مدیرکل میراثفرهنگی خراسان رضوی خبر داد:
یک سوم حجم سرمایهگذاری تاسیسات گردشگری کشور در خراسان رضوی
توسط مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی و معاونین اداره کل، عملکرد سال ۱۴۰۳ و چشم انداز سال ۱۴۰۴ اداره کل در حوزههای مختلف تشریح شد.
گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد؛ سید جواد موسوی، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی با سه عنوان در سال ۱۴۰۳ اقدامات موثری داشتند و در رویدادها پیشران شدیم. در حوزه میراثفرهنگی که وظیفه ذاتی ما است در بازید از بناهای تاریخی، روزهای ملی که سه روز ملی عطار، خیام و فردوسی را هرسال برگزار میکنیم، صدر نشینی ثبت آثار تاریخی بعد از تهران داشتیم و همکاری با ستاد سفر داریم.
وی ادامه داد: برنامهریزی برای نمایشگاه صنایع دستی تهران و نشستهای متعددی در جهت شهر گوهر سنگها داشتیم. گروههای از کشورهای دیگر به عنوان آموزش و معرفی بیشتر صنایع دستی را میزبانی کردیم. نوروز امسال نیز ۷۷ بازارچه صنایع دستی در ۲۷ شهرستان با ۹۲۷غرفه خواهیم داشت. همچنین ظرفیت گردشگری خارجی ۲۴ درصد افزایش پیدا کرد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی اظهار کرد: در دوره قبلی سفرها نوروزی به مشهد ۵ درصد از طریق جادهای، ۴ درصد ریلی، ۲ درصد هوایی و ۸۹ درصد وسیله نقلیه شخصی بود که به همین منظور امسال پویش نه به تصادف عملیاتی میشود. برای نوروز امسال ۶۸۷ نفر شب پیشبینی شده است. با توجه به اینکه بیشتر سفرها خانواده محور است با ۹۶ شهردار استان و دهیاران برنامهریزی شده تا مسافرانی که به مشهد میآیند، از جاذبههای گردشگری استان استفاده کنند.
یوسف بیدخوری، معاون گردشگری اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی نیز در این نشست خبری بیان کرد: در معاونت گردشگری بر اساس برنامه تعریف شده فک سری برنامه تعیین شده که تاکنون ۵ هزار و ۶۱۳ بازدید، خانه مسافر ۴ هزار و ۲۱۴ بازدید، دفاتر خدمات مسافرتی ۶۳۰ بازدید، ۵۰۸ گشت تور مسافری انجام شده است، ۳۱۰ صدور و تمدید کارت داشتیم که از تمام اهداف تعیین شده جلوتر هستیم.
وی افزود: در حوزه گردشگری سلامت ۵۰۷ دفتر خدمات سفر در استان داریم که ۱۶۴ دفتر مجوز گردشگری سلامت گرفتهاند. ۲۲۱ گواهینامه یا تمدید کیفیت خدمات گردشگری انجام گرفته است. در سال قبل ۶ تور آشنا سازی شهرستانها و قابلیت آنها داشتیم. ۸ هزار ساعت کلاس آموزشی با ۵ هزار و ۵۰۰ نفر فراگیر و ۴۰ دوره آموزشی انجام گرفته است. همچنین در حوزههای گردشگری سبز، گردشگری کودکان و نوجوان اقدامات خوبی صورت گرفت.
احمد دیناری، معاون سرمایهگذاری اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی نیز گفت: در طول یکسال گذشته ۱۴۶ موافقت اصولی و اولیه تاسیسات گردشگری با حجم سرمایهگذاری ۵ هزار میلیارد و ۴۵۰ میلیون تومان صادر کردیم. برای ۲۳ پروژه مجوز ایجاد و کلنگزنی با حجم ۲ هزار میلیارد و ۱۱۵ میلیون تومان، ۱۲۶ پروزه احداثی با حجم ۱۰ هزار میلیارد تومان داشتیم، که نسبت به سال قبل ۶۰ درصد افزایش داشت. همچنین در سال قبل ۲ هزار و ۳۰۰ شغل ثبت شده در سامانه رصد بوده است.
وی ادامه داد: پروژههای در حال ساخت استان ۲۱۱ پروزه با حجم سرمایهگذاری ۱۶۶ هزار میلیارد تومان است که یک سوم حجم سرمایهگذاری کشور است و جایگاه نخست را داریم. ۱۶۰ فرصت و ۱۶ بسته سرمایهگذاری تعبیه کردیم که برای ۵ درصد آنها سرمایهگذار جذب شد. همچنین از محل بند الف تبصره ۱۸، مبلغ ۵۰ میلیارد تومان تسهیلات حمایتی داشتیم و میتوانستیم ۱۵۰ میلیارد تومان پروژه معرفی کنیم که انجام گرفته است.
محمد اسماعیل اعتمادی، معاون صنایع دستی اداره کل میراثفرهنگی خراسان رضوی در این نشست بیان داشت: از ۹۲ رشته صنایع دستی فعال در استان، ۲۳ رشته بومی استان است. پیش بینی میشود ۲۳ هزار هنرمند صنایع دستی فعال داشته باشیم که ۵ هزار هنرمند کارت مهارت و پروانه تولید دریافت کردهاند.
وی با اشاره به اینکه؛ در استان سه شهر جهانی و سه روستای ملی داریم، افزود: ۷۰۰ فروشگاه صنایع دستی در استان وجود دارد که ۶۰ فروشگاه که از زمان قبل شروع شده است. ۵ خانه صنایع دستی داریم که دو خانه توسط بخش خصوصی اداره میگردد. ۳۳ نشان ملی و ۱۲ هنرمند مدرک درجه یک هنر صادر شدهاست. همچنین صادرات صنایع دستی نیز از ۲۰ میلیون دلار عبور کرده است. ۳۰ بازارچه دائمی صنایع دستی داریم و ۲ هزار و ۲۲۹ مجوز پروانه تولید صادر کردیم. برای نوروز امسال نیز ۷۷ بازارچه صنایع دستی با ۹۲۷ غرفه خواهیم داشت.
شایان ذکر است؛ در این نشست خبری عملکرد و چشمانداز در حوزههای میراثفرهنگی، یگان حفاظت، تشکلهای حرفهای گردشگری و جامعه هتل داران توسط مسئولان مربوطه تشریح گردید.