رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی خبر داد:
یک همت مطالبه داروخانههای خراسان رضوی از سازمانهای بیمه گر
رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی گفت: بعد از اجرایی شدن طرح دارویار، سطح تعهدات سازمانهای بیمه گر بالا رفت و میزان مطالبات نیز افزایش یافت که در حال حاضر داروخانههای استان بیش از یک همت مطالبه دارند که پرداخت نشده است.
به گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد؛ دکتر سید علی جعفرینژاد، در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت پنجم شهریور، روز داروسازی برگزار شد، گفت: داروسازان و داروخانهها با معضلاتی دست به گریبان هستیم که از دولت جدید و وزیر بهداشت و درمان تقاضای رسیدگی داریم. مهمترین معظل، معوقات سازمانهای بیمهگر و عدم پرداخت مطالبات است که به تعهدات عمل نمیکنند.
وی افزود: بعد از اجرایی شدن طرح دارویار، اقلام دارویی و افرادی تحت پوشش قرار گرفتند و سطح تعهدات بالا رفت. با این اتفاق میزان مطالبات نیز افزایش پیدا کرد بطوری که اکنون یک همت داروخانههای استان از سازمانهای بیمهگر مطالبات معوق دارند که پرداخت نشده است. پرداخت به ذو شکل انجام میشود. بخشی بصورت ارزی که توسط سازمان برنامه و بودجه و هدفمندی یارانهها پرداخت و بخشی توسط سازمانهای بیمه گر است. این درحالی است که طرف حساب داروخانهها سازمان برنامه و بودجه نیست.
ریاست انجمن داروسازان خراسان رضوی، با اشاره به اینکه مطالبات از سال ۱۴۰۲ پرداخت نشده، اظهار کرد: اقتصاد داروخانهها باید بچرخد، میشود دارو رو دو ماهه بخرند و بعد از ۴ ماه طلب خود را بگیرند. داروخانهها دچار مشکل هستند و در آینده به سلامت مردم جامعه آسیب خواهد زد. این مشکل برای شیرخشک نیز وجود دارد. ما علاوه بر مطالبه خدمات، مطالبه سرمایه نیز داریم.
وی ادامه داد: با توجه به عدم پرداخت مطالبات، داروخانهها دیگر امکان ارائه خدمات به بیماران را ندارند. این مشکل از قبل وجود داشته اما اکنون شدت پیدا کرده است. چکهای برگشتی داروخانهها در چهار ماهه امسال، دو برابر سال ۱۴۰۲ است.
دکتر جعفرینژاد عنوان کرد: مشکل دیگر ما، دخالت ارگانهای در نظام سلامت است که نقشی در آن ندارند. ما شاهد دخالت سازمان صمت و شورای رقابت در نظام سلامت هستیم. پلتفرم هایی وارد بازار دارویی کشور شده است که در هیچ جایی در دنیا وجود ندارد. انتطار ما این است دولت جلوی دخالت ارگانهای نامرتبط با نظام سلامت در امر دارویی را بگیرد و موضوع سلامت در وزارت بهداشت و درمان برنامه ریزی شود.
وی تصریح کرد: شهرداری مشهد در اقدام خلاف قانون درخواست پرداخت حق تجاری از داروخانهها، نموده و برخی از داروخانهها را تهدید به پلمپ کرده است. در حالی که در قانون موارد فروش در داروخانهها ذکر شده و این مورد فقط در شهر مشهد است.
دکتر جعفرینژاد گفت: در سال ۳۵ میلیون زائر در مشهد داریم. این افراد از سهمیه دارویی مجاورین استفاده میکنند و سهمیه استان اضافه نشده است. زائرین برای ما قابل احترام هستند و خدمت رسانی آنها نیز برایمان افتخار است اما نباید سهمیه دارویی ساکنین استان، به آنها اختصاص پیدا کند و باید سهمیه اضافه به استان تخصیص یابد.
ریاست انجمن داروسازان استان خراسان رضوی تاکید بر اینکه؛ ارائه مجوز تاسیس داروخانه، به افراد غیر داروسازان باعث مشکلات فراوان و عدم ارائه خدمات مطلوب بخاطر انتفاع مادی خواهد شد، بیان کرد: تخلف در داروخانهها مثل هر صنف دیگر وجود دارد، اما نظارتی که بر داروخانهها میشود در دیگر صنوف نیست، چون روند توزیع کاملا مشخص و شفاف است و هر دارویی که در این مسیر نباشد داروی قاچاق است. هر چه در این مسیر کنترل انجام شود، باعث سلامت بیشتر میگردد.
وی تاکید کرد: تناقض بین داروخانههای خصوصی و دولتی فاجعه بار است. داروخانههای دولتی تا دو سال پول شرکتهای دارویی را نمیدهند اما اگر اولین چک داروخانههای خصوصی برگشت بخورد، دیگر شرکتها به آنها دارو نمیدهند. مسیر عرضه داروهای خاص در داروخانههای خصوصی شفاف و صد در صد ثبت شده است و در داروخانههای دولتی غیر شفاف است.