@mashhadrokhdad
menusearch
mashhadrokhdad.ir

رئیس مرکز وکلای و کارشناسان قوه قضائیه خبر داد: ۹۰ درصد پرونده‌ها بدون وکیل به دادگاه می‌رود

جستجو
۱۴۰۲/۱۱/۲۰ جمعه
(0)
(0)
رئیس مرکز وکلای و کارشناسان قوه قضائیه خبر داد: ۹۰ درصد پرونده‌ها بدون وکیل به دادگاه می‌رود
رئیس مرکز وکلای و کارشناسان قوه قضائیه خبر داد: ۹۰ درصد پرونده‌ها بدون وکیل به دادگاه می‌رود

رئیس مرکز وکلای و کارشناسان قوه قضائیه خبر داد:

۹۰ درصد پرونده‌ها بدون وکیل به دادگاه می‌رود

 
 
 
 
 
 
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان و مشاورین خانواده قوه قضائیه عنوان کرد: ۹۰ درصد پرونده‌ها بدون وکیل به دادگاه می‌رود که همین امر سبب ابر چالش هایی همچون اطاله دادرسی و حجم ورودی پرونده می‌گردد. از این میان ۷۰ درصد افراد توانایی استفاده از وکیل را دارند و تنها ۳۰ درصد از مردم این امکان برایشان فراهم نیست.
 
 
 
 
 
 
 
به گزارش پایگاه خبری مشهد رخداد؛ حسن عبدلیان پور در نشست خبری دومین گردهمایی هیات مدیره وکلا، کارشناسان و مشاورین قوه قضائیه که در محل مرکز رفاهی میلاد مشهد برگزار شد، گفت: از سال پیش یک بنایی گذاشته شده است که خانواده بزرگ مرکز و کارشناسان کنار هم گرد می‌آیند. در این همایش ۴۲۰ نفر از ۳۱ هیات مدیره مرکز وکلا و کارشناسان استان‌ها را در مشهد داریم.
 
وی افزود: سال گذشته برای اولین بار در خدمت عزیزان همکار بودیم. در این گردهمایی موارد مورد نیاز برای سال آینده به اشتراک گذاشته می‌شود و سعی می‌گردد موانع سال پیش برطرف نمائیم. تا سال آینده را پرقدرت تر کنار مردم باشیم و کمک به فرآیند اداری کشور باشیم. آنچه مهم است حضور ریاست قوه قضائیه در مراسم گردهمایی سال پیش و امسال است که نشان از نگاه خوب و ویژه مسئولین به مرکز را دارد.
 
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان و مشاورین خانواده قوه قضائیه با بیان اینکه دو حوزه مهم که توسط مقام معظم رهبری برای قوه قضائیه تبیین شده، حقوق عامه و مردمی سازی است، اظهار کرد: در همایش اندیشه‌های قضایی مقام معظم رهبری، که روز گذشته در تهران برگزار شد، مرکز وکلا، کارشناسان رسمی به عنوان الگوی مردمی سازی در قوه قضاییه معرفی و مورد تقدیر قرار گرفت که در راستای زحمات دو سال گذشته اعضای مرکز انجام شده است.
 
عبدلیان پور، با اشاره به اینکه مرکز در حوزه مردمی سازی پیشران و پیشرو بوده است و ریاست قوه قضائیه در شورای قضایی کشور بیان کردند که مثل مرکز وکلا میان مردم و با مردم باشید، عنوان کرد: در راستای مردمی سازی تمام توان خود را به کار گرفتیم. طرح وکلا در مسجد به عنوان الگویی بین المللی معرفی شده است.
 
وی در پاسخ خبرنگار مشهد رخداد در خصوص دستاوردهای همایش سال گذشته بیان کرد: جمع شدن و استفاده از خرد جمعی و رسیدن به یک نقطه نظر از دستاوردهای همایش اول بود. خروجی سال قبل تاکید به نماد بیرونی دسترسی به وکلا بود که اکنون دسترسی به وکلا و کارشناسان با توجه به اقدامات مرکز وکلا تسهیل شده است، اکنون سامانه ۱۲۹ در تمامی استان‌ها وجود دارد، سال قبل استفاده از این سامانه ۶۰ درصد بود، اما اکنون صد در صد شده است، که به صورت شبانه‌روزی خدمات ارائه می‌دهد.
 
ریاست مرکز وکلای و کارشناسان قوه قضائیه ادامه داد: حضور در زندان‌ها، بیمارستان‌ها و سایر مراکز عمومی در سراسر کشور و حتی روستاها سبب تسهیل دسترسی شهروندان به خدمات حقوقی شده است که این امر وحدت و همگرایی را افزایش داده است.
 
وی با بیان اینکه ما در حوزه مردمی سازی به سه مدل، مشاوره حقوقی، دعوت به معاضدتی شدن و نیاز به وکیل در کنار مردم هستیم، تصریح کرد: غالب افراد نیاز است برای دفاع وکیل داشته باشند که یکی از اصول مرکز که " هیچ ایرانی به دلیل عدم تمکن مالی بدون وکیل نباید باشد" را اجرایی کرده‌ایم. یکی از افتخارات ما این است که با وکیل تسخیری و معاضدتی در کنار هموطنان و حتی اتباع خارجی بوده‌ایم.
 
حسن عبدلیان پور ابراز داشت: راهکار خوبی که در رفع اطاله دادرسی در بحث کارشناسی انجام گرفت، با کمک معاونت راهبردی قوه سامانه ۱۵۱۵ به جهت یکسان سازی رشته‌ها و صلاحیت‌ها پیش برویم. اگر این سامانه در آینده نزدیک فراگیر شود اطاله دادرسی حل می‌گردد و تعاملات بسیار خوبی برای عزیزان و دسترسی آسان به رویه کارشناسی صورت می‌پذیرد. همچنین سامانه ارجاع عادلانه کارشناسی بعد از مدتی به کل کشور تعمیم داده می‌شود.
 
ریاست مرکز وکلا، کارشناسان و مشاورین خانواده قوه قضائیه بازگو کرد: با قانون حمایت از خانواده چهار راهبرد، دسترسی و ارجاع از دادگاه خانواده، بیان‌گذاری سامانه مسیر مشاوران خانواده در کل کشور، مدیریت در استان‌ها توسط نماینده‌ای از قضات و واگذاری دستورالعمل اجرایی به مرکز مشاوران قوه قضائیه داده می‌شود.
 
عبدلیان پور در مورد ورود مرکز وکلا به پرونده‌های کثیرالشاکی نیز گفت: متاسفانه پرونده‌های متعدد کثیرالشاکی در کشور وجود دارد که معضل بزرگ برای کشور و دستگاه قضایی شده است، با تدبیر انجام شده با همکاران در مرکز از شاکیان این پرونده‌ها درخواست کردیم تا بین خود وکیل مدنی انتخاب کنند تا بتوانیم آن‌ها را به مرکز برای دریافت وکالت تخصصی معرفی کنیم چرا که بررسی پرونده‌ها در کمیسیون‌های تخصصی سبب حل معضلات آن‌ها و یا حداقل در مسیر درست دادرسی قرار گرفتن آن‌ها می‌شود.
 
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه گفت: بر اساس تحقیقات مشاهده کردیم که ۹۰درصد از پرونده‌ها بدون وکیل به دادگاه می‌رود که همین امر سبب ابر چالش هایی همچون اطاله دادرسی و حجم ورودی پرونده ها می‌شود. از ۹۰درصد پرونده های که بدون وکیل به دادگاه می‌رود ،۷۰درصد از آنها توانایی استفاده از وکیل را دارند و تنها ۳۰ درصد از مردم این امکان برایشان فراهم نیست. مرکز طرحی را به مجلس و قوه قضائیه دادیم که مرکز وکلا به این جمعیت آماری وکالت معاضدتی ارائه دهد.
 
رئیس مرکز وکلا ادامه داد: بحث دانش افزایی را با توزیع عادلانه در کل کشور پیگیری می‌کنیم ،در بحث توسعه فضاهای آموزشی و در اداری با اعتباراتی که تخصیص می‌دهیم سعی می‌کنیم این توزیع عادلانه باشد. قبل از این دو سال برخی استان‌ها حتی دفتر نداشتند و یه استیجاری بود ولی اکنون تمام مراکز استان‌ها دارای فضای مجهز و در شان و منزلت همکاران در اختیار دارند.
 
وی در خصوص المپیاد نیز توضیح داد: المپیاد ورزشی همکاران برای دومین بار بصورت متمرکز در مشهد مقدس از ۲۵ تا ۳۰ بهمن برگزار می‌کنیم. سال گذشته حدود ۶۰۰ نفر شرکت داشتند که امسال به هزار نفر شرکت کننده رسیده است. ۴۰ درصد شرکت کنندگان را بانوان تشکیل می‌دهند و امسال مراسم اختتامیه با حضور دبیر کل کمیته ملی المپیک کشورمان خواهد بود.
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر