دیوارنگاره از حماسه دیروز تا حماسه امروز رونمایی شد
با حضور مسئولین مدیریت شهری مشهد، فرماندهان نیروی زمینی سپاه و خانواده شهدای فاوا استان خراسان رضوی، دیوارنگاره " از حماسه دیروز تا حماسه امروز " یادبود ۴۰ شهید بیسیم چی دفاع مقدس، در بلوار فردوسی مشهد، فضای خارجی مرکز فاوا نیروی زمینی سپاه، رونمایی شد.
به گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد؛ محمدرضا قلندر شریف در آئین رونمایی از دیوارنگاره " از حماسه دیروز تا حماسه امروز " که در محل حسینه ثامنالائمه نیروی زمینی سپاه امام رضا( ع) برگزار شد، گفت: ما در سرزمینی زندگی میکنیم که سراسر حماسه است. از قدیم ایرانیها به حماسه و شکوهمندی معروف بودهاند که نمونه آن در شاهنامه فردوسی ماندگار شده است.
وی افزود: مشهد نیز حماسه سازی های فراوانی داشته است. نام این شهر باب شهادت است. این شهر با شهادت امام رضا (ع) شکل گرفت. شهری که در آن، شهروند، همشهری و توریست معنا ندارد و در این شهر فقط سه واژه خادم، زائر و مجاور است. حماسه مشهد با قیام زنان نوغان شروع و حماسههای دیگری چون، حماسه ۱۰ دی، روز بصیرت و... در خود دیده است.
شهردار مشهد اظهار کرد: دفاع مقدس خود حماسه بزرگی است، که باید کل سال ذکر و یادآوری آن ایام گردد. بیشترین شهدای ما جوانان زیر ۳۰ سال بودند. ۳۶ هزار شهید دانش آموز و ۷ هزار نوجوان زیر ۱۴ سال از حماسههای دفاع مقدس است. وظیفه هنرمندان، ادیبان و شاعران است که این حماسه را به قلم آورند.
قلندر شریف عنوان کرد: امروز جمع شدهایم تا یاد شهدای دفاع مقدس مخصوصا شهدای مخابرات و بیسیمچی را گرامی بداریم. در این دوره مدیریت شهری، توجه ویژهای به حوزه ایثار و شهادت شده است. یکی از موضوعات دیوارنگارههای شهدا است. دیوارنگاره " از حماسه دیروز تا حماسه امروز " در ۸۰۰ متر مربع مساحت تصویر ۴۰ شهید را با روش حماسی خلق شده است. این اثر فاخر در فضای باز است و خطر تخریب و فرسایش آن را تهدید میکند باید با پوششهای از آن محافظت شود تا ماندگار بماند.
مهدی ناصحی، ریاست شورای شهر مشهد نیز عنوان کرد: گرامیداشت دفاع مقدس فرصتی است که تجدید پیمان کنیم و در مسیر آنها ایثارگری نمائیم. این جبران نیاز ما به همدلی با جمهوری اسلامی است. امروز شاهد خلق یک اثر هنری شهری هستیم. به فرمایش مقام معظم رهبری، هر اندیشه که در قالب هنر نگنجد، ماندگار نیست. آنچه از تمدن در اختیار قرار دارد، روابط اجتماعی و اخلاق نیست. تمدن مدیون هنرمندانی است که اندیشه الهی را با هنر خلق کردند.
وی، با اشاره اینکه در شورای شهر وظیفه خود را ترویج فرهنگ ایثار و شهادت میدانیم و از اینگونه پروژهها حمایت میکنیم، ادامه داد: نحو طراحی این دیوارنگاره، فکر و ایده، قابل تقدیر است که از اسطورههای کهن به اسطورههای فعلی رسیده است. این تاثیر تاثیر خود را بر جوانان خواهد گذاشت.
سرهنگ پاسدار جواد راد باغستان، فرمانده مرکز فاوا ثامنالائمه نیروی زمینی سپاه نیر در این مراسم بیان کرد: خدا را سپاسگزاریم که توانستیم قدمی کوچک در راه اعتلای فرهنگ جهاد و شهادت برداریم. کار امروز دیوارنگاره " از حماسه دیروز تا حماسه امروز " است که اعتبارات با شهرداری بوده و موضوعات از دبیرخانه حفظ آثار شهدای فاوا در اختیار هنرمندان قرار گرفته است.
وی ادامه داد: این کار یک سال و نیم طول کشید و در فاز اول به طول ۲۲۰ متر اجرا گردید. امیدواریم فاز دوم این دیوارنگاره نیز در حاشیه خیابان خیام در دستور کار قرار بگیرد. تصویر ۴۰ شهید از میان بیش از ۲۰۰ شهید فاوا استان، بر این دیوارنگاره نقش بسته است. استاد احمد منصوب، تصویر نگاری، استاد علیرضا مهرداد سروده اشعار و استاد رجبعلی رشیدی خوشنویسی این اثر هنری را برعهده داشته اند.