@mashhadrokhdad
menusearch
mashhadrokhdad.ir

نماینده وزیر ارشاد عنوان کرد: جشنواره شکوه شاهنامه خون جدیدی در ادبیات و هنر است

جستجو
۱۴۰۳/۲/۲۸ جمعه
(0)
(0)
نماینده وزیر ارشاد عنوان کرد: جشنواره شکوه شاهنامه خون جدیدی در ادبیات و هنر است
نماینده وزیر ارشاد عنوان کرد: جشنواره شکوه شاهنامه خون جدیدی در ادبیات و هنر است

نماینده وزیر ارشاد عنوان کرد:

جشنواره شکوه شاهنامه خون جدیدی در ادبیات و هنر است

 
 
 
 
 
مراسم اختتامیه و گشایش نمایشگاه دومین جشنواره ملی خوشنویسی نستعلیق شکوه شاهنامه با حضور اساتید خوشنویسی، مسئولین کشوری و استانی، هنرمندان خط نستعلیق، با معرفی آثار و خوشنویسان برتر در سالن همایش‌های موسسه همدم برگزار شد.
 
 
 
 
 
به گزارش پایگاه خبری مشهد رخداد؛ رضا زدوار، نماینده وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در انجمن خوشنویسان ایران، در نشست خبری اختتامیه دومین جشنواره ملی خوشنویسی نستعلیق شکوه شاهنامه که در محل موسسه خیریه همدم برگزار شد، گفت: شاهنامه‌خوانی گران‌سنگ‌ترین سند هویت ایران است. هیچ اثری در گستره ایران زمین در حد و قواره این نامه‌ نامور، ایرانیان را با تمدن خود آشنا نکرده است. فردوسی این اثر را با تمام رنجی که برده، کار خرد و خردمندانه انجام داده است.
 
وی افزود: جشنواره شکوه شاهنامه در مشهد، بی شک باعث شد، خوشنویسان خط نستعلیق را با زیباترین حالت به چشم بکشند و آثار جوانان که سهراب ایران هستند، برگ زرین برای ثبت باشد. این رویداد با تلفیق دو هنر شعر و موسیقی، چنان شور و حالی در قشر خوشنویس ایجاد کرد که تمام شاهنامه را بنویسند.
 
زدوار اظهار کرد: پیشنهاد من به عنوان نماینده وزیر این است که پس از برگزاری این جشنواره، آثار در چند مرکز استان به نمایش بگذارید تا کسانی که عاشق شاهنامه هستند از آن بهره‌مند شوند. همچنین توصیه می‌شود، چند جلسه تبادل نظر و کارگاهی دیده شود چون تجربیات کوچک غنی از رویداد بزرگتر است.
 
نماینده وزیر در انجمن خوشنویسان ایران تصریح کرد: ما سعی کردیم در انتخاب ارزش‌یابی استادی، پای وزارتخانه را به میدان بکشیم. مصاحبه معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خودشان خودشان قدم گذاشته که همانگونه که جشنواره‌های دیگر را برگزار می‌کنند، از برگزاری جشنواره شکوه شاهنامه استقبال و در دستور کار قرار دهند.
 
سید حیدر موسوی، مدیرعامل انجمن خوشنویسان ایران نیر در این نشست عنوان کرد: احساس می‌شود در دوره‌های بعدی جشنواره خوشنویسی شکوه شاهنامه باید خط شکسته نیز اضافه شود. تعصب به خط ایرانی که در همه ما وجود دارد این همت را می‌طلبد که خط شکسته که از آن ما ایرانی‌هاست به جشنواره اضافه گردد، تا همه خوشنویسان که خط ایرانی می‌نویسند در این جشنواره شرکت داشته باشند.
 
وی ادامه داد: هفت دوره دوسالانه در قزوین برگزار می‌شود که بزرگترین رویداد خوشنویسی ایران است، اما هیچگاه به این تعداد جشنواره شکوه شاهنامه شرکت کننده نداشتیم. خوشنویسی اشعار فردوسی در سال اول خوش قلق نبود، اما در سال دوم خوشنویسان، اشعار خوش فرم بیشتر پیدا کردند. شورای سیاستگذاری جشنواره از میان آثار فقط ۱۱۰ اثر را برای نمایشگاه انتخاب کردند، که نشان‌ می‌دهد جشنواره به سمت حرفه‌ای سوق پیدا کرده است.
 
رسول مرادی، عضو هیات داوران جشنواره نیز بیان کرد: آثار این دوره خیلی خوب بود تا حدی که انتخاب را برای ما سخت می‌کرد. سطح جشنواره به حدی رسیده که در حد جشنواره تراز اول خوشنویسی کشور است.
 
وی افزود: این جشنواره کمک می‌کند به جوانان که علاوه بر هنر خوشنویسی، انگیزه پیدا کنند سیر در شاهنامه نمایند. زبان و هویت ما را شاهنامه تعیین می‌کند انگار که شاهنامه شناسنامه ما است.
 
علی شیرازی، استاد انجمن خوشنویسان ایران بیان داشت: در کشور یکی، دو جشنواره بزرگ و چند جشنواره کوچک خوشنویسی در سال برگزار می‌شود. خوشبختانه جشنواره شکوه شاهنامه جشنواره درجه یک و قابل قبولی است، چون کسانی در جشنواره سیاستگذار بودند که خودشان خوشنویس هستند و با ادبیات و شاهنامه اشراف داشتند.
 
وی بیان داشت: در برخی جشنواره ها، پاره‌ای از خوشنویسان شرکت می‌کنند ولی در این جشنواره اکثریت نستعلیق نویسان شرکت داشتند و مورد قبول جامعه خوشنویسان بوده‌است. شرکت‌کنندگان تمام توان خود را بکار می‌گیرند تا اثری فاخر به جشنواره ارسال نمایند و یک وسواس خاص در تناسب موضوع و مضمون دارند.
 
این استاد خوشنویسی تاکید کرد: اگر شاهنامه نبود زبان فارسی نمی‌توانستیم صحبت کنیم. لذا هر سال جشنواره باید ارتقاء پیدا کند. آثار هنری دارای یک سری ویژگی‌های خاص است که شکوه، یکی از ویژگی‌های آن است که باید اضافه شود.
 
هادی سیدخوانی، دبیر دومین جشنواره ملی خوشنویسی نستعلیق شکوه شاهنامه نیز گفت: افتخار ما است که توفیق میزبانی از اساتید خوشنویسی کشور، در مشهد باشیم. امسال جهت شرکت در جشنواره شکوه شاهنامه حدود هزار و ۱۵۰ اثر به دبیرخانه رسید که در یک خط تخصصی در بین جشنواره‌های کشور نادر است.
 
وی ادامه داد: بعد از بررسی تعداد ۲۲۰ اثر، اصل آثار فرستاده شد و در تهران داوری گردید که ۱۱۰ اثر برای نمایشگاه انتخاب شدند و ۲۲ برنده داشتیم. در شاخه‌های مختلف خط نستعلیق در هر رشته نفرات اول تا سوم داریم که به نفرات اول مبلغ ۳۰ میلیون تومان، نفرات دوم ۲۰ میلیون تومان و نفرات سوم ۱۰ میلیون تومان جایزه اهدا می‌شود.
 
دبیر جشنواره افزود: علاوه بر آن ۵ جایزه ویژه بانوان و ۳ برنده برای افراد زیر ۱۸ سال داشتیم که هر کدام مبلغ ۵ میلیون تومان تقدیم می‌گردد. همچنین امسال بک جایزه ۶۰ میلیونی با عنوان شاهکار شکوه به جوایز اضافه شد که ویژگی‌های خاص داشت و تمام جوانب رعایت شده است. یکی از اهداف جشنواره، پرورش خوشنویسان که سن آنها کم است ولی استعداد هستند که امسال یک نفر به عنوان پدیده جشنواره معرفی می‌شود.
 
سیدخوانی با بیان اینکه؛ امسال برای اولین بار به تمامی افرادی که اثر به جشنواره ارسال کرده‌اند، گواهی شرکت داده شده است که مورد اقبال قرار گرفت، خبر داد: از دور سوم قرار است جشنواره بصورت دوسالانه برگزار شود و در سال میانی جشنواره ادبی شکوه شاهنامه را خواهیم داشت. هدف ما پرداختن به تمام ابعاد شاهنامه است.
 
 
 
شایان ذکر است؛ در مراسم اختتامیه دومین جشنواره ملی خوشنویسی نستعلیق شکوه شاهنامه با رای هیات داوران افراد ذیل موفق به کسب رتبه های برتر شدند:
 
در بخش چلیپا؛
 
نفر اول: مصطفی عابدینی از قم
نفر دوم: احد صباحی کیا از ایلام
سوم مشترک: محمد جواد اسدی گورجی از لنگرود
سوم مشترک: وحید احمدزاده از تهران
تقدیر: مصطفی تاجیان از تهران
 
 
در بخش قطعه و سطر؛
 
 
اول مشترک: مرتضی جعفری از ساری
اول مشترک: علی حسینی از سفز
سوم مشترک: سید علیرضا مطلبی از ساری
سوم مشترک: حامد فقیهی از قم
 
 
در بخش سیاه مشق؛
 
 
نفر اول : سید رسول آقامیری از ساری
نفر دوم : حمید احمدی از تهران
نفر سوم : محمد مهدی فرهنگی از قائم شهر
 
 
در بخش بانوان ( بدون اولویت)
 
 
اعظم مدرسی از قائم شهر
سمیه ناطقی از مشهد
شیرین محمد کرمی از تهران
فاطمه مقیمی از مشهد
حکیمه یزدان پرست از قم
 
 
در بخش نوجوانان زیر ۱۸ سال ( بدون اولویت)
 
 
بهاران عسگری از تهران
مهران قاسمی از کرمان
رضا کاظمی از نکا
 
 
جایزه ویژه شکوه شاهنامه؛ مهدیه جامی خواه از تربت جام
 
جایزه شاهکار شکوه شاهنامه؛ محمد جواد شکوهی فر از کرج
 
 
 
/ زهره حیران
کد خبرنگاری: ۱۴۹۹۰۵
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر