گرامیداشت هفته گردشگری با ۷۶ برنامه در خراسان رضوی
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از برگزاری ۷۶ برنامه گرامیداشت هفته گردشگری در مشهد و شهرستانها و ۲۰ پروژه با حجم سرمایهگذاری ۴ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان خبر داد.
به گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد؛ سید جواد موسوی در نشست خبری هفته گردشگری که در هتل پردیسان مشهد برگزار شد، گفت: گردشگری در راستای درآمد و اقتصادی که ایجاد میکند، در بین صنایع قد علم کرده است. صنعت گردشگری چون با انسانیت برخورد دارد، نشان داده است که میتواند باعث انتقال فرهنگ باشد و قوام و دوام حکومتها را داشته باشد.
وی افزود: بر اساس برنامههای سازمان جهانی، شعار امسال هفته گردشگری" گردشگری و صلح " اعلام شده است. هفته گردشگری از ۵ تا ۱۱ مهرماه خواهد بود. ۷۶ برنامه برای این هفته تدارک دیده شده است که ۳۶ برنامه در مشهد و ۴۰ برنامه در شهرستانها خواهد بود. ۲۰ پروژه با حجم سرمایهگذاری ۴ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان داریم که باعث اشتغال ۴۱۷ نفر خواهد شد و هزار و ۱۹۷ تخت اضافه میگردد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار کرد: جشنوارهها و رویدادهای که در شهرستانها و مشهد برگزار میگردد به رشد و توسعه استان کمک میکند که با همت تشکلها شکل گرفته است. برنامهریزی کردهایم تا کار مردمی انجام گیرد و فعالیتها را به تشکلها واگذار کردهایم. برنامهریزی با همافزایی و همدلی همه دستگاهها در معرفی شهر مشهد موثر میتواند باشد. اولویت در صنعت گردشگری مشهد با گردشگری مذهبی و زیارت، فرهنگی و سلامت است.
یوسف بیدخوری، معاون گردشگری، اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی نیز گفت: در هفته گردشگری برنامههای پیش بینی شده است که تجلیل از فعالان گردشگری، برنامههای مشترک با نهادها و سازمانهای که تقارن هفته دارند، تور گردشگری مخصوص دانشجویان خارجی جامعة المصطفی و دانشگاه فردوسی، بازدید ۹۰۰ سالمند کمیته امداد از آرامگاه فردوسی، گردهمایی فناوران گردشگری، افتتاح فروشگاههای صنایعدستی در هتلهای ۴ و ۵ ستاره و تورهای مشهد گردشگری با همکاری شهرداری مشهد مشهد، از جمله برنامههای این هفته است.
وی عنوان کرد: ظرفیت گردشگری، ۲۲ هزار نفر شب را داریم که ۶۰ درصد آن در طول سال اشغال است. ۳۰ هزار نفر اشتغال مستقیم با صنعت گردشگری دارند و ۱۸۰ شغل با این صنعت ارتباط دارند. محور اول توسعه استان و شهر مشهد حوزه زیارت و گردشگری زیارت است.
احمد دیناری، معاون سرمایهگذاری و تامین منابع اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی بیان کرد: در ۶ ماهه اول امسال، ۶۹ فقره موافقت اصولی با حجم سرمایهگذاری هزار و ۵۳۷ میلیارد تومان، ۱۱ مجوز ایجادی با حجم سرمایهگذاری هزار و ۷۴۳ میلیارد تومان، ۶۲ پروژه بهرهبرداری با حجم سرمایهگذاری ۵ هزار و ۴۳۰ میلیارد تومان انجام شده که هزار و ۱۰۰ اشتغال ایجاد و هزار و ۶۶۰ تخت اضافه کرده است.
وی ادامه داد: پروژههای افتتاحی هفته گردشگری امسال، ۲۰ پروژه با حجم سرمایهگذاری ۴ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان است که ۴۱۷ شغل ایجاد میشود و هزار و ۱۹۷ تخت رسمی اضافه مینماید. در ۶ ماهه اول امسال نسبت به سال قبل، ۷۵ درصد رشد حجم سرمایهگذاری، ۳۷ درصد رشد در مجوز بهرهبرداری و ۳۰ درصد رشد تخت رسمی داشتهایم.
دیناری خبر داد: استان خراسان رضوی حدود ۱۲۶ هزار میلیارد تومان حجم سرمایهگذاری دارد که یک سوم حجم سرمایهگذاری کشور را به خود اختصاص داده است. این استان رتبه اول حجم سرمایهگذاری گردشگری را داشته است.
محمود مادرشاهیان، رئیس کانونهای حرفهای گردشگری خراسان رضوی نیز در این نشست خبری گفت: در استان خراسان رضوی ۲ هزار و ۹۰۰ تاسیسات گردشگری وجود دارد. ۳۵ هتل جدید به جرگه تاسیسات گردشگری اضافه خواهد شد که ۳ هزار و ۵۰۰ نفر اشتغال میتواند ایجاد نماید. سیاست ما، سفر خانواده محوری است که باعث شده ماندگاری مسافر و زائر را از ۲/۵ روز به حدود ۴ روز برسد.
وی با اشاره به همگرایی بین ۱۴ دستگاه نظارتی، افزود: ۱۱ هزار بازدید نظارتی انجام شده و ۴ پایگاه ثابت در اطراف حرم ایجاد شده است. سامانه ۳۷۰۴۵ شبانهروزی آماده دریافت گزارش زائرین است که باعث عودت مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان به زائرین شده است. شناسایی ۲ هزار و ۹۶۹ واحد و ساماندهی هزار و ۶۰۰ واحد غیرمجاز، ساماندهی نرخنامهها از نیمه دوم سال قبل، اجرای نظارت بر سردخانهها و فرآوردههای خام دامی هتلها با همکاری دامپزشکی و کمک به برگشت به چرخه فعالیت واحدهای اقامتی تعطیل شده، از جمله فعالیتها بوده است.
محمد حسن حسبنپور، رئیس جامعه بومگردی خراسان رضوی نیز عنوان کرد: در استان ۱۸۲ واحد اقامتی بومگردی در ۳۲ شهرستان وجود دارد که ۸ هزار و ۱۳۴ تخت ظرفیت اقامت دارند. اقامتگاه های بوم گردی باعث اشتغالزایی روستایی و مهاجرت معکوس شده و بر راستای زیست بوم خود روستا، توسعه روستایی پیدا کرده است.