دانشگاه فردوسی مشهد میزبان پژوهشگران علم در قرآن
دومین همایش بینالمللی علم و قرآن به همت پژوهشکده علم و قرآن به مدت دو روز با ارائه ۵۷ مقاله در دانشکده علوم دانشگاهی فردوسی مشهد برگزار خواهد شد.
به گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد؛ حسین بذرافشان، رئیس پژوهشکده علم و قرآن در نشست خبری دومین همایش بینالمللی قرآن و علم که در سالن جلسات مهمانسرای دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، گفت: در تابستان امسال پژوهشکده علم و قرآن مصوب شد. پژوهشکدهها حول دو محور هستند. پژوهشکدههای عرضه محور که ردیف بودجه نیز دارند و پژوهشکدههای تقاضا محور که باید خودگردان باشند و از بودجه دانشگاه نیز نمیتوانند استفاده نمایند.
وی افزود: پژوهشکده علم و قرآن، پژوهشکدع تقاضا محور است. ما بر این باور هستیم که نیاز اجتماع، صنایع و فرهنگ را از طریق قرآن میتوان برطرف کرد. ما دنبال این هستیم به جامعه علمی نشان دهیم که صورت مسئله پژوهش از قرآن وجود دارد. این امکان گرفتن صورت مسئله پژوهشها، شاه کلید هست.
رئیس پژوهشکده علم و قرآن اظهار کرد: اولین همایش اردیبهشت امسال در دانشگاه تهران برگزار شد. در آن همایش همکاران ما به عنوان شرکت کننده حضور داشتند و نقشی در برگزاری نداشتند. همایش اول، به دلیل سانحه هوایی رئیس جمهور، نا تمام ماند و عملا خروجی نداشت. ما تلاش کردیم همایش دوم را در دانشگاه فردوسی مشهد با روال علمی برگزار کنیم.
بذرافشان عنوان کرد: هدف این همایش این است مجالی فراهم آورده شود تا متخصصان این حوزه جدیدترین رویکردها، ایدهها و دیدگاههای خود را در زمینه علم و قرآن ارائه نمایند و از مجرای تضارب آرا، زمینه بسط ایدهها فراهم شود. همچنین از این طریق برای حل مسائل علمی، راهکار ارائه گردد.
وی بیان کرد: محورهای همایش قرآن، علوم پایه، علوم زیستی و فناوری، قرآن علوم پزشکی و علوم شناختی، رویکرد مبتنی بر استخراج علوم تجربی از قرآن، رویکردهای محتلف به مسئله علم و قرآن به عنوان یک مسئله فلسفی و الهیاتی، رویکرد مبتنی بر تقدم علوم انسانی بر علوم تجربی، جایگاه تفسیر و تأویل در مسئله علم و قرآن، نتایج اجتماعی و سیاسی مطالعات علم و قرآن و محور تکنولوژی، پیامدهای آن و مسئله علم و قرآن، بوده است.
بذرافشان تصریح کرد: برای این همایش بیش از ۱۶۰ مقاله به دبیرخانه ارسال گردید که بعد از یک فرآیند دقیق ۵۷ مقاله انتخاب شده است. ۱۵ درصد مقالات رسیده غیر ایرانی بودند. دومین همایش ۲۱ و ۲۲ آذرماه در دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد برگزار خواهد شد. سه پنل، علوم انسانی، علوم پزشکی و طبیعی و پنل علوم شناختی و علوم پایه در همایش ارائه میگردد.
دکتر سید هاشم میری، رئیس دانشکده علوم دانشگاهی فردوسی نیز گفت: این مسیری است که چند سال آغاز شده است. ما مسئله علم و پزوهش را از قرآن انتخاب میکنیم. در قرآن هزار و ۵۰۰ آیه به طبیعت اشاره میکند. ما موضوع را برمیدارم و بر اساس آن تحقیق میکنیم.
وی با اشاره به اینکه؛ ما در تمام شئون از قرآن فاصله گرفتهایم، بیان داشت: بعد از ناتمام ماندن همایش اول تا برگزاری همایش دوم، زمان بسیار کمی بود اما بعد از فراخوان و ارسال بیش از ۱۶۰ مقاله، متوجه شدیم که عطش برای پژوهش در قرآن وجود دارد.
ریاست دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: با ۹۰ درصد بچههای المپیادی که تربیت کردهایم در ارتباط هستیم. این افراد دلداده برای موضوع هستند و این پتانسیل بزرگی است. برخی از این افراد در خارج از کشور هستند و در آنجا مشغول کار دیگرند، اما با ما همکاری میکنند و در تحقیقات ما مشارکت دارند.