@mashhadrokhdad
menusearch
mashhadrokhdad.ir

همایش معرفی محصولات سبد کودی برگزار شد

جستجو
۱۴۰۳/۸/۳ پنج شنبه
(0)
(0)
همایش معرفی محصولات سبد کودی برگزار شد
همایش معرفی محصولات سبد کودی برگزار شد

همایش معرفی محصولات سبد کودی برگزار شد

 
 
 
 
همایش آموزشی – ترویجی معرفی محصولات سبد کودی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان رضوی و نمایشگاه محصولات سبد کودی شرکت های تولید کننده، با حضور مدیران جهاد کشاورزی و کارگزاران خدمات حمایتی کشاورزی استان خراسان برگزار گردید.
 
 
 
 
 
 
 
به گزارش پایگاه خبری مشهد رخداد؛ غلامرضا قنبری، در همایش معرفی سبد کودی که در تالار حافظ مجتمع شهدای سلامت مشهد برگزار شد، گفت: امروز در سطح کشور نیاز به کار ترویجی و آموزشی در سطح مزارع داریم که باید این اقدام به صورت ویژه انجام شود. در ترویج و آموزش به کشاورزان نوع ارتباط ما با این قشر اهمیت داشته و این آموزش ها باید با زبان ساده و اثرگذار اتفاق بیفتد. متاسفانه ما امروز در مزرعه با این مواجه هستیم که ابتدا کشاورز هزینه‌هایی که در قبال تولید دارد را محاسبه کرده و روی بهبود وضعیت و حاصلخیزی خاک تمرکزی ندارد.
 
وی افزود: با توجه به اینکه امنیت غذایی با تولید پایدار ارتباط نزدیکی دارد، بنابراین اگر تولید پایدار نداشته باشیم، نمی‌توانیم در تأمین امنیت غذایی کشور اطمینان لازم را داشته باشیم. مهم‌ترین مؤلفه در موضوع تولید پایدار، قیمت تمام‌شده است. در بیشتر محصولات مورد نیاز کشورمان نه تنها می‌توانیم نیاز جامعه خود را تأمین کنیم، بلکه می‌توانیم تأمین‌کننده بخشی از غذای مردم در سایر کشورهای دنیا نیز باشیم.
 
مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان رضوی اظهار کرد: در سال جاری جلسات ما، باعث رشد فوق‌العاده صادرات کود به‌ کشور افغانستان شد، لذا حضور فعالان حوزه کشاورزی در نمایشگاه‌های بین‌المللی، برنامه‌ها و سمینارها تضمین‌کننده برای بازدیدکنندگان کشورهای هدف است. در مورد صادرات، باید مسیرهای صادرات فعال شود. اگر از امروز به دنبال بازار صادراتی به کشورهای هدف نباشیم، در کشور دچار مشکلات جدی خواهیم شد و یک رقابت منفی در این حوزه اتفاق خواهد افتاد که مسیر برگشتی نخواهد داشت.
 
قنبری تاکید کرد: امروزه ما با انواع مزارع با نیازهای متفاوت مواجه هستیم؛ لذا ارتباط با مزارع باید هدفمند و ارگانیک باشد. از طرفی اگر تنها از ناحیه تعاونی‌ها و اتحادیه‌ها اقدام شود، این ارتباط پایدار نخواهد بود و خروج از دور رقابت با محصولات دیگر اتفاق خواهد افتاد. لذا نیازمند آن هستیم تا با کشاورزان پیشرو و توانمند ارتباط برقرار شود.
 
محمد میری دیسفانی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز در این همایش گفت: یکی از چالش‌های اصلی کشاورزی در استان خراسان رضوی، موضوع حاصلخیزی خاک‌ها است. این استان با اقلیم خشک و نیمه‌خشک، با کمبود ماده آلی در خاک مواجه بوده و استانداردهای حاصلخیزی بسیار پایین‌تر از حد انتظار است. برای افزایش حاصلخیزی خاک، نیاز است تا کشاورزان به استفاده از کودهای آلی و شیمیایی روی آورند.
 
وی ادامه ادامه داد: استفاده از کودهای دامی پوسیده اگرچه می‌تواند مؤثر باشد، اما فرآیند تولید و تأمین این کودها معمولاً هزینه‌بر و پیچیده است. لذا ضروری است که کشاورزان به دنبال کودهای جایگزین، به‌ویژه کودهای شیمیایی تحت نظر مؤسسات تحقیقات آب و خاک و وزارت جهاد کشاورزی باشند. سال زراعی گذشته، با روش‌های بهینه‌سازی تغذیه و اجرای طرح‌های تغذیه گیاهی، شاهد افزایش ۴۰ درصدی تولید گندم بودیم. یکی از دلایل موفقیت، توسعه استفاده از کودهای ریزمغذی و مکمل‌های رشد بوده است.
 
معاون جهاد کشاورزی خراسان رضوی اظهار کرد: در خصوص تأمین و توزیع کود، جهاد کشاورزی استان تلاش می‌کند تا نهادهای مورد نیاز را برای کشاورزان تأمین کند. در حال حاضر، برای تأمین کودهای مختلف، به‌ویژه فسفات و پتاس، اقدامات زیادی انجام شده است و بالغ بر هزار تن کود در استان در حال تامین است و توزیع آن بین کشاورزان در حال انجام است.
 
حسین عطایی، رئیس شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان رضوی، نیز در جمع خبرنگاران اظهار کرد : هدف از برگزاری این همایش، ایجاد ارتباط مستقیم بین تولیدکنندگان کود و شبکه گسترده کارگزاران است تا با تبادل اطلاعات و دانش فنی، بتوان نیازهای کودی کشاورزان را به صورت بهتر و کارآمدتری تامین کرد. ۲۴ شرکت تولیدکننده از سراسر کشور در این همایش که با هدف بررسی راههای خودکفایی در تولید کود‌های شیمیایی برگزار شد، حضور داشتند.
 
وی افزود: سهمیه استان خراسان رضوی از کودهای ازته ۱۴۵ هزار تن، فسفات ۲۱ هزار و ۱۶۶ تن و پتاسه ۷ هزار و ۶۴۵ تن تعیین شده است. تاکنون ۳۸ درصد از سهمیه کود ازته، ۳۱ درصد از سهمیه فسفات و ۴۱ درصد از سهمیه پتاسه توزیع و در اختیار کشاورزان قرار گرفته است. موجودی انبارهای استان نیز حدود ۱۵ هزار تن است که وضعیت مناسبی را نشان می‌دهد.
 
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان رضوی اعلام کرد: بر اساس ابلاغیه وزارت جهاد کشاورزی، ۲۰۰ هزار تن کود دی آمونیوم فسفات برای کشور تامین خواهد شد که از این مقدار، سهم استان خراسان رضوی ۳ هزار و ۵۰۰ تن است. این کود از پایان مهرماه از طریق شبکه گسترده‌ای از کارگزاران در اختیار کشاورزان قرار گرفته است. دی‌آمونیوم فسفات، یکی از کودهای اصلی کشاورزی است و تمام کشاورزان با اهمیت آن در افزایش عملکرد محصولات آشنا هستند. همچنین علاوه بر کودهای یارانه‌ای، کودهای زیستی و طبیعی نیز در سبد کودی شرکت خدمات حمایتی قرار گرفته‌ است.
 
مسعود نجف نجفی، ریاست مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان رضوی نیز گفت: بحث عرضه و ورود دانش به بخش کشاورزی بحث بسیار بسیار مهمی است. ما امروز چیزی که با آن مواجه هستیم، امنیت غذایی و تولید پایدار مواد غذایی در کشور هست. در حال حاضر نزدیک ۱۳۰ میلیون تن مواد غذایی در کشور تولید می‌شود، ولی نیاز فعلی جمعیت، چیزی حدود ۱۵۵ میلیون تن و در ۲۵ سال آینده حدود ۱۸۰ میلیون تن مواد غذایی است.
 
وی افزود: برای جمعیت کشور یه سری محدودیت هایی در منابع پایه مثل خاک و آب مواجه هستیم. پس باید برای تامین مواد غذایی باید دنبال ارتقای بهره وری برویم. یکی از رویکردهایی که در بحث ارتقای بهره وری وجود دارد، بحث تغذیه گیاه و تغذیه خاک است که در حقیقت به عملکرد بالاتری می‌انجامد. ما چاره‌ ای نداریم برای ۲۵ سال آینده، با رویکرد استفاده از دانش و استفاده از مثلت کودهای گیاهی، حیوانی و آلی، بتونیم بهره‌وری مزارع و باغات رو در حوزه تولیدات گیاهی افزایش دهیم.
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر