@mashhadrokhdad
menusearch
mashhadrokhdad.ir

فرصت‌ها و چالش‌های طب سنتی بررسی می‌شود

جستجو
۱۴۰۳/۸/۲ چهارشنبه
(0)
(0)
فرصت‌ها و چالش‌های طب سنتی بررسی می‌شود
فرصت‌ها و چالش‌های طب سنتی بررسی می‌شود

فرصت‌ها و چالش‌های طب سنتی بررسی می‌شود

 
 
 
 
هم اندیشی اعضای هیئت علمی طب ایرانی و مکمل، در محورهای آموزش و فرهنگ سازی، فعالیت‌های دانشجویی، تحقیقات و فناوری، بهداشت و درمان و بین‌الملل، به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد دوم تا چهارم آبان ماه برگزار می‌شود.
 
 
 
 
 
 
به گزارش پایگاه خبری مشهد رخداد؛ دکتر نفیسه حسینی یکتا، مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در نشست خبری هم اندیشی اعضای هئیت علمی طب ایرانی و مکمل که در مجتمع شهدای سلامت مشهد برگزار شد، گفت: نزدیک دو دهه است که دانشکده‌های طب ایرانی در دل دانشگاه‌های علوم پزشکی تشکیل شده است. طب ایرانی جزء حوزهایی است که از اسناد بالا دستی برخوردار است. به منظور عملیاتی کردن این اسناد در وزارتخانه‌ها مختلف برنامه‌های در جریان است.
 
وی افزود: سند بالادستی " سند ملی گیاهان داروئی در طب سنتی " را داریم که سال ۹۲ ابلاغ شده است. شورای انقلاب فرهنگی اهداف مختلف را در این سند، مصوب کرده‌است. همچنین در بند ۱۲ سیاست‌های کلی نظام سلامت، بازنشانی و نهادینه کردن طب سنتی، تاکید شده است. در برنامه‌های پنجم، ششم و هفتم توسعه نیز برنامه ساماندهی اقدام طب سنتی را داریم. آنچه هدف وزارت بهداشت مورد توجه است و اسناد بالادستی می‌رساند، راهبرد جهانی، اقدام طب سنتی در کنار طب رایج است.
 
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، ادامه داد: هدف این است در تمام مراحل درمانی و بهداشتی در جایی که می‌توانیم از طب سنتی استفاده نمائیم، باید برسیم. این تکلیف چه در درمان، چه پیشگیری، چه آموزش و چه پژوهش است. در حوزه بهداشت، اقدام طب ایرانی، به منظور سبک زندگی سالم به عموم جامعه را داریم.
 
دکتر حسینی یکتا، با بیان اینکه؛ گریبان نظام سلامت را بیماری‌های غیر واگیر گرفته است و تاثیر زندگی سالم به دفعات مشخص شده است، عنوان کرد: در تمام خانه‌های بهداشت و جامع سلامت، بهورزان که اموزش‌های سبک زندگی را از متخصصان طب ایرانی دریافت کرده‌اند، برای افراد شناسنامه سبک زندگی پر می‌کنند و به آنها آموزش داده می‌شود.
 
وی بیان داشت: در حوزه آموزش ما در ۹ دانشکده در سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی و ۱۱ گروه طب سنتی، متخصصان طب ایرانی را تربیت می‌کنند. تمام این افراد پزشکان عمومی و بالینی هستند که تخصص طب ایرانی را می‌گیرند و هر دو دانش طب رایج و طب ایرانی را دارند. همچنین از میان داروسازان، داروساز طب سنتی تربیت می‌شود. در حال حاضر ۵۱۶ متخصص طب ایرانی و ۹۲ داروساز طب سنتی داریم.
 
مدیرکل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت خبر داد: در بخش درمان، ۲۹ سلامتکده دولتی و ۲۷ سلامتکده بخش خصوصی ارائه خدمات می‌نمایند. در بخش بین‌المللی شرایط کشور ما مطلوب است. هر چند کشور ما بعد از چین و هند توسعه طب سنتی را شروع کرد اما در تدوین سند‌ها حوزه بین‌الملل شناخته می‌شود. ما رتبه چهارم تولید علم در حوزه طب سنتی و مکمل را در دنیا داریم. همچنین در آذر ماه امسال نیز سمپوزیوم طب ایرانی در سطح بین‌الملل را خواهیم داشت.
 
وی تصریح کرد: یکی از اهداف ما، کاهش هزینه‌های درمان مردم از طریق بیمه است. در حال حاضر ویزیت طب سنتی بیمه است به شرطی که از طریق پزشک طب سنتی انجام گیرد. همچنین سه نوع خدمت و ۵۶ قلم دارو تحت پوشش بیمه قرار دارد.
 
دکتر نفیسه یکتا در خصوص برگزاری این هم‌اندیشی نیز ابراز کرد: این دومین نشست است که برگزار می‌شود. اولین نشست دو سال قبل برگزار شده بود. هدف از این همایش، بررسی شرایط موجود، فرصت‌ها و چالش‌های پیش‌رو، مرور راهکارهای وزارت بهداشت و دریافت نظرات اعضای هیئت علمی که در حوزه طب سنتی در حال فعالیت هستند، خواهد بود.
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر