@mashhadrokhdad
menusearch
mashhadrokhdad.ir

وزیر کشور تاکید کرد: کار شهرداری فقط خدمات شهری نیست

جستجو
۱۴۰۲/۱۲/۲۵ جمعه
(0)
(0)
وزیر کشور تاکید کرد: کار شهرداری فقط خدمات شهری نیست
وزیر کشور تاکید کرد: کار شهرداری فقط خدمات شهری نیست

وزیر کشور تاکید کرد:

کار شهرداری فقط خدمات شهری نیست

 

 
 
 
 
 
وزیر کشور گفت: کار شهرداری فقط خدمات شهری نیست و تمام عناصر موجود در شهر،جزء عناصر شهری است. کار فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و خدماتی شهر نمونه را می‌سازد. شهر آن است که مردم در آن احساس راحتی و همبستگی کنند.
 
 
 
 
 
 
به گزارش پایگاه خبری مشهد رخداد؛ احمد وحیدی در مراسم نخستین دوره جایزه شهردار برتر خراسان رضوی که در مجتمع شهدای سلامت ( برج سپید) برگزار شد، گفت: انتخاب شهردار برتر بخاطر اهمیت کاری است که انجام می‌گیرد. شهر باید یک مجموعه با هویت اصیل فرهنگی باشد. شهرها هویت دارند و این هویت داشتن بسیار مهم است. شهر محل تجمع مردم است و باید هنجارها آنقدر قوی باشد که شهر نامیده شود. باید روح جمعی و هنجارها مثبت در شهر دیده شود.
 
وی افزود: شهردار یک مسئولیت فرهنگی هویتی مهمی برخوردار است. مبلمان شهری و چالش‌های مختلف باید هویت برای ما داشته باشد تا اصالت مجموعه مردم را دهد و هویت شهر حفظ و تعریف گردد. معماری شهر مهم است. در سیاست ابلاغی مقام معظم رهبری، معماری ایرانی اسلامی پیش بینی شده است که باید به آن پرداخته شود.
 
وزیر کشور تاکید کرد: اقتصاد شهری مهم است. شهر باید اقتصاد آن بچرخد. گاهی تصور می‌شود اقتصاد شهری مربوط به پروژه‌های عمرانی است، که آن یک بخش اقتصاد شهری است. اینکه شهر چگونه اداره می‌شود مهم است. مسئله مهم دیگر، سیما منظر است که مفهومی وسیع‌تر از مبلمان شهری دارد. مفاهیم اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی شهر، ترکیب مناسب آنها سیما منظر را شکل می‌دهد.
 
وحیدی با بیان اینکه؛ سیما منظر فقط چهره بصری شهر نیست، بیان داشت: در اصل سیما منظر، مسئولیت اجتماعی خود را خوب نشان می‌دهد. شهر بدون تکدی‌گری، شهر با کمترین آسیب اجتماعی، شهر بدون کودک خیابان، بدون معتاد متجاهر را باید در کاربردهای شهر ملاحظه کنیم و ببینیم، که بخشی اجتماعی و بخشی افتصادی است.
 
وی با تاکید بر اینکه؛ در شهری که سرمایه اجتماعی باشد، آسیب‌های اجتماعی کاهش پیدا می‌کند و شهری با نشاط و با کمترین فشار روانی مواجه خواهیم بود، عنوان کرد: حمل و نقل عمومی، بدون زباله، فضای تفریح و ورزش، فضایی که خانواده‌ها در محیط خارج از خانه روز و شب با هم باشند، این ترکیب مهم است و جزء تکالیف هر کسی است که با شهر ارتباط دارد.
 
احمد وحیدی گفت: کار شهرداری فقط خدمات شهری نیست و تمام عناصر بالا جزء، عناصر شهری است. کار فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و خدماتی شهر نمونه را می‌سازد. شهر آن است که مردم در آن احساس راحتی و همبستگی کنند. باید فضای جهاد و شهادت در شهرها وجود داشته و ارج به آنها نهادینه شود.
 
وزیر کشور گفت: وقتی فضای تعامل، هم‌بستگی و معنوی وجود داشته باشد، کار شهردار راحت می‌شود. شوراهای شهر و شهرداران مسئولیت بزرگی دارند و مکمل یکدیگر هستند. باید شهر ما، شهر تراز باشد. مردم احساس راحتی و در یک فضای پاک و دوستانه زندگی کنند. در شهرهای کوچک کار راحتر می‌شود اما در شهرهای بزرگ با فرهنگ‌های وارداتی باید چاره جویی کنیم و شورای‌های شهر و شهرداران باید همت گمارند.
 
وی با اشاره توجه به مناسب سازی شهرها برای معلولین و توجه به آرامستان ‌ها بر تفکیک از مبداء پسماند تاکید کرد: گاهی بخاطر عدم فضای کافی شهر در بین خانواده‌ها، مشکل روانی ایجاد می‌کند. راه‌پیمایی‌های خانوادگی می‌تواند فشار روانی را بردارد. شهرداران به عنوان بزرگترین مجموعه در شهر باید به تمام عناصر شهر فکر کنند و برنامه داشته باشند. شهرداران پرچمداران، در مسائل بسیار مهم شهر هستند.
 
یعقوبعلی نظری، استاندار خراسان رضوی در رویداد نخستین دوره جایزه شهردار برتر اظهار داشت: ایجاد هم افزایی و هماهنگی در بخش‌های استان برای تحقق اهداف کلان و مشترک استان حائز اهمیت است. تلاش این است این هم‌افزایی و هماهنگی که وجود داشته، باید کیفیت و کمیت آن افزایش پیدا کند. اینگونه تلاش‌ها و تقدیرها فلسفه مبنایی دارد که همه به جد مشارکت نمایند.
 
وی افزود: جغرافیایی ما روستا یا شهر است. اداره شهرها در عمل بر عهده شهرداران است. باید مرحله به مرحله و گام به گام این موضوع برجسته تر شود. از ستاد برگزاری رویداد درخواست دارم از سال آینده با همین رویکرد دهیاران برتر در موضوعات مختلف معرفی شوند. مهم است روستایی که مهاجرت نداشته است و یا اینکه مشکلات در خود روستا برطرف شده است، معرفی گردد. اگر جغرافیایی روستاها و شهرها با محوریت دهیاران و شهرداران مدیریت گردد، مسیر دستیابی تر خواهد شد و هم‌افزایی و مشارکت‌ها بیشتر می‌شود.
 
جواد خدائی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: در تلاش روزمره شهرها تصویری که از شهرداری آمده تصویر کاملی نیست. بخشی از آن خطاهای اندک و انحراف‌ها است. چیزی که جای آن خالی بود، در کنار نظارت بر عملکرد شهردارها صورت می‌گیرد، افراد موثر و تجربیات موفق را به مردم معرفی کنیم، که با افتخار زمینه آنها را ایجاد کنیم.
 
وی با بیان اینکه؛ از اسفند ماه دبیرخانه ایجاد کردیم، افزود: این رقابت رقابت شهرداری‌ها نیست، بلکه رقابت شهرداران است که در ۸ محور تخصصی و یک محور ویژه برگزار می‌شود. ۷۵ شهردار در این رویداد شرکت کردند. رقابت جدی بود. در استان شهرداری‌هایی بزرگ و کوچک با درجه یک تا ۱۲ داریم. تلاش شد ارزیابی با ظرفیت در شهرداری سنجیده شود.
 
خدایی ادامه داد: بزرگترین دستاورد این است، در این رویداد به شناسایی ظرفیت شهرداران دست پیدا کردیم. ما با تجربیات متفاوت مواجه شدیم که استفاده آن در استان و کشور کمک شایانی می‌کند. در محرومترین شهرها در سایه کار خود شهردار کمبودها جبران شده و اتفاقات خوبی رقم خورده است. امید داریم این رویداد انگیزه برای سال آینده بوجود آورد.
 
محسن اکبرزاده، دبیر علمی رویداد شهردار برتر نیز بیان کرد: شهرها پدیده‌ای حساس هستند که اهمال در آنها نتیجه منفی و توجه به آنها رضایت را در برخواهد داشت. شهرها ظرف تحقق آرزوی مردمان شهرند. در داوری نخستین دوره جایزه شهردار برتر توجه به موارد ذکر شده و نوآوری، محاسبه‌گری، انعطاف پذیری و طریق حق شناسی که آرزوی مردم است، مد نظر قرار گرفت.
 
وی افزود: هیات داوران با ملاحضه اینکه این عملکرد شخص شهردار است، میزبان ۴۹۹ اثر از ۷۵ شهر از میان ۹۶ شهر استان بود. ۶۵ درصد به شهرهای درجه یک تا چهار، ۳۴ درصد به شهرهای درجه ۵ تا ۷ و ۳۸ درصد به شهرهای بزرگ ۸ تا ۱۲ تعلق داشت. عدم یک سو‌ نگری،از ملاحضات بود و بهترین عملکرد و پرهیز از وعده‌ها حائز اهمیت بود.
 
اکبرزاده اظهار کرد: بعد از بررسی اولیه، داوران در یک برنامه ۱۲ ساعته در ۹ جلسه با حضور ۴ داور اصلی و یک داور تخصصی از طریق رای گیری علنی ۳ رای از ۵ رای ۲۷ شهردار، ۴۶ بار نامزد جایز شدند که برخی در یک محور و برخی در چند محور بودند.
 
دبیر علمی رویداد، با معرفی مهدی جمالی نژاد، سید محسن شوشتری، محمد رحیم رهنما و علیرضا خادم پیر به عنوان داوران اصلی، تاکید کرد: در بررسی ها چند نکته قابل ذکر است؛ شهرداران گاهی اقدام خود را کمتر جلوه داده بودند. فقدان کمی و کیفی در برخی آثار مشهود بود. اصرار برخی شهرداران بر بک یا دو موضوع بود که باید پرهیز شود. نگاه مردم پسند بر عملکرد نباید مانع از پروژه‌های مبنایی شود.
 
 
شایان ذکر است در انتهای مراسم شهرداران برتر در محورهای ۹ گانه توسط هیات داوران معرفی شدند و با اهدای لوح سپاس، تندیس رویداد و جوایز مادی از شهرداران تقدیر شد و به ریاست شورای شهر لوح سپاس اهدا گردید.
 
در محور نهضت ملی مسکن: مهران حسین زاده گنابادی- شهردار گناباد
 
بازآفرینی شهری: سید احمد باقری خادر - شهردار شاندیز
 
درآمدهای پایدار: وحید فرخ تبار- شهردار تربت حیدریه
 
خدمات شهری: شایسته تقدیر، عباس پاکدل - شهردار خلیل آباد
                  شهردار برتر، مصطفی مهر افروز - شهردار رضویه
 
عمران شهری: شایسته تقدیر، احسان ترمه- شهردار سیدآباد
                شهردار برتر، مهرداد کریم زاده- شهردار تایباد
 
حمل و نقل: شایسته تقدیر، ابوالفضل فاضلی حق پناه - شهردار قوچان
                   شهردار برتر، سید حسن میرفانی - شهردار نیشابور
 
هوشمند سازی و نوآوری شهری: محمد رضا قلندر شریف - شهردار مشهد
 
مشارکت‌های مردمی: شایسته تقدیر، میثم حسین آبادی- شهردار سبزوار
                            شهردار برتر، حسن غلامیان- شهردار سمیع آباد
 
ترویج فرهنگ ایثار و شهادت: رامین زمانی لطف آباد- شهردار اسحاق آباد
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر