همایش نقش فنآوریهای نوین در توسعه آبزی پروری برگزار شد
به همت شرکت فنآوران سبز، با حضور مدیران کشاورزی شهرستانها و استانهای کشور، نمایندگان تشکلهای کشاورزی، مسئولان آب، خاک و شیلات جهاد کشاورزی خراسان رضوی، نمایندگان کشورهای همسایه و فعالان بخش کشاورزی، همایش بررسی عوامل موثر بر کیفیت ژئوممبرانها و نقش فنآوریهای نوین در توسعه و شیلات برگزار شد.
به گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد؛ مجید طاهرپور، مدیر شیلات و امور آبزیان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در همایش " بررسی عوامل موثر بر کیفیت ژئوممبرانها در استخرهای کشاورزی و نقش فنآوریهای نوین در توسعه آبزی پروری و شیلات استان خراسان رضوی" که به همت شرکت فنآوران سبز در هتل پردیسان مشهد برگزار شد، گفت: هر کشور یک سری اهدافی دارد که سعی دارد به آن برسد. ما در کشورمان استراتژیهایی داریم که با شدت و ضعف برای آنها برنامهریزی میکنیم.
وی افزود: در بخش کشاورزی آنچه مهم و استراتژی بوده، امنیت غذایی است. چون پایه استقلال و قدرت چانهزنی در جهان خواهد بود. تأمین غدای سالم و کافی در همه وقتها و برای همه افراد کشور است. کشوری که در امنیت غذایی موفق باشد، صاحب نظر و تفکر خواهد بود. تا سال ۲۰۵۰ آبزی پروری رتبه اول امنیت غذایی را به خود اختصاص خواهد داد. در این سال، قرار است ۶۵ درصد مواد غذایی دنیا از آبزی پروری تامین شود.
مدیر شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی خراسان رضوی، با اشاره به اینکه؛ وضعیت خاکها و آبها، قطعا جهان را به این سمت خواهد برد، اظهار کرد: کشورهایی در بخش آبزی پروری موفق خواهند بور که از اکنون برای آن برنامهریزی کنند. ما در کشورمان کاهش نزولات جوی داریم و آبی هم که هست تغییر کیفیت میدهد. پس هم در کمیت و هم در کیفیت مشکل داریم. در شیلات و آبزیان باید گونههایی بیاوریم که مبتنی بر شرایط استان باشد.
طاهرپور ادامه داد: گونههای جدید باید کم آب طلب و مقاوم در مقابل بیماریها باشند. با فناوریهای، افزایش عملکرد در واحد سطح باید انجام گیرد. در خراسان رضوی ۲۴ هزار منبع آبی داریم که کمتر از ۱۵ درصد آن فراهم شده است، که یک بستر آماده برای شیلات خواهد بود.
وی اعلام کرد: خراسان رضوی ۱۳ هزار تن محصولات آبزی داشته است. این استان رتبه ۶ ماهیان گرمآبی، رتبه ۹ ماهیان سردآبی و رتبه ۸ ماهیان خاویاری را دارد. سال گذشته استحلال خاویار را در سبزوار که منطقه کویری و خشک است داشتیم. در این شهرستان در حال راهاندازی مجتمع خاویاری هستیم. اولین اجلاس مدیران شیلات کشور را سبزوار برگزار کردیم. این ظرفیت برای دیگر شهرهای استان که شرایط جوی بهتری نسبت به سبزوار دارند، فراهم است که مغفول مانده است.
مدیر شیلات جهادکشاورزی خراسان رضوی عنوان کرد: تمام تکنولوژی آبزیپروری در کشور موجود است. شیلات حرفهای بسیار مطلوب از نظر درآمد، با زمان راهاندازی کم، نسبت به مشاغل دیگر است، اگر مبتنی بر دانش، علم و بازاریابی باشد. برخی حرفهها در مرز اشباع هستند ولی آبزیپروری در کشور در اول راه است.
وی تاکید کرد: متاسفانه شیلات و آبزیان مظلوم هستند. در سفرهها مصرف ماهی در حد صفر است. استان خراسان رضوی در تولید نیازمند همراهی و در مصرف محتاج فرهنگسازی است که این ظرفیت و امکان وجود دارد.
مسافری، رئیس اداره مهندسی زراعی جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز در این همایش گفت: خراسان رضوی یکی از استانهایی است که در مناطق خشک قرار دارد، که یکی از مشکلات تامین آب در بخش کشاورزی است. تخصیص آب طی ۱۰ سال اخیر، از ۷ میلیارد متر مکعب به ۴ متر مکعب در بخش کشاورزی رسیده است و تا ۳ متر مکعب کاهش پیدا خواهد کرد. مهمترین نهاده در بخش کشاورزی آب است و باید به سمت اصلاح الگوی مصرف برویم.
وی با بیان اینکه در کشور استارت آبیاری هوشمند زده شده، افزود: در آمریکا آبیاری کشاورزی، آبیاری تحت فشار و در اروپا اکثریت اینگونه بوده است. ما در کشورمان راهی نمیتوانیم داشته باشیم جزء اینکه از آبی که داریم بهترین استفاده را کنیم. آبیاری تحت فشار، بدون استخر ممکن نیست. به دلیل قطع برق کشاورزان به سمت استخر سازی رفتهاند.
ریاست اداره مهندسی زراعی جهاد کشاورزی خراسان رضوی اظهار کرد: هزینه ساخت استخر ژئوممبران، ۵۰ درصد کمتر از استخرهای بتونی خواهد بود. در سطح استان در بخش لوله مشکل نداریم ولی در استخر نیاز به کار است. برگشت سرمایه در استخرسازی دو سال است.
سعید رمضانی، رئیس انجمن ژئوسنتتیک ایران نیز در این همایش گفت: یکی از بزرگترین بازارهای ژئوممبران استان خراسان رضوی است. در پرورش آبزیان خیلی جلسات برگزار میشود تا از ژئوممبران استفاده گردد و تجربیات کشورهای مالزی و ... همراه بود. اکنون ژئوممبران علاوه بر آببندی، میزان پرورش را زیاد و بیماریها را کم میکند. یکی از نکات که باید در خرید ژئوممبران تاکید شود، استاندارد جهانی است.
وی افزود: هر ورق سیاه، ژیوممبران نیست، بلکه باید مهندسی و ترکیبات داخل آن مقاوم باشد. ژئوممبران باید جلوی بیماریهای که ممکن است از خاک به آب برسد، مقاومت داشته باشد. خوشبختانه ژئوممبرانهای تولید شرکت فنآوران سبز بالاتر از استانداردهای جهانی را پاس کرده است.
رضا منصوری، مدیر بخش تحقیق و توسعه شرکت فنآوران سبز نیز در این همایش اظهار کرد: ژئوممبران تولیدی، هم باید دوام بالا و هم عملکرد در طولانی مدت داشته باشد. استانداردها حداقل ۱۰ سال برای یک ژئوممبران خوب مد نظر دارد.
وی افزود: مشخصات و ویژگی یک ورق ژئوممبران مطلوب بر اساس مقاومت در شرایط محیطی، مقاومت میکانیکی، مقاومت شیمیایی، پایداری برابر نور خورشید و اشعه ماورای بنفش و انعطاف پذیری بالا است.: ورقهای ژئوممبران فنآوران سبز در خصوص ترکیبات UV, ذرات دوده و آنتی اکسیدان که بخاطر مقاومت میکانیکی به آن اضافه میشود، بالاتر از استاندارد جهانی بوده است.
مدیر بخش R &D شرکت تاکید کرد: برنامههای توسعهای آینده فنآوران سبز، تولید ژئوممبران ویژه معادن و توسعه غشاهای ضد تبخیر آب، خواهد بود. تعهد ما به تولید محصولات با کیفیت بالا، مقرون به صرفه و سازگار با محیط زیست به مه یک مزیت مقاومتی در صنعت میدهد. فنآوران سبز متعهد به توسعه مستمر محصول و نوآوری برای پاسخگویی به نیازهای در حال رشد مشتریان خود است.
شایان ذکر است؛ در این همایش ضمن رونمایی از کتاب " مشخصات عمومی ژئوسنتتیک" ( بررسی نقش مقایسهای آنها در آببندی مخازن سدهای خاکی) به پژوهش و نگارش، هادی گوهریان، مدیرعامل شرکت فنآوران سبز، از نمایندگان برتر، نمایندگان فعال توسعه برندینگ شرکت، بیشترین رضایت مشتریان از نمایندگان و تیم اجرایی برتر، تجلیل شد.