شهردار مشهد عنوان کرد:
مهمترین عملکرد دوره ششم مدیریت شهری روز مشهد است
شهردار مشهد اظهار داشت: یکی از اتفاقات خوبی که در دوره ششم مدیریت شهری اتفاق افتاد، روز مشهد بود. مشهد به عنوان پایتخت معنوی جهان اسلام یک روز به نام خود نداشت. به همت شورای شهر و شهرداری مشهد، از ۴ تا ۱۰ دی به عنوان هفته مشهد و ۱۰ دی روز مشهد نامگذاری شد.
به گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد؛ محمدرضا قلندر شریف در آئین افتتاحیه گذرهای تاریخی محلات و رونمایی از بزرگترین پرده نقاشی نقالی کشور که در خانه تاریخی ناظران برگزار شد، گفت: سرزمین ما ایران سرشار از فرهنگ تمدنی کهن است. هنرهای ویژه و بی نظیری که در جهان بیهمتاست. ما در همه حوزهها باید به این موضوع توجه کنیم. در طول تاریخ افراد فراوانی در این سرزمین کارکردهاند که نام آنها با نام ایران و مشهد میدرخشد.
وی افزود: هویت تاریخی و تمدنی مشهد و فلسفه وجودی مشهد از برکت ملجا منور رضوی است. از زمانی که شهر به نام محل شهادت نامیده شد، محلات مشهد شکل گرفت و تاریخ این شهر شروع شد.
شهردار مشهد اظهار داشت: هویت تاریخی و محلات مشهد، دستخوش حوادثی بوده که خیلی از آنها متاسفانه از بین رفته است و برای بقیه که مانده باید احیا و نگهداری نمائیم. اصیلترین و بهترین هویت مشهد در منطقه ثامن است. لهجه اصیل مشهدی را در آنجا میتوان یافت.
قلندر شریف با اشاره به اینکه کارهای خوبی جهت احیاء خانههای تاریخی انجام شده، عنوان کرد: یکی از اتفاقات خوبی که در دوره ششم مدیریت شهری اتفاق افتاد، روز مشهد بود. مشهد به عنوان پایتخت معنوی جهان اسلام یک روز نداشت. به همت شورای شهر و شهرداری مشهد از ۴ تا ۱۰ دی ماه به عنوان هفته مشهد و روز ۱۰ دی، روز مشهد نامگذاری شد. از سال قبل نشان مشهد طراحی شده که به نامآوران و تاثیرگذاران مشهد، اهدا میشود.
وی تصریح کرد: احیای گذرهای تاریخی یکی دیگر از نکات مهم است که علاوه بر خانههای تاریخی انجام میشود. در منطقه ثامن بیش از ۸ میلیارد تومان پروزه افتتاح یا شروع عملیات شده است که محوریت آن نیازهای منطقه ثامن است.
مهدی ناصحی، رئیس شورای شهر مشهد نیز بیان کرد: کانون شکل گیری شهر مشهد حرم رضوی است و مبداء تمدن بزرگی که اطراف این شهر وجود داشته است. این منطقه که میزبان پیکر امام رضا(ع) است، هیچ مزیت جغرافیایی و آب و هوایی ندارد. این صرفا جذبه امام است که مردم را دور خود جمع کرده است. ضرورت برای ما خادمان و ساکنان این شهر است تا قدردان امام باشیم.
وی افزود: سیاست دوره ششم مدیریت شهری ارتقاء هویت تاریخی شهر مشهد بوده است. یکی از نکات حفظ هویت شهری، مسیرهای تشرف به حرم مطهر است. اکنون هویت منطقه از بین رفته است. پس مکلف شدیم گذرهای تاریخی را احیا نمائیم. توجه به پیوندهای تاریخی برای ما اولویت است. حتما باید رویدادهای مبتنی بر گذرهای تاریخی پیش بینی شود. بر ما تکلیف است، آنچه روح امید و همبستگی دارد سامان داده شود.
حسین عبدالله زاده، شهردار منطقه ثامن در این مراسم گفت: منطقه ثامن قدیمیترین سکونت را در مشهد داشته است. گذرهای تاریخی قدیمی وجود داشته که مردم را به حرم مطهر رضوی میرسانده است و باید ماندگار بمانند. همچنین یکی از موضوعات اصلی هویت شهر مشهد بناهای تاریخی بوده که در خاطرمان مانده است. در منطقه ثامن خانههای تاریخی زیادی مرمت شده و در حال مرمت است. خانه تاریخی داروغه، خانه توکلی، خانه امیری و سرای عزیزالله اف از این جمله هستند. بازار فرش را در حال مرمت داریم که امیدواریم تا نوروز فاز یک آن را به اتمام برسانیم.
شایان ذکر است؛ در این مراسم از بزرگترین نقاشی پردهخوانی کشور که به سفارش سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد توسط استاد علی حمیدی تهیه شده است، رونمایی شد. این پرده نقالی داستان شکل گیری و رویدادهای تاریخی شهر مشهد را حکایت میکند.