از میان میراث فرهنگي بسوی توسعه استانی در نشست خبری استاندار خراسان رضوی
اولین نشست خبری استاندار خراسان رضوی در دولت چهاردهم با ساختاری متفاوت در طرح و اجرا، در تعامل دولت و بخش خصوصی، رسانه و کسب و کار، میراث کهن بنای تاریخی و طرح توسعه استانی برگزار شد و چشمانداز پیش روی استان در مسیر پیشرفت معرفی گردید.
به گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد؛ غلامحسین مظفری در اولین نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت روز بناهای تاریخی در بازار فرش مشهد برگزار شد، گفت: همه ما افتخار خادمی زائرین امام رضا(ع) را برعهده داریم. بخشهای زیادی در استان خراسان رضوی است که باید به آن پرداخته شود. لایحه هایی که برای توسعه و آبادانی استان و رفع محدودیت ها باید به کار گرفت.
وی افزود: باور من این است هر کس که مسئولیتی میپذیرد، برنامه مدون برای آن مسئولیت دارد. با همه استانداران در قید حیات قبل، همفکری کردم و نقطه نظرات و برنامههای آنها را شنیدم. قبل از هر چیز باید به زیرساختهای استان بپردازیم. متأسفانه در حال حاضر این زیرساختها بحران هستند. باید تلاش کنیم که که اینها را به سرانجام برسانیم.
استاندار خراسان رضوی اظهار داشت: در حوزه اقتصادی، رویکرد این است از تمام ظرفیتها با نعامل استفاده کنیم تا شاخصها را ارتقاء دهیم. رتبه کسب و کار استان در بهار سال گذشته، ۲۱ بود که در تابستان ۱۰ و در پائیز ۴ شده است که این ارتقاء حاصل زحمات بخش خصوصی و فضای امیدواری برای بخش دولتی است. اصرار من بر تکمیل پروژههای نیمه تمام است. پروژههای مشهد مال، ثابت، گلزار، جهان مال، پدیده شاندیز و پروژههای متعدد در حوزه صنعت داریم که مدتها معطل مانده است. اگر این پروژهها به سرانجام برسد، یک گام موثر برای سرمایهگذاری استان خواهد بود.
مظفری عنوان کرد: خراسان رضوی به وجود بارگاه امام رضا (ع) معرفی میشود و مهمترین شاخص این استان زیارت این بارگاه است. ولی در کنار این نقطه کانونی باید از تمام ظرفیتهای استان استفاده شود و برای تمام ساعات حضور زائرین و گردشگران، برنامه داشته باشیم. ۲ هزار و ۲۰۰ اثر ثبت شده تاریخی در شهرهای استان باید معرفی شود. همه ۳۴ شهرستان و ۹۶ شهر استان خراسان رضوی قابلیتهای گردشگری دارند و باید از این ظرفیت استفاده گردد.
وی با اشاره به اینکه خراسان رضوی به یکی از کانونهای گردشگری سلامت تبدیل شده است، ادامه داد: شهرهای مرزی، محل ورود و خروج تجار داخلی و خارجی هستند و باید به آنها پرداخته شود. عدم توازن در کشور بوده است. اعتبارات به مناطق مرزی نسبت خوبی پیدا کرده است و پروژههای خوبی برای آنها دیده شده است.
استاندار خراسان رضوی بیان کرد: مهمترین موضوعات کارگروه ملی زیارت برای استان، آزاد راه حرم تا حرم، قطار برقی و قطار سریعالسیر است که مصوبه های شکل گرفت. قطار برقی ۱۰ درصد منابع تامین شده و ۹۰ درصد از طریق فاینانس است. پروژه قطار سریعالسیر امسال مطالعات آن شروع میشود. این پروژه تکنولوژی نو و جدیدی و از بحث قطار برقی متفاوت است. پروزه آزاد راه حرم تا حرم نیز امسال شروع میشود. تاکید ما این است که از سمت مشهد شروع گردد. در این پروژه مصوب شد سهم دولت ۵۰ درصد و بخش خصوصی ۵۰ درصد باشد.
مظفری تصریح کرد: سهم خراسان رضوی از آزاد راهها کم است. در حالی که آزادراههای کشور ۳ هزار کیلومتر بوده اما سهم استان از آن فقط ۳۸ کیلومتر است، و این مسیر هر ساله پذیرای خیل عظیم زائرین و مسافران را به دوش میکشد. توجه به احداث شهر فرودگاهی نه شهرک فرودگاهی مورد تاکید بوده و بازدیدهای شکل گرفته است.
وی متذکر گردید: آب بخش حیاتی در صنعت، کشاورزی و شرب است. یکی از برنامههای جدی ما مدیریت آب کافی است. کشاورزی و الگوی کشت سالها است که مورد تأکید است تا سرمایه کشور از بین نرود. در خراسان رضوی ارزش و اهمیت آب بسیار بالاست. تفکیک آب شرب بسیار مهم است. آب فضای سبز شهرداری مشهد پساب شده است. باید به سمت کشت گلخانهای برویم که چرخه آب گردانی مدیریت میشود.
استاندار خراسان رضوی در خصوص انتصابات مدیران استانی نیز توضیح داد: ۲۹ فرماندار استان تعیین تکلیف شدهاند که برای اولین بار یک بخشدار از میان خانمها داشتیم. در انتصاب معاونین فرماندار کاملا تخصصی در ستاد استانداری تعیین تکلیف شده است. در انتصاب مدیران کل ادارات، مسئولیت با وزرا است و با استانداری مشورت میشود. در چند اداره کل با چالش مواجه بودیم که حل شد. در چند اداره کل اختلافاتی داریم که منتظر معرفی از سمت وزیر هستیم. امیدواریم تا دو هفته دیگر این مدیران کل تعیین تکلیف شوند.