فعال و کارشناس صنایع لبنی تاکید کرد؛
پیامد افزایش قیمت شیر، کوچک کردن سبد مصرفی جامعه است
مدیرعامل شرکت صنایع غذایی " گرینه " عنوان کرد : پیامد افزایش قیمت شیر، حذف محصولات لبنی از سفره مردم، به خطر افتادن سلامت جامعه و تعطیلی کارخانجات کوچک لبنی است.
به گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد؛ سید حبیب حسینی، گفت: شرکت صنایع غذایی " گرینه " در سال ۸۹ راهاندازی شده است. کارخانه در شهرک صنعتی خیام نیشابور است و ۵ سایت توزیع و پخش در کشور داریم. این شرکت ۳۵۰ پرسنل را در خط تولید و سایتهای پخش و توزیع تحت پوشش دارد.
وی افزود: ۴۰ نمایندگی فعال در سطح کشور داریم که به عنوان عامل فروش کار میکنند. تمرکز شرکت بر استانهای خراسان است. بعد از خراسان بر تهران و شهرهای جنوبی کشور مثل استان سیستان و بلوچستان، کیش و قشم تمرکز داریم. شرکت صنایع غذایی گرینه انواع لبنیات را تولید میکند و حدود ۶۰ نوع تنوع کالایی داریم.
مدیرعامل شرکت گزینه اطهار داشت: در بخش صادرات، خامه آنالوگ ما با برند " دلیزه " در کشور پاکستان جزء سه برند برتر است و چون محصول با کیفیت تولید میکنیم این برند در بازار آن کشور مطرح است. ما صادر کننده نیستیم و تجار محصولات ما را صادر میکنند، ولی کالای ما کالای صادراتی است. محصولات ما به کشورهای افغانستان، پاکستان، کویت، تاجیکستان و عراق صادر میشود. همچنین بر روی بازار دوبی نیز کار میکنیم. محصول کشک ما با یک برند متفاوت از برند خودمان در دوبی عرضه میگردد.
حسینی عنوان کرد: ما در حال مطالعه تکمیل زنجیره هستیم که با احداث دامپروری تولید را نیز خودمان انجام دهیم. اکنون فرآوری محصولات و شبکه توزیع و پخش را مدیریت میکنیم. شرکت صنایع غذایی گرینه، مزیتهای خاص خود را دارد. دوغهای ما در طعم و شکل انحصاری اند. ماست قفقازی ما برند و پنیر قشقائی مزیت شرکت است.
وی با اشاره به اینکه در روز حدود هزار و ۲۰۰ تن تولید شیر در استان خراسان رضوی داریم که بخش عمده آن در کارخانجات لبنی خود استان استفاده میگردد. شیر خام قابلیت صادراتی ندارد اما شیر فرآوری شده در قالب دوغ، خامه و شیر خشک صادر میگردد.
مدیرعامل شرکت صنایع غذایی گرینه، در خصوص چالش افزایش قیمت شیر بیان کرد: اگر لبنیات را صنایع تبدیلی در نظر بگیریم. شیر به عنوان یک محصول کشاورزی که در دامپروری تولید میشود، ما فرآوری میکنیم و به خانوادهها عرضه مینمائیم. هر چه قیمت بالا رود، با افزایش قیمت شیر سبد مصرفی لبنیات خانوار کوچکتر میگردد. فروش روز به روز کاهش پیدا کرده و باعث تعطیلی شرکتهای کوچک میشود.
وی افزود: ما چند کارخانه بزرگ لبنی در کشور داریم که توان، رانت و قدرت دارند. آنها میتوانند دامپروریها را به سمت خود بکشانند. این کارخانههای کوچک هستند که اگر تدبیری اندیشیده نشود روز به روز از مدار فعالیت و تولید خارج میگردنند.
مهندس حسینی با اشاره به اینکه اگر شیر گران شود، در ابتدا تاثیر بر قیمت دوغ و ماست و پنیر دارد، تصریح کرد: دوغ یک نوشیدنی سالم و جایگزین نوشیدنیهای گازدار است. ماست یک محصول پروتئینی که برای تحکیم استخوانبندی بدن نیاز است. در مصرف روزانه حداقل یک لیوان شیر توسط متخصصان تاکید شده است. با افزایش قیمت شیر و بالطبع حذف از سبد مصرفی خانوار، سلامتی جامعه به خطر میافتد.
مدیرعامل صنایع غدایی گرینه در مقایسه عملکرد یکساله شرکتهای لبنی و شرکتهای دامپروری گفت: در سال ۱۴۰۲ طبق اطلاعات سامانه کدال، شرکتهای لبنی بورسی، هیچکدام بیش از ۶ درصد سود نکردهاند، درحالی که سود شرکتهای دامپروری، حداقل ۲۷ درصد بودهاست. این بصورتی است که امسال قیمت نهادهای دامی نسبت به سال قبل کمتر نیز شده است، لذا حداقل میتوانست قیمت شیر ثابت بماند و افزایش نداشته باشد.
سید حمید حسینی تاکید کرد: بزرگترین چالش ما در داخل، کاهش سبد مصرفی و حذف لبنیات از سفره مردم است. در خصوص شیر مدارس نیز عملا، شرکتهای لبنی رغبتی برای همکاری ندارند، چون باید به تاریخ روز خرید، تولید و عرضه کنند اما بعد از چندین ماه مطالبات خود را دریافت کنند. اگر میخواهیم طرح شیر مدارس درست انجام شود باید برنامه ریزی دقیق صورت بگیرد و بودجه تخصیص پیدا کند.
وی ادامه داد: تا دو سال قبل، شیر کالای تعزیراتی بود. اگر استراتژی این باشد که شیر کمچرب ۹۰۰ گرمی، پنیر ۴۰۰ گرمی و ماست یک کیلویی در سبد روزانه قرار بگیرد، که میخواهند نظارت داشته باشند، باید طوری باشد که مردم بتوانند آن را بخرند.