ارزآوری کشور درگیر چالش انرژی و نیروی متخصص
مدیرعامل شرکت " فنآوران سبز " با تاکید بر اینکه ما محصولات با کیفیت ژئوسنتتیک تولید میکنیم که بازار نقدینگی و ارزآوری بالا برای کشور دارد. اما چالش انرژی، قطع برق، خام فروشی مواد اولیه پتروشیمیها و عدم نیروی متخصص، مانع از فعالیت با ظرفیت کامل تولید میشود.
به گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد؛ هادی گوهریان در نشست صمیمی با اصحاب رسانه در حاشیه همایش " بررسی عوامل موثر بر کیفیت ژئوممبرانها در استخرهای کشاورزی" که در هتل پردیسان مشهد برگزار شد، گفت: شرکت فنآوران سبز در حوزه تخصصی ژئوسنتتیکها فعالیت میکند. این شرکت حدود ۵۰ نفر همکار مستقیم و حدود ۲۰۰ نفر همکار در سراسر کشور دارد. پنج کشور همسایه، عراق، افغانستان، ازبکستان، ترکمنستان و ارمنستان از محصولات ما استفاده میکنند.
وی افزود: ژئوسنتتیکها محصولات پلیمریاند که بجای شن و سیمان استفاده میشوند و در کشورمان نوین و جدید هستند و هنوز زیاد مصرف آنها متداول نشده است. ژئوسنتتیک مخفف دو کلمه ژئو به معنی زمین و سنتتیک به معنی مصالح مصنوعی است. ژئوسنتتیک انواع مختلف دارد که مهمترین آن ژئوممبرانها هستند که از این محصولات برای عایقکاری استفاده میگردد. سقف تمام تونلهای مترو با این مصالح تحت ایزوله قرار میگیرند.
گوهریان با اشاره به اینکه؛ برای جلوگیری از ورود شیراّبهها پسمانده به آبهای زیرزمینی از ژئوممبران استفاده میشود و بک محصول زیست محیطی است، اظهار کرد: مواد اولیه اینها دو گروه هستند بخشی پایه پلیمریاند که از پتروشيمیهای داخل کشور تهیه میگردد و ۱۰ درصد مواد دیگر وارداتی هستند.
مديرعامل شرکت فنآوران سبز عنوان کرد: تا چند سال گذشته تمام مصالح ژئوممبران را از خارج از کشور وارد میشد. یک تیم مهندسی از دانشگاههای کشورمان موفق شدند به فرمول این محصول دست پیدا کنند. خوشبختانه توانستیم تولید این محصول را در کشورمان بومی کنیم. اکنون بسیاری از کشورها بخاطر کیفیت و قیمت از محصول کشور ایران استفاده میکنند.
وی بیان کرد: یکی از پروژههای شاخص ما در ایران دریاچه چیتگر تهران است که تمام ایزولاسیون آن از همین ورقهای ژئوممبران کار شده است. تا سال ۹۰ حتی یک مترمربع ایزولاسیون ایرانی نبود، یعنی کیفیت در حدی نبوده که مشاور اجازه استفاده را بدهد، اما امروز ما با افتخار حتی دریاچههای کشورهای همسایه مخصوصا ارمنستان را از کالای ایرانی ایزوله میکنیم.
هادی گوهریان با اشاره به استراتژیک بودن محصولات شرکت، تصریح کرد: بزرگترین چالش در ایران و جهان، منابع آب است. این امر لزوم تدبیر برای عدم هدر رفت منابع آبی را دوچندان مینماید. بزرگترین مخزن آب مشهد توسط " فن آوران سبز" با ژئوممبران ایزوله شده است. چندی قبل توسط هیات افغانستان، به این کشور دعوت شدیم و مطرح شد، هرگونه حمایتی که میخواهید از شما انجام میدهیم تا مخازن آنها توسط محصولات ما ایزوله شود. که بخاطر چالشهای آبی بین ایران و افغانستان، ترجیح دادیم این کار را نکنیم. لذا این محصول، یک کالای کلیدی در حوزه آب است. ژئوممبرانها با همین منابع آبی موجود میتوانند حداقل ۳۰ درصد راندمان تولید را افزایش دهند.
وی با اشاره به چالشهای پیشرو، گفت: بزرگترین چالش ما، انرژي هست. موتور محرکه ما برق است که الان قطع آن به عنوان یک تهدید برای ماست. دستگاه ما برای اینکه شروع بکار کند باید یک میلیارد تومان مواد ذوب شود. وقتی که برق قطع میشود تمام مواد آن از بین میرود و قابل استفاده نیست. ظرفیت تولید این دستگاه در ماه یک میلیون متر مربع است و قطع برق علاوه بر کاهش ظرفیت تولید، راه اندازی مجدد آن زمانبر خواهد بود.
مدیرعامل شرکت فنآوران سبز تاکید کرد: کالای ما یک کالایی است که به شدت نقدینگی بالای در دنیا دارد و ارز آوری آن خیلی خیلی زیاد است. دستگاه ما ۱۰ درصد تمام محصولات کشاورزی استان خراسان رضوی، ظرفیت ارزآوری دارد. چندی پیش شرکت ما یک مزایده در کشور عراق را برنده شد. یک شرکت مالزیایی به نمایندگی کشور عراق، متریال ما را به انگلیس برد و با دیگر متریالها آزمایش کردند و فقط محصول ما تائیده گرفت.
وی ادامه داد: در زمان عقد قرارداد، به آنها حداقل ۳ ماه زمان برای تحویل محصول را دادیم. این برای مجموعهای که محصول با کیفیت دارد، ضعف است که با ۵۰ درصد ظرفیت کار کند. شاید دیگر این کشور بخاطر زمان تحویل محصول، از ایران خرید نکنند و یک ظرفیت ورود ارز به کشور جلوگیری گردد. از سوی دیگر پتروشيمیها، خام فروشی میکنند و مواد اولیه که ما میتوانیم ارزش افزوده آن را چند برابر کنیم، صادر میکنند. برخی زمانها، دستگاه هست، برق هست، اما مواد اولیه نیست که خریداری و استفاده کنیم
گوهریان به مشکل عدم تربیت نیروی متخصص و توانمند اشاره کرد و گفت: نیروی خوب نیست. ما ۵ متخصص با مدرک دکترا داریم که دستگاه را راهاندازی میکنند. این افراد سودای مهاجرت دارند و جایگزین نمیتوانند داشته باشند. در برخی بخشها نیروی متخصص وجود ندارد و لاجرم با نیروهای تجربی، آن بخش در مدار قرار میگیرد. ما با تمام مراکز علمی کشور در ارتباط هستیم. متاسفانه سیستم آموزشی ما در مدارس و دانشگاه، محفوظات میدهد که این سیستم منسوخ است. سیستم اکنون جهان مهارت محور است. امیدواریم سیستم آموزشی ما به سمت مهارت آموزی که لازمه تکنولوژی است، برود.
مدیرعامل شرکت فنآوران سبز در خصوص هدف برگزاری همایش " بررسی عوامل موثر بر کیفیت ژیوممبران درزاستخرهای کشاورزی" نیز توضیح داد: ما یک کالایی تولید میکنیم که کشاورزان از آن استفاده میکنند اما با معیارهای کیفی آن آشنا نیستند. شرکت فنآوران سبز یک محصول با کیفیت تولید مینماید و در ایران و آسیا شناخته شده است. ولی متاسفانه برخی کمپانیها کیفیتهای خیلی خیلی نازل به بازار عرضه مینمایند که باعث آسیب کشاورزان میگردد.
وی افزود: ما در این همایش سعی داشتیم، اطلاعات عمومی کشاورزان که مخاطبین اصلی ما هستند و مديران و کارشناسان جهاد کشاورزی، که با کشاورزان در ارتباط هستند را افزایش دهیم، که به این قشر زحمت کش یک محصول با کیفیت معرفی کنند.
محمدعلی خباز، مشاور مدیرعامل شرکت فنآوران سبز نیز عنوان کرد: من بخاطر اینکه کارمند سازمان جهاد کشاورزی بودم و حدود ۳۳ سال در حوزه آب و خاک فعالیت داشتم، همیشه متقاضیانی که ما مراجعه میکردند و سوال داشتند که چه ورقی استفاده نمایند، ورق آلمان، اسپانیا و ظریف مصور ایران را پیشنهاد میکردم.اما الان باعث افتخار است، که شرکت فنآوران سبز، بهتر از آنها هست و بالاترین متریال را استفاده میکند.
وی افزود: من به عنوان کسی که ۳۰ سال در همایش و نمایشگاههای مختلف بودم، افتخار دارم که کنارشان به عنوان مشاور هستم.این شرکت چون تعهد را همراه محصول خود دارد، موفق خواهد بود. فن آوران سبز به یاد جامعه کشاورزی است، با آنها ارتباط دارد و ماندگار خواهد بود.