۳ هزار مگاوات انرژی پاک سهم خراسان رضوی در افق ۱۴۰۶
معاون وزیر نیرو گفت: تا سال ۱۴۰۶ در استان خراسان رضوی باید ۳ هزار مگاوات انرژیهای تجدیدپذیر احداث شود، که هزار مگاوات نیروگاه بادی و ۲ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی خواهد بود.
به گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد؛ محسن طرزطلب در آئین بهرهبرداری و آغاز عملیات اجرایی ۲۹۶ مگاوات نیروگاه خورشیدی در سطح استان خراسان رضوی که در محل کارخانه چسب مشهد (سامد) برگزار شد، گفت: ۳ هزار مگاوات انرژی تجدید پذیر در افق ۱۴۰۶ سهم استان خراسان رضوی است که این ۱۰ درصد ظرفیتی است که ریاست جمهوری برای کشور دستور دادهاند. هر چند ظرفیت برای سال ۱۴۰۴ کم است، امیدواریم در استان تصمیمهای خوبی بیفتد. امسال وضعیت کسری و ناترازی زیاد است که در حوزه مصرف و تولید باید کار شود.
وی افزود: امروز اتفاق میمون در استان خراسان رضوی رخ داد و پروانه احداث نیروگاهها تماما در اختیار استان قرار گرفت که امیدواریم تخصیص منابع نیز به استان منتقل شود. اتفاق خوب دیگر که امسال افتاد در حوزه کشاورزی تجمیع برای احداث نیروگاههای خورشیدی بود، هر چند که انفرادی نیز میتواند صورت بگیرد. اگر در حوزه صنعت نیز این تجمیع اتفاق بیفتد، ما همکاری خواهیم کرد. در پروزههای که امسال شروع شود، تجهیزات در اختیار قرار خواهیم داد.
معاون وزیر نیرو با بیان اینکه ۳۰ هزار میلیارد تومان برای احداث نیروگاههای خورشیدی پیشبینی شده که بخشی تامین شده و قول دادهاند بقیه به فوریت تامین شود، تاکید کرد: احداث نیروگاههای بادی در استان خراسان رضوی بسیار مهم است که باید با قدرت برنامهریزی و اجرا گردد.
علیرضا خدابنده، مدیرعامل توزیع نیروی برق استان خراسان رضوی نیز در این مراسم بیان کرد: یک هدفگذاری در استان ۳ هزار مگاوات نیروگاه انرژی تجدیدپذیر در افق ۱۴۰۶ است، که در بخش توسعهای با همکاری همه بخشهای استان اتفاق خواهد افتاد. در حال حاضر ۱۲۸ مگاوات ظرفیت استان است که امیدواریم در ۱۴۰۶ به عدد ۳ هزار دست پیدا کنیم که هزار مگاوات انرژی بادی و ۲ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی است.
وی افزود: مراسم امروز بهرهبرداری و آغاز اجرایی ۲۹۶ مگاوات انرژی تجدیدپذیر در ۲۹ شهرستان خراسان رضوی است که ۳۰ مگاوات افتتاح و ۲۶۶ مگاوات آغاز رقم خواهد خورد.
عبدالوحید مهدوی نیا، مدیرعامل شرکت توزیع برق شهرستان مشهد نیز گفت: در شهرستان مشهد یک میلیون و ۸۵۰ هزار مشترک داریم که ۳۸ درصد آن مشترک خانگی و ۳۵ درصد صنعتی است. حدود ۱۶/۵ مگاوات نیروگاه خورشیدی داریم و ۶۷ مگاوات نیز در دست اقدام است. برای ۶۵ اداره انرژی محاسبه شده، قدرت ۳۹ مگاوات است که ۱/۸۰۰ کیلووات نیروگاه نصب شده است. ۱۱۷ صنعت ماده ۱۶ داریم که ۲۹ صنعت باید اجرا شود که ۵ نیروگاه وارد مدار شده است و تا سال ۱۴۰۶ به میزان ۲۷۲ مگاوات باید وارد مدار گردد.
وی افزود: در بهینهسازی مصرف برق، دنیا رو به کاهش و ما رو به افزایش هستیم. از طریق جایگزینی ۱۸۱ هزار چراغ LED با سرمایهگذاری ۶۰ هزار و ۳۳۸ میلیارد ریال، به میزان ۱۰۸ میلیون کیلووات صرفهجویی میشود. همچنین طرح تعویض ۲۰۰ هزار الکترو موتور کولر آبی انجام و در دست اقدام است که تاثیر خوبی در مصرف انرژی دارد.
حسین محمودی خراسانی، مدیرعامل شرکت چسب مشهد (سامد ) نیز اظهار کرد: امروز در این مراسم در آستانه بهرهبرداری از ۲۹۶ مگاوات نیروگاههای خورشیدی، شاهد گامها بزرگ در راستای انرژیهای تجدیدپذیر در ایران اسلامی هستیم. این پروژهها نقطه عطف کشور به سوی انرژیهای پاک است و نشانگر عزم ملی در حذف انرژیهای فسیلی خواهد بود.
وی، با بیان اینکه اگر اقتصاد انرژی متناسب با توسعه حرکت میکرد امروز شاهد ناترازی انرژی نبودیم، ادامه داد: این پروزهها، بویژه در صنعت، با چالشهای مواجه است که نیازمند حمایت مناسب است. هزینههای بالا سرمایهگذاری اولیه، عدم وجود تسهیلات مالی مناسب و تمرکز تصمیمگیری در تهران مهمترین چالشهای پیشروی در احداث نیروگاههای خورشیدی است.
عضو انجمن مدیران صنعتی خراسان رضوی تصریح کرد: مزایای این پروزهها، کاهش هزینه انرژی و کاهش اثرات زیست محیطی خواهد بود. باید با تمرکز بر زیرساختها و اطمینان از فراهم شدن آنها، تشویق به سرمایهگذاری انجام گیرد. امیدواریم با همکاری همه دستگاههای مرتبط و توسعه زیرساختهای مالی و اقتصادی به استفاده از انرژیهای خورشیدی در کشور برسیم و از مزایای این منابع طبیعی منتفع شویم.
شایان ذکر است؛ در این مراسم ارتباط تصویری با شهرستانهای مهولات، چناران، بردسکن و تربت حیدریه به نمایندگی از ۲۹ شهرستان برگزار و بخشی نیروگاه خورشیدی کارخانه چسب مشهد توسط، محسن طرزطلب، معاون وزیر نیرو، افتتاح گردید.