروزه، نیز گفت: در این نمایشگاه دائمی، ۴۰۰ طرح به همراه ۴۰ دکور زنده به کار گرفته شده است. این نمایشگاه نتیجه ماهها تلاش بیوقفه، برنامهریزی دقیق و همدلی جمعی، میان مدیران، طراحان، معماران، کارگران و همه اعضای مرتبط است. هدف این نمایشگاه تنها طراحی زیبا و نمایش محصولات نیست، بلکه ایجاد بستری برای تعامل صنعتگران، تجار و مردم است.
وی افزود: در طراحی این مجموعه ما از جوهره معماری ایرانی الهام گرفتهایم تا نه تنها ظواهر تاریخ را بازنمایی کنیم، بلکه تجلی روح و منطق معماری ایرانی را در قالب مدرن به نمایش بگذاریم. در این مسیر توجه به ایستادگی و پایداری سازه، بهرهگیری دقیق از نظم و سازماندهی که در معماری ایرانی، مبنای طراحی ما قرار گرفته، بسیار مهم بوده است. همچنین تناسب فضا با مقیاس انسانی، آسایش کاربر و رعایت آرامش بصری در چینش تجهیزات، مورد توجه قرار گرفته است.
مدیرعامل کاشی فیروزه اظهار کرد: طراحی این فضا بر مفاهیم پایداری به درستی لحاظ شده است. از طراحی جهتگیری بنا در رابطه با تابش نور خورشید گرفته تا رعایت صرفهجویی در مصرف انرژی و استفاده بهینه از متریالهای عمومی و در دسترس، به ساخت سازهای منجر شدهاند که تجلی کیفیت، نوآوری و روحیه خلاق است.
این فعال حوزه کاشی و سرامیک کشور ادامه داد: تجربه حضور در آن انگیزهای برای اعتماد به تولید داخلی و افتخار به هنر و صنعت کشورمان خواهد بود. تلاش بر این بوده است تا این فضا علاوه بر نمایش ظرفیت و توانمندیهای فنی و هنری در تولید کاشی، بستری برای تعامل بیشتر با بازار مصرف و فعالان صنعت نیز فراهم آورد. این مکان محلی برای گفتوگو، مشاوره، تبادل تجربه و ایجاد همکاریهای جدید میان تولیدکنندگان، تجار، معماران و متخصصین خواهد بود. امیدواریم در این مسیر پیشرو و در حال ارتقا باشیم.
سقاء رضوی در گفتگو با خبرنگاران نیز اعلام کرد: این مراسم افتتاح اولین نمایشگاه دائمی تخصصی حوزه فعالیت خود ما است که بیشتر در حوزه دیزاین، ارتباط با مصرف کنندگان، ارتباط با معماران، تجار و بازرگانان را در این فضا گذاشتهایم. ما در مجموعه کاشی فیروزه ۲۲۰ نفر پرسنل داریم. امروز نزدیک به ۳۲ سال از استارت تولید و ۴۲ سال از تاسیس شرکت کاشی فیروزه میگذرد. مجموعه کاشی فیروزه حدود ۵۰ نماینده در سطح کشور داریم و ۱۰ درصد تولید مجموعه، یعنی ۴۰۰ هزار متر مربع را به صادرات اختصاص دادهایم.