@mashhadrokhdad
menusearch
mashhadrokhdad.ir

دومین همایش بزرگداشت عطار برگزار می‌شود

-site-0(2)(3)(4).jpg')">
جستجو
۱۴۰۳/۱۲/۱ چهارشنبه
(0)
(0)
دومین همایش بزرگداشت عطار برگزار می‌شود
دومین همایش بزرگداشت عطار برگزار می‌شود

دومین همایش بزرگداشت عطار برگزار می‌شود

 
 
 
 
به همت موسسه آموزش عالی عطار، دومین همایش استانی بزرگداشت عطار نیشابوری با هدف شناخت و معرفی مفاخر فرهنگی ایرانی بخصوص عطار نیشابوری در بهار ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد.
 
 
 
 
 
به گزارش پایگاه خبری مشهد رخداد؛ دکتر رضا اشرف زاده، عطار پژوه کشور، در نشست خبری و مراسم رونمایی از پوستر دومین همایش استانی بزرگداشت عطار نیشابوری که در سالن جلسات موسسه آموزش عالی عطار مشهد برگزار شد، گفت: آنچه از عطار پژوهی وجود دارد، ۸۰ سال بیشتر عمر ندارد. عطار نیشابوری زیر نور مولوی قرار داشته اما در واقع مولوی شاگرد معنوی عطار است. وقتی مولوی با پدر، وارد نیشابور می‌شود کودک بوده و عطار نیشابوری کتاب اسرارنامه خود را به این کودک تقدیم می‌کند.
 
وی افزود: بجز اندک افرادی مانند مرحوم فروزانفر و سعید نفیسی که مطالبی در خصوص عطار نیشابوری کار کرده‌اند، کمتر کسی در ایران کار کرده است، اما در اروپا خیلی افراد در مورد عطار و آنار او تحقیقات و تألیفات دارند. ۶۶ کتاب به عطار نسبت می‌دهند، اما هفت کتاب به واقع اثر این شاعر گرانقدر است که مهمترین آنها اسرارنامه، الهی‌نامه ( خسرو نامه)، منطق الطیر و مصیبت نامه هستند. در این چهار کتاب که جستجو کنیم، نقطه اساسی در آنها، بزرگداشت انسان است.
 
این استاد ادبیات فارسی اظهار کرد: بسیاری از کارشناسان " پند‌نامه " را اثر عطار نیشابوری نمی‌دانند. بعد از بررسی بر روی ۳۷۰ نسخه خطی که از قرن چهارم تا قرن نهم موجود است، بر من مسجل است که پند‌نامه کتاب عطار نیشابوری است. ۴ سال بر روی کتاب " شرحی بر پند‌نامه " کار کردم که ۷۸۰ صفحه شد. که قرار است کتابی در ۱۵۰ صفحه توسط دانشگاه عطار چاپ برسد.
 
دکتر اشرف‌زاده عنوان کرد: ما در دوره‌ای زندگی می‌کنیم که جوانان ما از برخی مناسبات اجتماعی دور هستند. کتاب پند‌نامه می‌تواند تفکری به جوانان باشد. این کتاب ضرورت اجتماعی است. در خصوص نزدیکی نسل جوان و نوجوان به دیگر آثار عطار نیز می‌توان این کتاب‌ها را بصورت داستان‌های با نثر ساده و جذاب برای آنها انتشار داد.
 
دکتر جواد محقق نیشابوری نیز در این نشست خبری بیان کرد: عطار اقیانوس است. با پیگیری جلسات مداوم عطار پژوهی، متوجه می‌شویم آنقدر وسعت دارد که سالها می‌شود از او برداشت کرد ولی باز هم در این اقیانوس کاری نمی‌شود کرد. یکی از دغدغه‌ها این است که چرا عطار نیشابوری را فقط با چهار مثنوی او می‌شناسیم. تمام آنچه مولانا در مثنوی می‌گوید راعطار با زبانی روان بیان می‌کند.
 
وی ادامه داد: مولوی شناسی وسعت گرفته‌ است و دهها جلسه مثنوی خوانی داریم، اما جلسات خوانش آثار عطار وجود ندارد. در سایه سنگین مولوی و مثنوی، عطار فراموش شده است. باید هر هفته جلسات برگزار شود و برای مردم این گوهر شناخته شود. این فعالیت باید از خراسان شروع گردد و این آغاز یک حرکت و جنبش‌ بسیار مهم است. عطار را مردم نمی‌شناسند و چون نمی‌شناسند به سمت او نمی‌روند.
 
سید حسین مجتبوی، ریاست موسسه آموزش عالی عطار نیز عنوان کرد: همه مسئولیت داریم افراد بزرگ مثل عطار نیشابوری را به جامعه و نسل جوان معرفی کنیم. افرادی که از ایران مهاجرت می‌کنند، مفاخر کشور را نمی‌شناسند، حتی دانشجویان این مرکز که به نام عطار است، آشنایی با عطار ندارند. ما به این نسل وظیفه و دین داریم. در سرزمین‌های دور برای مفاخر کشور ما نکوداشت می‌گیرند و ساختمانهای غیر تمدنی را به نام این افراد می‌گذارند اما ما غافل هستیم.
 
وی با اشاره به اینکه؛ ما به عنوان یک نهاد دانشگاهی و علمی احساس مسئولیت کردیم، افزود: ما رشته ادبیات نداریم اما احساس کردیم باید وارد این جریان شویم. چندین تابلو در اطراف دانشگاه نصب شد و دیوارنگاری با اشعار شکل گرفت تا تعامل دانشجویان با شاعران برقرار گردد.
 
ریاست موسسه آموزش عالی عطار اظهار کرد: احساس کردیم باید شروع کنیم، تاکنون چندین جلسه تخصصی برگزار شده است. از همه کسانی که در این حوزه اهل علم و هنر هستند کمک گرفتیم. از مسئولین میراث فرهنگی، مفاخر و فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌خواهیم که مساعدت و حمایت کنند.
 
دکتر مجتبوی تصریح کرد: امسال با استاندار جلسه تخصصی خواهیم داشت. سال گذشته دیر به فکر این همایش افتادیم. امسال چند مرکز دانشگاهی و مسئولین استانی متوجه اهمیت موضوع شدند و اعلام حمایت کردند. هدف ما از برگزاری اين همايش فقط چند سخنرانی نیست، ما به دنبال فرهنگ سازی و شناخت مفاخر بزرگ کشور در سطح جامعه هستیم.
 
 
شایان ذکر است؛ دومین همایش استانی بزرگداشت عطار نیشابوری، بهار ۱۴۰۴ به همت موسسه آموزش عالی عطار و حمایت شهرداری مشهد، خردسرای فردوسی و چندین نهاد دانشگاهی برگزار می‌گردد. عطارخوانی، موسیقی، سخنرانی چهره‌های ادبی و رونمایی از کتاب " شرحی بر پند‌نامه" از جمله برنامه‌های پیش بینی شده این همایش است.
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر