سخنگوی شورای شهر مشهد تاکید کرد:
قانون درآمدهای پایدار باید اصلاح شود
سخنگوی شورای شهر مشهد عنوان کرد: از مشکلات بزرگ ما، قانون درآمد پایدار است که باید اصلاح شود. صدور پروانه ساختمانی دست ما نیست، لذا میشود قانون اصلاح شود که مشکلاتی که داریم را نداشته باشیم، همانگونه که تهران انجام میدهد. مشکل ما این است که قانون برای تهران میگذارند ولی برای مشهد نمیگذارند.
به گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد؛ موسی الرضا حاجی بگلو در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت روز شوراها در سالن همایشهای نمایشگاه بینالمللی مشهد برگزار شد در پاسخ به سوالات خبرنگاران گفت: در حاشیه شهر مشهد سال ۱۴۰۱ ده خط اتوبوسرانی را ۹۰ درصد رایگان کردیم. در سال ۱۴۰۲ طرح رایگان کردن اتوبوسرانی را در شورای شهر مصوب کردیم اما این مصوبه را کمیته انطباق رد کرد. هر چند معتقد هستم این مصوبه ایرادی نداشت ولی قانون این حق را به کمیته انطباق داده است.
وی ادامه داد: بستن حسابهای شهرداری قبلا نیز سایقه داشته است. بانکی که حسابهای شهرداری را بسته است، به ما بدهکار است و شهرداری سه هزار میلیارد تومان از آن بانک طلب دارد، ما میتوانستیم مقابله به مثل کنیم و از بانک شکایت نمائیم اما این کار را انجام ندادیم.
عضو شورای عالی استانها با بیان اینکه، اینجا مشهد است، اگر حرفهایمان را داد نزنیم و مطالبهگری نکنیم به جایی نمیرسیم و من مجبورم گاهی در صحن علنی شورا داد بزنم و مطالبهگری کنم، عنوان کرد: برخی قوانین طوری نوشته شد که دست و پا گیر شده است. هر کس تمایل به سرمایهگذاری در مشهد را داشته باشد باید پای برگهای را امضاء کند که منصرف میشود. صادقانه بگویم ما در خصوص سرمایهگذاری کاری نکردهایم، چون فقط شورای شهر نیست و کاری استانی است. بسیاری از منابع از این استان رفت. قبلا موسسات مالی بزرگی در استان بود که منحل شدند.
حاجی بگلو در خصوص توجه مسئولین استان نسبت به اهمیت شوراهای شهر تصریح کرد: ما مسئولین استانی را از خواب بیدار کردیم و شروع به اهمیت دادن شوراها نمودیم. با سفر به شهرها و روستاها و دیدار با مسئولین، آنها را مکلف به پاسخگویی نمودیم. اکنون فرمانداران شهرهای استان برای روز شورا برنامه دارند. طرحی را از طریق شورای عالی استانها به مجلس میفرستم که فرمانداران و تمام کسانی که با حکم وزیر کشور منصوب میشوند باید قبل از انتصاب موافقت شورای استان را بگیرند و بعد منصوب شوند.
سخنگوی شورای شهر مشهد بیان داشت: نگاه شورای شهر ششم مشهد این بود که شیب خدمت به سمت حاشیه شهر برود و حول این مناطق هزینه کنیم تا مشهد جایی به نام کم برخوردار نداشته باشد. در این شورا ۴۰ تا ۵۰ درصد هزینهها در مناطق کمبرخوردار انجام شد، اما هنوز کار دارد و منتظر سهم دولت و فعالیت اجرایی آنها نیز هستیم.
وی تاکید کرد: سال ۱۴۰۳ اگر طرح تفصیلی با این مدل باشد، دچار کسر بودجه میشویم، مگر اینکه تخفیفات بگذاریم همانگونه که سال ۱۴۰۲ تخفیف داشتیم و پروانه فروختیم. یکی از مشکلات بزرگ ما، قانون درآمد پایدار است که باید اصلاح شود. صدور پروانه ساختمانی دست ما نیست، لذا میشود قانون اصلاح شود که مشکلاتی که داریم را نداشته باشیم، همانگونه که تهران انجام میدهد. مشکل ما این است که قانون برای تهران میگذارند ولی برای مشهد نمیگذارند.
سخنگوی شورای شهر مشهد در خصوص سخنان قبل از دستور و تهدید رسانهها به شکایت نیز توضیح داد: نگاه من به رسانهها ویژه است و اصحاب رسانه را از خود میدانیم. اصحاب رسانه قابل تهدید نیستند و من نیز در جایگاهی نیستم که تهدید کنم. شورای شهر خبرنگاران را یار شانزدهم خود میدانیم. منظور من در آن سخنان، افرادی بود که رسانه رسمی نداشتند و هر چه دوست داشتند میگفتند، هر چند از او هم گذشتم و شکایت نکردم.
حاجی بگلو با اشاره به اینکه، من مخالف تفریق بودجه سال ۱۴۰۱ بودم و معتقدم تخلف وجود دارد، اما چون سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد هستم، باید از آنچه در صحن مصوب شود دفاع کنم، اظهار داشت: موضوع کمک به خارج از مشهد، مصوبه سال ۱۴۰۰ و کمک به شهرستان زابل بود، که من مخالف بودم و اعتقاد دارم حاشیه شهر مشهد بیشتر به این کمک نیاز دارد، اما در صحن شورا مصوب شد.
وی ابراز کرد: شهرداری مشهد ۴ هزار پیمانکار دارد که ما آنها را قلب تپنده شهرداری میشناسیم. پیمانکاران سالهاست که با شهرداری کار میکنند و آنها از نوع پرداختهای شهرداری مطلع هستند. همیشه در پرداخت مشکل داریم ولی هیچ وقت آنگونه نیست که طلب شان را نگیرند. تا نیمه اول سال کل پیمانکاران را تصفیه میکنیم.
سخنگوی شورای شهر مشهد گفت: اولین مصوبه ما طرحهای زود بازده بود که مردم خودشان طرحهای منطقه خود را پیشنهاد میدادند و انجام میشد. تا کنون سه مرحله طرح بازده با حجم زیادی انجام گرفته و چهارمین مرحله طرح نیز امسال صورت خواهد گرفت.