شهردار شاندیز خبر داد:
دبیرخانه دائمی جشنواره های محلی شاندیز تشکیل میشود
شهردار شاندیز با اشاره به سیاستگذاری مدیریت شهری بر ایجاد فضای شور و نشاط خانوادهها با رویکرد طبیعت و بیان اینکه درخت توت نقش مهمی در معاش و اقتصاد خانوادهها در شاندیز دارد، گفت: این اولین جشنواره توت است و سعی داریم برای سالهای آینده دبیرخانه جشنواره های محلی شاندیز را تشکیل دهیم و در کنار جشنواره، همایش فرآوردههای توت را نیز داشته باشیم.
به گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد؛ سید احمد باقری خادر، در نشست خبری با اصحاب رسانه که در حاشیه اولین جشنواره توت شاندیز برگزار شد، گفت: توت به عنوان یک محصول ویژه و استراتژیک در شهرستان شاندیز شناخته میشود. محصولی که نقش مهمی در اقتصاد و معاش خانواده دارد. درخت و محصول توت برای مردم بومی منطقه حس نوستالوژیک دارد. در گذشته درخت توت به عنوان مهریه در سند ازدواج قید میشد، که این نشاندهنده آن است که از گذشته در زندگی و معاش مردم نقش داشته است.
وی با اشاره به ارز آوری محصول توت، افزود: توت خشک ارزش صادراتی پیدا کرده است و شیره توت فرآورده ارزشمندی است. درخت توت بسیار با اقلیم این منطقه سازگار است. در مقابل سرما مقاوم، کم آب، مقاوم در مقابل آفتها است.
شهردار شاندیز اظهار کرد: یکی از رویکردهای شهرداری این است که برنامه فرهنگی را به دل طبیعت ببریم و از تمام مردم دعوت کنیم. یکی از برنامههای که قبلا همراهی مردم برگزار شد، جشنواره " سیب زمینی داشی " بود که به شکل خاصی سیب زمینی طبخ میشد. این جشنواره در منطقه حصار سرخ برپا شد که بسیار مورد اقبال و احساس رضایت شهروندان قرار گرفت.
باقری با بیان اینکه؛ اولین جشنواره توت شاندیز همزمان با عید سعید قربان به همت شهرداری و شورای شهر و با همکاری دستگاههای دیگر برگزار میگردد، عنوان کرد: این جشنواره با دو هدف، ایجاد فرصت یک روز شاد در دل طبیعت با همراه خانواده در قالب یک اتفاق فرهنگی و احیاء یک سنت ارزشمند که ریشه در فرهنگ و تاریخ این منطقه دارد. برگزار شد.
وی با اشاره به اینکه؛ بسیاری از مسیر جاده شاندیز و خیابانها درخت توت بوده است و اکنون ۷ هکتار از اراضی شهرداری اختصاص به کشت توت پیدا کرده است، تصریح کرد: در شاندیز دو نوع محصول، توت سفید کوچک و توت رسمی رایج است، که به دنبال اصلاح نژاد و نمونههای دیگر هستیم. همچنین در تلاش برای ایجاد صنایع تبدیلی مدرن هستیم.
شهردار شاندیز در محل برگزاری نخستین جشنواره توت شاندیز در جمع شهروندان و مهمانان اظهار کرد: رویکرد مدیریت شهری شاندیز این است که سعی میکنیم در مناسبات مختلف برنامههای داشته باشیم که زمینه شادی و نشاط و ارتباط بین شهروندان ایجاد کند و رویکرد ما طبیعت است. توت به عنوان محصول ویژه که در سالهای اخیر تامین معاش و اقتصاد خانواده بر عهده داشته است برای یک جشن شاد و نشاط انتخاب شد.
وی ادامه داد: این اولین جشنواره است و برای سالهای آینده دبیرخانه دائمی جشنوارههای محلی تشکیل میشود. امیدواریم مسئولین این جشنواره را قدر بدانند و در سالهای آینده هدفمندتر، عالمانهتر و باشکوهتر اینگونه جشنوارهها را برگزار نمائیم.
حسین آقابیگی، سخنگوی شورای شهر شاندیز نیز در مراسم جشنواره توت گفت: کار در شهرداری یک کار سخت و طاقتفرسا است. از بدو تولد تا لحطه مرگ شهروندان با شهرداری درگیرند و شهرداری در تمام امور زندگی مردم دخالت دارد. شهرداری شاندیز با لطف خدا و مدیریت خوب، شاهد موفقیتهایی بوده است. در چند ماه گذشته شهرداری شاندیز در بین ۹۰ شهرداری استان در ۵ رشته رتبه برتر را کسب کرد که نشان از تدبیر و درایت شهرداری و شورای شهر است.
وی افزود: جشنواره توت یکی از مراسمات است که در حوزه فرهنگی اعتقاد داریم. سیاست گذاری شورای شهر در کنار همه حوزهها، در حوزه فرهنگی، شادی و نشاط را در بین مردم تشویق نماید. امیدواریم از این مراسمات استقبال بعمل آید تا تداوم داشته باشد.
سخنگوی شورای شهر شاندیز اظهار کرد: این مجموعه، مجموعه سرخاندیز شاندیز است. این مجموعه از ۱۸ سال گذشته استارت خورد تا یک مجموعه گردشگری احداث کنیم، اما این اتفاق میسر نشد. تلاش داریم تا اتمام دوره ششم شورای شهر عملیات عمرانی شروع کنیم. این مجموعه ۱۰۰ هکتار است که ۴ بند ذخیره آب دارد و به رونق گردشگری شهر شاندیز کمک خواهد کرد. امیدواریم بتوانیم این پروزه بزرگ و فاخر را رقم بزنیم.
شایان ذکر است؛ اولین جشنواره توت شاندیز با حضور باشکوه شهروندان شهر شاندیز و مسافران و گردشگران، در توتستانهای منطقه سرخاندیز با شعار " شاندیز کهن توتستان ایران" برگزار شد. در این جشنواره ضمن اجرای مراسم شاد و مفرح، فرآوردههای توت، مانند شیره توت، حلوای توت، توت خشک نیز تهیه شد. در حاشیه این مراسم غرفههای بازی و شادی برای کودکان و نوجوانان برپا گردیده بود.