معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی خبر داد:
هزار و ۷۶۲ پروژه نیمه تمام در خراسان رضوی
نشست خبری معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی با حضور مدیران کل دستگاههای متولی در خراسان رضوی برگزار شد و ایشان به وجود هزار و ۷۶۲ پروژه نیمه تمام در استان اشاره کردند که اولویت بر تامین منابع مالی و اتمام آنها است.
به گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد؛ علیرضا قامتی در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن سردار سلیمانی استانداری خراسان رضوی برگزار شد، گفت: حوزه معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی در حوزههای شهری، روستایی، مدیریت بحران و بخشی از حوزه عمرانی دفتر فنی، خدمت رسانی به هماستانی مینماید. استان خراسان رضوی ۳۴ شهرستان، ۹۶ شهر و ۸۴ بخش دارد که براساس ماموریتهای تقسیم شده انجام میگیرد.
وی افزود: در سال ۱۴۰۳ اعتبار مصوب حوزه عمرانی استان ۷/۵ همت بود که بر اساس آخرین تخصیص، ۲/۸ همت معادل ۳۷ درصد به استان ابلاغ شده است. تلاش شده است در بودجه سال ۱۴۰۴ اعتبار مصوب استان به ۱۱ همت برسد، که رشد ۴۸ درصد اعتبارات را شاهد هستیم.
معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی اظهار کرد: در حوزه روستایی ۳ هزار و ۲۸۱ واحد روستایی داریم که ۲ هزار و ۴۲۷ روستا، دهیاری فعال دارند. اعتبارات حوزه روستایی در بخش دهیاری ۱/۷ همت بوده است، ۲۹۰ طرح هادی داشتیم و ۸۵۰ طرح تغییر کاربری بوده که تصویب گردیده است. یکی از نکات خوب، پیگیری کد دستگاه اجرابی بود که برای ۹۱ دهیاری کد دستگاه اجرایی گرفته شد.
قامتی با اشاره به اینکه برای صدور سند ۹۶ درصد اراضی کشاورزی، اسناد گردآوری شده و در مرحله ثبت است، بیان داشت: ۲/۲ میلیون متر مربع آسفالت معابر روستایی شد و در حوزه شهری نیز متناسب با ۹۶ شهر استان اقداماتی صورت گرفته است، که سال قبل ۸۰ همت بود. نکته مورد توجه، سیستمی نبودن این اعتبارات است، که به همت حوزه شهری، سیستمی به عنوان پایلوت کشوری برنامهریزی شده است که اعتبارات شهری توسط این سیستم مدیریت گردد.
وی ابراز کرد: پروژهها و مگا پروژهها با هدف توسعه آینده است که باید وضعیت حال حاضر را مدیریت کرد. در استان خراسان رضوی هزار و ۷۶۲ پروژه نیمه تمام داریم. امروز تصمیم بر این است که همه تلاش خود را بر اولویت پروژههای نیمه تمام بگذاریم و منابع آن را تامین نمائیم. خوشبختانه در این زمینه تلاش زیادی شده و از محل مولدسازی اتفاقات خوبی در حال رقم خوردن است. ۱۳۰ ملک به مبلغ ۳۱ همت تصویب شده که گامهای بعدی را باید دنبال کنیم تا به نتیجه برسد.
معاون استاندار خراسان رضوی تاکید کرد: یک اشکال که متوجه جامعه ما است، عدم آمار و اطلاعات دقیق در توزیع منابع است. مادامی که وضعیت خودمان را نداشته باشیم و ندانیم، در پیگیری با اشکالات مواجه هستیم. در شهر مشهد حدود ۷۰۰ هزار جمعیت پنهان بجز زائرین وجود دارد و همیشه هزینه حدود ۴۰۰ هزار نفر زائر بر دوش همشهریان و مجاورین است.
وی خبر داد: در سال ۱۴۰۲ متاسفانه شاهد فوت هزار و ۲۷۵ نفر در مسیر جادهای خراسان رضوی بودیم. با تلاش همه دستگاههای مرتبط در سال ۱۴۰۳ به میزان ۴ درصد کاهش تلفات را داشتیم. تعداد گشتهای راهداری و پلیس راه افزایش کرده است و تجهیزات کنترلی و اصلاح و کنترل مستمر داریم.
وحید داعی، مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: مسیر ریلی مشهد به گلبهار در حال حفاری و مشکل تامین مالی پروژه است. تامین ریل با هماهنگی تولید ریل داخلی صادر شده که به شکل کارخانهای ریل انجام شود. نزدیک ۲۰۰ میلیارد تومان تامین پروژه تصویب شده است.
خلیل منبتی، مدیرکل بنیاد مسکن خراسان رضوی نیز عنوان کرد: تعداد روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان ۲ هزار ۵۹۶ روستا است که ۴۸۰ هزار و ۳۶۸ واحد مسکونی دارا هستند و ۱۷۵ هزار و ۱۱۲ واحد احداثیاند. ما سه نوع مسکن، بی دوام، کم دوام و با دوام در سطح روستا داریم. اگر مسکن کم دوام را خارج کنیم، ۷۰ درصد مسکن روستایی مقاوم است، مگر اینکه شدت زلزله بالا باشد.
وی افزود: در حوزه نهضت ملی مسکن، ۷۰ هزار واحد بر عهده بنیاد مسکن است که ۴۳ هزار و ۷۰۰ واحد را تامین کردهایم. ۴۰ هزار و ۵۰۰ واحد به بانک معرفی شدهاند و نزدیک ۲۵ هزار واحد تحویل مردم شده است. همچنین باقی مانده مسکن مهر نیز به بنیاد مسکن واگذار گردید. با توجه به اینکه زمین شهرهای زیر ۵۰ هزار و ۱۰۰ هزار نفر برعهده بنیاد مسکن بوده است، از ۹۴ شهر استان نزدیک ۵۳ شهر در دست اقدام بنیاد مسکن خراسان رضوی قرار دارد. در بخش سوانح نیز هر کجا اتفاقی بیفتد، بنیاد مسکن پیش قدم خواهد بود.