مدیرکارگاه گلابگیری حکیم عنوان کرد:
فرخد ظرفیت تولید ۵۰ درصد گلاب ایران را دارد
مراسم تهیه گلاب به روش سنتی از اولین برداشت محصول گل محمدی به نیت نذر اهدا به حرم مطهر رضوی در کارگاه گلابگیری حکیم در روستای فرخد برگزار شد.
به گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد؛ حمید لطفی فرخد، مدیر کارگاه گلابگیری حکیم در حاشیه اولین مراسم گلابگیری این روستا که به قمصر خراسان مشهور است در جمع خبرنگاران گفت: هر ساله اولین روز برداشت گل محمدی را نذر امام مهربانیها میکنیم. به همین مناسبت از دوستان دعوت کردیم تا در این مراسم ما را کمک و همیاری کنند. گلابی که امروز تهیه میشود به حرم مطهر رضوی و آستان قدس اهدا میگردد.
وی افزود: از مقدار ۲۰ کیلو گل محمدی، حدود ۲۰ لیتر گلاب تهیه شده و بطور کامل به حرم آقا هدیه میشود. این برنامه ۱۰ سال قدمت دارد و هر ساله تا وقتی که کارگاه دایر باشد، در اولین برداشت گل محمدی با همین نیت اجرا خواهد گردید.
لطفی اظهار کرد: ما در این کارگاه از حدود پنج تن گل محمدی، گلاب و نزدیک سه تن انواع عرقیات گیاهی که در طب سنتی مرسوم است، میگیریم. بیش از ۳۵ نوع عرقیات بصورت سنتی و بهداشتی تهیه میگردد. گلاب هم دو نوع، گلاب معمولی و دو آتیشه تهیه میشود. گلاب دو آتیشه، گل و گلاب در دیگ ریخته میشود، مثلا ۵۰ کیلو گل، با ۵۰ لیتر گلاب توی دیگ ریخته و ۵۰ لیتر گلاب دو آتیشه میگیرند که خاصیت پزشکی دارویی دارد.
این کارآفرین گلاب و عرقیات سنتی بیان داشت: در این روستا، بیش از ۵۰ کارگاه گلابگیری دایر شده است. چون نیت کشاورز این است که محصول خودشان را خودشان فرآوری کنند تا به کارخانه برود و چیزی که به دست مصرف کننده میرسد، گلاب طبیعی نباشد. گلابی که سنتی اینجا تهیه میشود، گلاب خالص صد درصد و اسانسش صددرصد است. ولی چیزی که دست مشتری از کارخانه ها گرفته میشود، این اسانس را ندارد. همچنین گلاب ما، مجوز و کد بهداشت دارد.
وی در خصوص صادرات و بازارهای جهانی نیز توضیح داد: امسال در روز جشن گل محمدی، که ۱۹ اردیبهشت برگزار خواهد شد، سفیران تمام کشورها که در مشهد هستند را دعوت کردهایم که به روستای بزرگ فرخد تشریف بیاورند، کار را ببینند که گلاب چی هست و چگونه تهیه میشود. برای جذب گردشگری داخلی نیز، مجوز بوم گردی اخذ شده و فضا برای استراحت خانوادگی، تدارک دیدهایم. داخل روستا هم امکانات فراهم شده است.
مدیر کارگاه گلابگیری حکیم در روستای فرخد تاکید کرد: این روستا با مزارع وسیع گل محمدی و وجود کارگاه گلابگیری، که گلاب ناب به روش سنتی تهیه میکنند، این ظرفیت را دارد که ۵۰ درصد گلاب مصرفی کشور را تامین نماید. از فرمانداری و اداره کل جهاد کشاورزی تقاضا داریم، کار ما رو حمایت کنند، دانشگاه علوم پزشکی، تشریف بیاورد، بازرسی کند و از کارگاه ها حمایت نمایند. این کار برای مردم است و نیاز هست گردشگر داخلی و خارجی امکانات را ببیند و ضمن استفاده از خدمات رایگان، محصول با کیفیت تهیه نمایند.