@mashhadrokhdad
menusearch
mashhadrokhdad.ir

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی: برای همیشه اولویت آستان قدس، زائر و زیارت است

جستجو
۱۴۰۲/۱۲/۲۶ شنبه
(0)
(0)
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی: برای همیشه اولویت آستان قدس، زائر و زیارت است
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی: برای همیشه اولویت آستان قدس، زائر و زیارت است

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی:

برای همیشه اولویت آستان قدس، زائر و زیارت است

 
 
 
 
 
 
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی گفت: برای همیشه اولویت آستان قدس رضوی زائر و زیارت است. برای این اولویت برنامه‌ها و رویکردها تغییر می‌کنند اما اولویت تغییر نمی‌کند و همه بخش‌های آستان در خدمت زائر و زیارت هستند.
 
 
 
 
 
 
 
به گزارش پایگاه خبری مشهد رخداد؛ مصطفی فیضی در نشست خبری با اصحاب رسانه که در محل سازمان مرکزی آستان قدس رضوی برگزار شد، گفت: فعالیت آستان در چهار حوزه ماموریتی در حال حاضر اداره می‌شود. همه فعالیت‌ها در حوزه زیارت و حرم در ساختار مدیر عالی حرم مطهر با زیر مجموعه معاونت اماکن، خدمات، تبلیغات و بخش‌های ستادی حرم انجام می‌گیرد.
 
وی افزود: در حوزه علمی و فرهنگ، مجموعه چاپ و نشر آثار، دانشگاهی و آموزش، بنیاد پژوهش‌ها و همه فعالیت‌های فرهنگی و علمی آستان در سازمان علمی و فرهنگی مدیریت می‌شود. همچنین در بنیاد بهره‌وری موقوفات، حوزه موسسات، شرکت‌ها و سازمان‌ها اقتصادی که قبلا با عنوان سازمان اقتصادی اداره می‌شد، فعال هستند. فعالیت خدماتی و اجتماعی آستان قدس رضوی در سطح مشهد، استان و کشور در بنیاد کرامت فعالیت می‌کنند.
 
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه در کنار این چهار بنیاد، حوزه‌های ستادی مسئولیت هماهنگی و اجرایی و سیاست‌هایی که تولیت برای ما مقرر فرموده‌اند، در ستادها و مراکز، اداره می‌شوند، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ در همه بخش‌ها با ارتقاء کمی و کیفی در آستان قدس رضوی حرکت کردیم که نتایج آن در پایان برنامه سه ساله سال ۱۴۰۳ مشخص می‌گردد.
 
فیضی بیان کرد: در حوزه ستادی توجه ویژه بر نظارت موقوفات، جلوگیری از هزینه‌های غیر ضرور، چابک سازی منابع استانی، توجه به نیات واقفین، گسترش خدمات در حرم مطهر در بخش‌های مختلف، توجه به حوزه علمی و فرهنگی و در بنیاد بهره‌وری موقوفات تاکید بر حفظ سرمایه آستان قدس، پرهیز از خام فروشی و مصرف از خزانه بصورت یکطرفه، حفظ سقف صندوق و توان آستان قدس برای همیشه و مستمر، بوده است.
 
وی ادامه داد: در بنیاد کرامت توجه به اولویت‌های نظام بر امور اجتماعی، خانواده، افزایش جمعبت، توجه به محرومین، همکاری با دستگاه‌های مربوطه در پویش‌ها، خدمت در مناطق محروم و موضوعاتی که کمتر مورد توجه دیگر دستگاه‌ها شده است، خواهد بود.
 
مصطفی فیضی ابراز کرد: برای ایام پیش رو در سال ۱۴۰۳ آستان، بنا بر تاکید تولیت معظم، حفظ، بازسازی، نوسازی و گسترش ابنیه حرم مطهر را داشته است. در نگاه اول شاید این فعالیت‌ها عمرانی تلقی شود، اما اینها فعالیت فرهنگی است و در صدر فعالیت‌ها قرار دارد. پروژه رواق چند سطحی امیرالمؤمنین، پروژه بزرگ بازسازی زیرگذر و پروژه زیر سطحی شیخ بهایی از جمله فعالیت‌های سال ۱۴۰۲ بود.
 
وی تاکبد کرد: توجه به بخش فرهنگی در حرم مطهر، مهد کودک، دبستان، دبیرستان، دانشجویی، خانواده و اقشار مختلف در فعالیت روزانه ۱۴۰۲ بوده که همه آمارهای سال قبل را پشت سر گذاشته است.
 
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی در خصوص برنامه ماه رمضان نیز عنوان کرد: افزایش و ارتقاء سطح کمی و کیفی در ساحت قرآن را شروع کردیم. برای ۱۶ عنوان در بخش‌های مختلف هر شبانه روز بصورت مستمر در این ماه عناوین فعالیت فران مختلف مانند ترتیل، کرسی تلاوت بین‌المللی، محافل مجلسی، تفسیر، جلسه ویژه خواهران و ویژه نوجوانان، تدارک دیده شده است.
 
وی ادامه داد: در شب‌های قدر بخش‌های خوبی از سالهای قبل داشتیم که تقویت شده است. همزمان چهار مراسم ویژه شب قدر و مراسم عمومی در رواق امام خمینی خواهیم داشت. مراسم ویژه ناشنوایان، مراسم شبهای قدر ویژه اردو زبانان، ویژه عرب زبانان همزمان در حرم مطهر برگزار می‌شود.
 
فیضی افزود: هر شب چهار مراسم مناجات خوانی در رواق امام خمینی، شبستان نهاوندی مسجد گوهرشاد، صحن آزادی و مقبره حر عاملی برگزار می‌شود. برگزاری نمازهای جماعت بصورت گسترده با توجه به زائرین داریم. همچنین یک شبستان جهت معرفت افزایی نماز در مسجد گوهرشاد اختصاص داده شده است.
 
قائم مقام آستان قدس در خصوص سال تحویل نیز گفت: برنامه‌های سال تحویل، بعد از نماز صبح شروع می‌شود. امسال توجه به حفظ و گسترش فضای معنوی هنگان سال تحویل داریم، با دعای توسل، دعای سال تحویل، استفاده از نوجوانان با قومیت‌های مختلف، گروه‌های سرود و توجه به خدمات و نوآوری‌های کشور، بصورت گزارش و کلیپ های چند دقیقه‌ای، در خدمت زائرین خواهیم بود.
 
فیضی تاکید کرد: اولین وظیفه ما، حفظ امنیت و سلامت زائرین است. از هر زائری که به مشهد مشرف می‌شود انتظار داریم با خادمین خود همکاری کنند تا محیط آرام برای آنها فراهم نمائیم. امسال در صحن جمهوری اسلامی که صحن خانوادگی است، ساحت رواق داریم که با محدودیت مواجه می‌شویم، زائرین با آشنایی با دیگر قسمت‌های حرم این محدودیت را رفع نمایند.
 
رضا خوراکیان، مدیر عالی حرم نیز در این نشست خبری گفت: پیش بینی افزایش زائر و انتظارات زائرین، برنامه کلان در آستان قدس برای آینده ۱۰ ساله مهیا کرد. بر اساس پیش بینی‌ها این رشد در دهه آینده نیاز به تامین امکان زیارتی متناسب با آینده را در حرم مطهر می‌طلبد. رواق امیرالمؤمنین اولین رواقی خواهد بود که از سقف حرم نیز استفاده می‌شود. پروزه‌های زیر سطحی در دستور کار است، که در ۳ تا ۵ سال آینده نتیجه آن را خواهیم دید
 
وی افزود: در حوزه محتوایی رویکرد در حال تغییر بوده و مشارکت دهی مردم در اجرای برنامه‌ها مد نظر است. آستان قدس رضوی بزرگترین سازمان در کشور است که عنوان مردم نهاد بر آن صدق می‌کند. خود مردم به مردم در یک عرصه فرهنگی خدمت می‌دهند که می‌تواند الگو برای دیگر سازمان‌ها باشد.
 
مدیر عالی حرم تصریح کرد: سعی کرده‌ایم در آستان قدس مشارکت مردم را پر رنگ‌تر کنیم. خدمت در چایخانه‌ها، خادمین علم و فن‌آوری، استفاده از دانشمندان در ظرفیت‌های آستان قدس، استفاده از فرصت تعالی و ارتقاء بینش دینی و باورهای دینی مثل جشن‌های تکلیف، ازدواج‌های دانشجویی و گروهی، از جمله آن است.
 
وی با اشاره به اینکه، رویکرد دیگر این است که ظرفیت بیکران حرم مطهر را به جامعه بشناسیم، اظهار کرد: برای اولین بار مراسم غبارروبی را پخش مستقیم داشتیم. تلاش شده است حرم کانون هم‌افزایی و نماد اتحاد مردم ایران باشد، که سعی شده به ظهور برسد.
 
عبدالحمید طالبی، ریاست سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی نیز بیان داشت: در آذر ماه جلسه مشورتی ماه مبارک رمضان و عید نوروز تشکیل شد و حدود راهبردی مشخص گردید و برای هر مناسبت سند محتوایی تعیین شد. با شعار" آرام جان‌ها، بهار حرم، بهار زندگی" ۲۶۰ برنامه در سطح آستان قدس رضوی طراحی گردید.
 
وی ادامه داد: راهبرد اصلی با توجه به تاکید تولیت که امام رضا عالم آل محمد هستند، توجه به فعالیت‌های علمی و فرهنگی است. توسعه فعالیت علمی، فرهنگی و پژوهشی در امتداد اجتماعی بوده است. آئین‌نامه خادمیاران علمی در وزارت علوم تصویب شده که ایجاد شبکه نخبگانی را خواهیم داشت.
 
طالبی با بیان اینکه؛ شورای خدمت عامی برای اولین بار فعالیت خود را شروع کرده است، خبر داد: بنیاد پژوهش‌های اسلامی که سابقه ۴۰ ساله دارد، امسال دوره‌های زیست عفیفانه در سطح استانی و ملی برگزار کرد. تاکنون ۱۰۴ اثر پژوهشی را چاپ کرده که ۴۸ اثر چاپ نخست بود. به نشر در سطوح مختلف ادبیات دینی و کودکان و نوجوانان جزء سه موسسه برتر کشور است. امسال ۴۸۵ عنوان کتاب با تیراژ یک میلیون و ۵۱۵ هزار چاپ نموده است.
 
ریاست سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی با بیان اینکه مراسم خطبه خوانی که سابقه ۱۰۰ ساله دارد و یک میراث ناملموس است، ثبت ملی شده و دنبال ثبت بین‌المللی هستیم، از برگزاری دوره دارالعلم با حضور ۳۰۰ طلبه برگزیده سراسر کشور، ایجاد رشته هنر در مقطع دکتری در دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع)، برگزاری جشنواره صنایع خلاق عالم آل محمد، دومین کنگره فرهنگ، تمدن و هنر رضوی، نشان مهر، طرح مکتب رضوی و آستان قرآن و بخش مطالعات تخصصی در سازمان کتابخانه‌ها، خبر داد.
 
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر