معاون اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی:
نبض آموزشهای فنی و حرفهای در خراسان رضوی خوب میزند
معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: توسعه متوازن آموزشی یک ماموریت در آموزش و پرورش است. ما نیازمند چرخشهای تحول آفرین از مدرک گرایی به سمت مهارت گرایی هستیم. امروز نبض آموزشهای فنی و حرفهای خراسان رضوی خوب میزند و نگاه توسعه متوازن، روند رو به رشد را در استان دارد.
به گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد؛ سید امیر شوشتری، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی در آئین انعقاد تفاهمنامه هنرستانهای جوار صنعت که در مجتمع رفاهی امام علی (ع)، با حضور روسای آموزش و پرورش نواحی و شهرستانهای استان خراسان رضوی و مدیران صنایع هنرستانهای جوار، برگزار شد، گفت: هنرستانهای جوار کار خوب صنایع با آموزش و پرورش بوده که باید علاوه بر حفظ، ارتقاء ببخشیم.
وی افزود: ما به دنبال راههای جدید برای گسترش این امر هستیم. اگر تمرکز کنیم راهها و شیوههای نوین اجرا کنیم دانشآموزان با شور و نشاط جذب و مهارت آموزی مینمایند. برای اینکه دانشآموزان با محیط واقعی کار آشنا شوند و فعالیت کنند باید در رشتههای فنی و حرفهای توانمند باشد. جامعه اکنون بسیار از عدم نیروی کار ماهر رنج میبرد که باید در اسرع وقت کار انجام شود.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی تاکید کرد: فرهنگ سازی و سوق دادن دانشآموزان مستعد و نخبه به سمت شاخه فنی و حرفه یکی از بزرگترین اهداف است. باید بر این موضوع تمرکز شود و با ساخت و پخش تیزرها به این امر مبادرت ورزید.
شوشتری خطاب به مدیران صنایع هنرستانهای جوار نیز گفت: آنچه مشکل دارید و باید در قانون منعکس شود مانند سربازی و بیمه و .... دانشآموزان را به ما منتقل کنید تا با تعامل با نمایندگان مجلس شورای اسلامی، حل گردد.
محمود رضائی، معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز گفت: مقام معظم رهبری میفرمایند؛ ما در کشور آنقدر نیاز فوری داریم که احتیاج به مدرک دانشگاهی ندارد، اینکه من بر روی هنرستانها تاکید میکنم، برای این است.
من افزود: توسعه متوازن آموزشی یک ماموریت در آموزش و پرورش است و ذیل سند تحول آموزش و پرورش ما نیازمند چرخشهای تحول آفرین از مدرک گرایی به سمت مهارت گرایی هستیم. امروز نبض آموزشهای فنی و حرفهای خراسان رضوی خوب میزند. نگاه توسعه متوازن، روند رو به رشد را در استان دارد. امروز رشد توسعه متوازن آموزشی استان خراسان رضوی، ۴۷/۷۲ درصد دانشآموزان در شاخه فنی و حرفهای یا کاردانش و ۵۲ درصد در شاخه نظری هستند. توسعه فنی و حرفهای یک ماموریت، رسالت و وظیفه است.
معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی اظهار داشت: باید آسیبهای اجتماعی و نرخ بیکاری کاهش پیدا کند و مهارت آموزی و نرخ اشتغال افزایش دهیم. مهارت آموزی باید از دوره ابتدایی نوجه شود. شرکای مهارتی ما افتخار آموزش و پرورش خراسان رضوی هستند. امروز نگاه این افراد به توسعه آموزش و پرورش بالاتر از ماست. مجمع خیرین توسعه و ترویج آموزش فنی و حرفهای استان در کشور سرآمد هستند. اینها دومین افتخار ما هستند که نگاه حمایتی به آموزش فنی و حرفهای دارند.
رضایی خبر داد: سند توسعه مهارتی استان در آموزش و پرورش تهیه شده و در اختیار داریم. روسای آموزش و پرورش در شهرستانها برش سند در شهرستان خودشان را تهیه کردهاند. نکات قوت و چالشها و مشکلات در این سند مشخص است. امروز افتخار داریم، سند و آئیننامه تقویت مهارت آموزی دانشآموزان به کل کشور ابلاغ شد.
وی ادامه داد: امروز یک تکلیف به تمام ادارت و سازمانها شده است که برای توسعه مهارت آموزی دانشآموزان از پایه ششم گام عملیاتی بردارند. ۳۰۰ ساعت مهارت آموزی در دل برنامههای درسی در مقطع ابتدایی و متوسطه اول باید اجرا شود. در متوسطه نظری نیز ساعاتی مشخص شده برای مهارت آموزی دانشآموزان که بابد توجه گردد.
معاون اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی بیان کرد: هنرستانهای جوار باعث، اعتماد به نفس و خودباوری دانشآموزان در محیط واقعی کار میشود. این بستر فراهم است تا دانشآموزان در کنار مهندسین و کارگران فعالیت کنند. زمینه اشتعال سریع، انتخاب رشته کاربردی، آموزش همزمان دروس عملی و تئوری، تنوع رشتهها و بازار کار، فراگیری مهارت های فنی، بازار کار متناسب با آمایش منطقه، افزایش روحیه کار جمعی، امکان خود اشتغالی و نحوه ارتباط با مشتریان را میتوانیم در هنرستانها، بخصوص هنرستانهای جوار جستجو کنیم.
وی متذکر گردید: کاهش نرخ بیکاری یکی از بزرگترین ماموریتهایی است که باید تلاش کنیم. تلاش برای داشتن مهارت در دانشآموزان، نه یک ماموریت بلکه یک رسالت و تکلیف قانونی، برایمان شده است.
محمد مهدی کاظمی، معاونت آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش، در پیام تلفنی به این مراسم گفت: موضوع آموزشهای فنی و حرفهای و مهارت آموزی بسیار مهم است. امروز خلع نیروی کارآمد و ماهر را حس میکنیم. ما به دنبال مشارکت ذینفعان بازار کار هستیم. ما مشارکت سرمایهگذاران به عنوان پشتوانه هنرستانهای جوار کارخانه را برای مهارت آموزی دنبال میکنیم.
وی ادامه داد: با مشارکت بازار کار، حدود ۱۰۰ هنرستان جوار کارخانه در چند استان داریم که در راستای تربیت نیروی انسانی و کسب و کار خودشان با آموزش و پرورش همکاری میکنند. با توسعه در استانها، حمایت از آنها و دادن تسهیلات میتوان به تحقق برنامه که ۵۰ درصد سهم آموزش فنی و حرفهای برسیم که مشارکت مردم قطعا اثر بخش خواهد بود.
شایان ذکر است؛ در این مراسم چندی از مدیران صنایع هنرستانهای جوار سال تحصیلی گذشته به بیان نظرات و دیدگاههای خود پرداختند. از روسای آموزش و پرورش دارای هنرستانهای جوار و ۱۳ مدیر صنایع، هنرستانها تجلیل بعمل آمد. همچنین در پایان تفاهمنامه همکاری تاسیس ۸ هنرستان جوار صنعت، بین ادارت آموزش و پرورش و صنایع منعقد گردید.