مشهد میزبان دوره توانمندسازی اساتید بسیجی کشور
دوره دانش افزایی و توانمندسازی مسئولین و اعضای شوراي بسیج اساتید کشور با حضور هزار و ۲۰۰ استاد بسیجی از سراسر کشور به مدت یک هفته در مجتمع امامت مشهد در حال برگزاری است.
به گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد؛ حجتالاسلام احمد مروی، در همایش دانش افزایی و توانمندسازی مسئولین و اعضای شوراي بسیج اساتید کشور که در مجتمع امامت مشهد برگزار شد، گفت: شعار انقلاب، به چالش کشاندن زیربناهای فلسفه حکمرانی غرب است. انقلاب، دموکراسی غرب را که قرنها بر آن تاکید دارد، به چالش کشیده است. عظمت و بزرگی انقلاب نیز در همین است که اصلیترین و ریشهای تمرین مسئله را قرار داده است. دنیای غرب نیز در برابر این موضوع ساکت نمینشیند و یک لحظه هم برای خاموش کردن این شعار درنگ نمیکند و از هر ابزاری هم در این راستا استفاده میکند و در طول سالیان گذشته از هیچ امری فروگذار نکرده است.
وی افزود: یکی از بخشهای مهم جامعه که مورد طمع دشمنان است، دانشگاه و دانشگاهیان بوده است. باید جریان بسیجی و استاد بسیجی دانشگاه، مأمنی و پناهگاهی برای دانشجویان ما باشد که اذهان آنها پر از مسائل مختلف است. اتاق استاد بسیجی باید ملجا دانشجوی مسئلهدار باشد. فضایی ایجاد کنید دانشجویان با شجاعت به نزد شما بیایند و سخنان و انتقادات خود را مطرح کنند و توجیه شوند.
تولیت آستان قدس رضوی اظهار کرد: استاد بسیجی باید به لحاظ علمی دست پر داشته باشد تا بتواند نخبگان را جذب کند. اگر میخواهیم در میان دانشجویان و از سوی دیگر، نخبگان تاثیرگذار باشیم، باید به لحاظ علمی در رشته و تخصص خود دست برتر داشته باشیم.
حجتالاسلام حسین طائب، مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز در این مراسم بیان داشت: عملیات طوفانالاقصی، اوج شکست اسرائیل بود که موجب شد هیمنه آمریکا و رژیم صهیونیستی در دنیا شکسته شود. این عملیات علاوه بر شتاب دادن به فروپاشی اسرائیل، بر روند تحولات جهانی و منطقهای جبهه استکبار در مقابله با انقلاب اسلامی ایران نیز موثر بود. امروز اسرائیل برای ارائه تصویری جدید از خود، نیاز دارد با لبنان وارد جنگ شود. ضمن این که در دستور قرار گرفتن ترور سران حماس و حزبالله نیز با همین هدف و نیز برای ایجاد جنگ منطقهای است.
وی با اشاره به اینکه، هدف از عملیات وعده صادق این بود که نشان دهد ایران میتواند از خاک خود به اراضی اشغالی موشک شلیک کند، افزود: امروز اسرائیل در وضعیتی قرار دارد که حتی نمیتواند ابعاد پاسخ احتمالی ایران به ترور شهید اسماعیل هنیه را پیشبینی کند. از همین رو، با سناریوهایی جدید و غافلگیرانه جمهوری اسلامی ایران در زمان مناسب برای جمهوری اسلامی روبرو خواهد شد.
طائب بیان داشت: انقلاب اسلامی ایران با گذر از مراحل تشکیل و تثبیت و تبدیل شدن به قدرت منطقهای، پرقدرت در مسیر تشکیل تمدن اسلامی و زمینهسازی ظهور منجی در حال حرکت است، در حالی که آمریکا زوال ایران را پیشبینی کرده بود.
محمد رضا مردانی، مسئول بسیج اساتید کشور نیز گفت: بسیج معجزه انقلاب اسلامی و متعلق به حاکمیت و نظام اسلامی است. بفرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی، باید هستههای مقاومت بسیج در جهان تشکیل شود. معنای بسیج، فقط نظامی و دفاعیبودن نیست، بلکه بسیج میبایست در ابعاد گوناگون و در همه حوزهها نقشآفرین و پیشگام باشد.
وی خاطرنشان کرد: استاد بسیجی در دانشگاه، علاوه بر ایفای نقش استاد بودن، باید با تفکر، اندیشه و روحیه بسیجی، برای اعتلای دانشگاه، تربیت نسلهای آینده و نقشآفرینی در تحکیم پایههای انقلاب اسلامی تلاش کند و مؤثر باشد. بسیج وابسته به هیچ حزب و گروه و دستهای نیست. بسیج ارکان دفاعی همهجانبه در انقلاب اسلامی است و امیدواریم شاهد پیادهسازی تفکر بسیجی در همه عرصهها باشیم.
رئیس بسیج اساتید کشور با اشاره به تشکیل دولت جدید در کشور عنوان کرد: وظیفه همه ماست که درراستای موفقیت دولت و رفع گرفتاریها و چالشها تلاش کنیم. بسیج اساتید به عنوان یکی از ارکان تأثیرگذار بر عرصههای تخصصی، آمادگی دارد تمام امکانات خود را در سطوح مختلف ملی و استانی به کار بگیرد و کمک کند تا درخت تنومند نظام اسلامی به ثمر بنشیند.
محمد رضا مردانی همچنین در جمع خبرنگاران گفت: برنامه دوره دانش افزایی و توانمندسازی اعضای هیئت علمی بسیجی و اساتید بسیجی به عنوان چالش ها و فرصت ها رویکردها و راهبردها به مدت دو هفته برای سه گروه برگزار خواهد شد در این دوره به همه مسائل کشور چالش ها و فرصت های پیش رو پرداخته خواهد شد. موضوعاتی که در رابطه با مسائل داخلی از بخش سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و مخصوص حوزه علمی و ورزشی و همچنین مباحث سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در جهان منطقه ارزیابی و بررسی قرار خواهد گرفت.
وی افزود: رویکردها و راهبردهایی که اساتید بسیجی یا سازمان بسیج اساتید برای حل مشکلات کشور به ویژه چالش هایی که مد نظر است، در قالب سخنرانی، میزگرد و پنلها، بررسی و مورد مطالعه قرار خواهد گرفت. در این دوره قریب به هزار و ۲۰۰ نفر از اساتید دانشگاه های سراسر کشور شرکت میکنند که در سه گروه، مسئولان بسیج و کانون های بسیج، گروه اعضای شورای استان و مدیران استانی ما و گروه جهادگران تبیین، به فراخور هر سه گروه موضوعات متعددی در این رابطه که پیش بینی شده است.
دکتر مردانی اظهار داشت: اجرا چهار اولویت در سال گذشته اعلام شده بود. یکی از اولویت ها، انسجام بخشی به اعتلای سازمانی بود، که در این رابطه هم تعالی افراد و هم تعالی سازمان، بازنگری رویه ها، سازوکارها، ساختار سازمانی و چگونگی کارآمدی سازمان بسیج اساسی در ایفای رسالت خودش مطرح بود. دومین مسئله مسئله کمک به اعتلای آموزش عالی کشور است. استاد بسیجی هر دانشگاهی نسبت به دانشگاه خودش وظیفه دارد و میبایستی در اعتلای دانشگاه و تحقق دانشگاه اسلامی و همچنین اثرگذاری دانشگاه تاثیر در رابطه مسائل علمی پیشگام باشد.
ریاست بسیج اساتید کشور ادامه داد: در همین رابطه بحث کمک به مرجعیت علمی، کمک به دیپلماسی، کمک به دستیابی فناوری های نوین و نوشته های امروز، موضوعاتی است که بسیج اساتید در هر دانشگاهی به عنوان محور فعالیت های خودش قرار داده است. علاوه بر این نقش و ارتقا منزلت اجتماعی اساتید دانشگاه هم وجود دارد. موضوع سوم بحث جهاد تبیین و امید آفرینی است.
وی تصریح کرد: امروزه ما در مواجهه با جنگ ترکیبی، به ویژه با رویکرد جنگ شناختی که از سوی دشمنان داریم، استاد محور و پرچم دار جهاد تبیین هستیم. در همین رابطه برنامه های متعددی سال گذشته اجرا شد امسال هم بحث اینکه چگونگی اثربخش بودن جهاد تبیین و شبکه سازی در این زمینه و چالش های پیش رو، بایدها و نبایدهایی که در این زمینه باید مد نظر قرار بگیرد، در این نشست بحث خواهد شد.
مردانی عنوان کرد: اولویت آخر، کمک به ارتقای کارآمدی نظام حکمرانی کشور هست. بخشی از مشکلات ما، مربوط است به اینکه نظام مدیریتی و حکمرانی کشور میبایست به آنها توجه کند که اگر کارآمد باشد، به یقین این مشکلات حل خواهد شد. بسیج اساتید که بخشی از نخبگان تخصصی کشور را تشکیل میدهد، میتواند کمک شایانی داشته باشد.
رئیس بسیج اساتید کشور، ادامه داد: برای این مسئله ما با برنامه ریزی مفصل سعی کردیم قرارگاهی تحت عنوان قرارگاه کمک به کارآمدی نظام کشور تشکیل دهیم. این قرارگاه ۲۲ کمیته تخصصی دارد که در حوزه اقتصادی، سیاسی، علمی، فرهنگی، اجتماعی، موضوعات مبتلا به نظام بررسی میشود. اساتید در این کمیته ها حضور دارند و با شناسایی مسائل کشور، با پیدا کردن راه حل، کمک به حل مشکلات، راه حل ما پیاده سازی و با مطالبه و رصد از مقامات و مسئولان و مدیران کشور این موضوع رو به عنوان یک مسئله جدی دنبال خواهد شد.