ریاست بنیاد پژوهشهای اسلامی آستانقدس رضوی خبر داد:
آرمش بخشی در حرم مطهر رضوی اندازهگیری میشود
ریاست بنیاد پژوهشهای اسلامی آستانقدس رضوی گفت: در میان روانشناسان موضوع آرامش بخشی مورد توجه ویژه بوده است. بر اساس یک طرح بزرگ که طراحی شده ولی هنوز آغاز نگردیده است، برای اولین بار آرامش بخشی در حرم مطهر رضوی، با استانداردهای علمی اندازهگیری میگردد.
به گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد؛ احد فرامرز قراملکی در نشست خبری چهلمین سالگرد تاسیس بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی گفت: بنیاد پژوهشهای اسلامی آستانقدس رضوی در ۲۱ آبان ماه ۱۳۶۳ با عزم تولیت وقت، مرحوم آیت الله طبسی، بصورت یک شرکت غیرتجاری ثبت شد. بنیاد پژوهشهای اسلامی چندین دستور را پیش رو داشتند که یکی از آنها پژوهشهای بنیادی بوده است. پژوهشهای که در آن روزگار، توان حوزه و دانشگاه نمیرسید که به آن پرداخته شود.
وی افزود: پژوهشهای بنیادی، هزینهبر و کم درآمد هستند. مهمترین محور، پرداختن به دانشنامهها است. بنیاد پژوهشها شهرت خود را از دانشنامه نویسی و دائرهالمعارف نویسی دارد. " المعجم " بزرگترین دائرهالمعارف اسلامی است که تاکنون ۵۲ جلد آن چاپ شده و پیشبینی میشود به ۸۰ جلد برسد. در دو سال اخیر، نقد و بررسی کردیم. برای این پروژه شورای علمی گذاشتیم. سرعت کار را با کارگروههای موازی دو برابر کردیم و قصد داریم سه برابر نمائیم. سعی داریم سال ۱۴۰۵ پروژه را به پایان برسانیم.
ریاست بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی اظهار کرد: این دانشنامه به این صورت است که هر واژه یک مدخل و هر مدخل ۴ بخش، شده است. بخش منابع لغوی، سیر تاریخی واژه در تفسیر، اصول لغت و بخش استعمال قرآنی، چهار بخش مدخل واژه هستند. یکی دیگر از فعالیتهای بنیاد، فرهنگنامه قرآن است. نمونه بعدی، دایرةالمعارف آستان قدس در دو جلد است که میخواهیم در سال ۱۴۰۴ به روز نمائیم و بعد این دایرة المعارف بروز شده را به زبان انگلیسی کنیم.
قراملکی با اشاره به تصحیح میراث مکتوب و برگزاری کنگرههای جهانی در بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، عنوان کرد: در تیرماه ۱۴۰۰ بنیاد پژوهشها از شکل شرکت غیرتجاری تبدیل به پژوهشگاه علمی مصوب شورای انقلاب فرهنگی شد. در این دوره تلاشهای انجام و چند تلاش نیز ریلگذاری شده است. در ساختار جدید سه پژوهشکده، مطالعات آموزههاي رضوی، پژوهشکده مطالعات حوزه اجتماعی فرهنگی و زیارت و پژوهشکده معارف اسلامی معاصر، اندیشکده معارف اسلامی و مرکز ترجمان معارف اسلامی تعریف شده است.
ریاست بنیاد پژوهشهای اسلامی تصریح کرد: ما با حفظ بنا و کارهای بنیادی به سمت عمومی سازی دانش رفتیم و سعی کردیم نیازهای کف جامعه بررسی نمائیم. برای نهاد ریاست جمهوری، یک طرح بزرگ سه جانبه بین بنیاد، معاونت خانواده ریاست جمهوری و وزارت آموزش و پرورش انجام دادیم که یک درسنامه " زندگی و بالندگی" و ۲۱ درسنامه بصورت ابزارهای نوین شد.
وی بیان داشت: کار دیگر به سمت ایدههای جدید رفتیم. کتاب " زبانهای همزمان" در تبلیغ دین، تربیت و سخنرانی از اینگونه است. همچنین در دوره جدید بنیاد پژوهشها، به سمت نیازهای سازمانهای مختلف در پژوهش رفتیم. از آستان قدس رضوی شروع و به نهاد ریاست جمهوری رسیدیم. در این مدت ۱۵ مقاله در مجلات خارجی چاپ کردهایم. سعی ما حضور در مجلات is است. در بخش بینالملل آنچه برای ما اهمیت دارد، نهضت ترجمه معکوس است.
ریاست بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی خبر داد: طرح بزرگ را طراحی کردهایم که هنوز شروع نشده است. در دنیا موضوع آرامش بخشی مورد توجه روانشناس است. ما در بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی برای اولین بار با استانداردهای علمی، قصد داریم آرامش بخشی در حرم را اندازهگیری نمائیم.
وی با بیان اینکه ما به تجاری سازی دانش به معنای درست آن اعتقاد داریم، گفت: همانگونه که نفت کالای استراتژیک است، دانش نیز کالای استراتژیک است. ما به سمت مفاهیم مورد نیاز جامعه رفتیم. اکنون توانستهایم بخشی از بودجه سالانه بنیاد را از درآمدزایی تامین کنیم. درآمد را از ۹ درصد بودجه به ۲۹ درصد رشد دادیم و امیدواریم در سال ۱۴۰۵ به ۷۰ درصد بودجه برسانیم.
ریاست بنیاد پژوهشهای اسلامی آستانقدس رضوی تاکید کرد: مفتخریم بنیاد توانسته است با تراز اولترین اندیشمندان و دانشگاههای مختلف در تعامل باشد. از دستگاههای مختلف کشور پیشنهاد پژوهش دارد. اگر به نتیجه میرسیم نتیجه تعامل سازنده است.