ریاست دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان کرد:
مشهد ۳ هزار تخت بیمارستانی کمبود دارد
ریاست دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان کرد: در مشهد حدود ۳ هزار تخت بیمارستانی کمبود داریم که با پروزههای بیمارستانهای شرق و غرب مشهد، شهرک ذکریا و اورژانس مرکزی در شهرک سلامت، در دو سال این مشکل حل خواهد شد. با احداث اورژانس مرکزی بار اورژانسی از بیمارستانهای قائم و امام رضا بر داشته خواهد شد.
به گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد؛ محمود محمودزاده شبستری در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: بعد از انقلاب اگر آمارها را نگاه کنیم همه آنها چندین برابر شده است. تعداد پزشکان ۱۳ برابر شده است و اگر مورد توجه در جهان قرار میگیرند بخاطر سطح سواد و علم بوده که نشان دهنده موقعیت هایی که در کشور حاصل شده است.
وی ادامه داد: در برخی آمارها موفقیت ما انفجاری بوده است. در قبل از انقلاب تعداد خانههای بهداشت ۲۳ خانه و اکنون ۷۵۵ خانه بهداشت است. قبلا ۵۰۰ پرستار و اکنون ۱۰ هزار پرستار در استان داریم. پایگاه اورژانس ۴ پایگاه در سال ۵۷ بود و امسال به ۱۷۶ پایگاه رسیده است. همه آنها باسرمایه گذاری، هزینه و اصلاح زیرساخت درست شده است.
ریاست دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: امنیت که در حوزه سلامت داریم، بی نظیر از جهان هستیم که مهمترین اقدام سلامت است. افتخاراتی که در حوزه سلامت اتفاق افتاده است، بی نظیر بوده مخصوصا در سال ۱۴۰۱ که یک جهش را شاهد بودیم و امیدواریم این توفیقات بیشتر شود.
محمد دهقانی فیروزآبادی، معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست گفت: حوزه درمان یکی از پر چالشترین حوزههای سطح کشور بوده و آنچه مورد توجه است کمبودها است. ملاک توزیع تخت و نیروی انسانی، آمار جمعیتی بر اساس سرشماری بوده که بر اساس آن کمبود تخت وجود داشته و دارد. در کنار آن علاوه بر جمعیت رسمی، جمعیت اتباع و زائرین را داریم که جزء سرشماری نیستند ولی درمان آنها با ما خواهد بود. همچنین ۳۰ درصد کدهای ملی از استانهای همجوار است که بعنوان ارجاع از ما خدمات میگیرند و این مشکلات ما را بیشتر میکند.
وی با اشاره به اقدامات خوب انجام شده در حوزه تجهیزات پزشکی در مشهد و شهرستانها تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان کرد: ۱۵۴ مرگ مغزی در استان ثبت شده که ۶۷۸ بیمار نیازمند به پیوند، عضو دریافت کردهاند. شاخص تعداد اهدای عضو به ازای یک میلیون نفر، در کشور ۱۴ و این در استان ما ۱۸/۱۵ است.
دهقانی با بیان اینکه در کاشت حلزون گوشت که تمام خدمات آن رایگان است، از ابتدای امسال ۱۰۸ کاشت حلزون داشتیم و از سال ۱۴۰۱ تا کنون ۴ هزار مورد کاشت حلزون گوش در کودکان ثبت شده است، تصریح کرد: ۶۴۰ میلیارد تومان خرید خدمت در گردشگری سلامت انجام گرفته که دو سوم در بیمارستانهای خصوصی و یک سوم در بیمارستانهای دولتی بوده است. در استان ۶ بیمارستان زیر مجموعه و ۲۸ بیمارستان و مرکز درمانی مجوز درمان گردشگری سلامت دارند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در یک سال گذشته یک میلیون و ۲۰۰ هزار تماس با اورژانس ۱۱۵ تماس برقرار شده است و ۳۵۰ هزار مورد منجر به انجام ماموریت و ۱۴۷ هزار بیمار به بیمارستان منتقل شده است.
علی روحبخش، معاون غذا و دارویی نیز عنوان کرد: یکی از وظایف حوزه معاونت غذا و دارو، نظارت بر کیفیت و سلامت فرآوردههای غذایی در سطح عرضه است که مرتب در حال انجام است که در این زمینه یکی از آزمایشگاههای مهم ما، آزمایشگاه غذا و دارو است که یکی از اولین آزمایشگاههای کشور هستیم که آزمایش روی برنج و ذرت و تشخیص اینکه تراریخته است یا خیر را انجام میدهیم.
وی افزود: در حوزه تولید مواد غذایی از بزرگترین تولید کنندگان در کشور بوده و به لحاظ تعداد کارخانجات اولین هستیم، حدود ۱۴۰۰ کارخانه و کارگاه مربوط به تولید مواد غذایی داریم که همه مجوز بهداشتی را دریافت کردهاند. در بحث صادرات، تاکنون هزار و ۷۰۰ گواهی صادراتی صادر شده و ۴۶۴ مورد گواهی واردات مواد غذایی را نیز بررسی کرده و اجازه ورود دادهایم.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان کرد: یکی از کارهایی که موظف به انجام آن شدیم، بحث مجوزهای مشاغل خانگی است که تا الان ۲۵۰ مجوز نیز در این زمینه صادر شده، همچنین همزمان با کل کشور رصد باقیمانده سموم در فرآوردههای کشاورزی را انجام داده و این محصولات به لحاظ وجود فلزات سنگین و... رصد میشوند.
روحبخش افزود: در زمینه نظارت بر عطاریها، هزار و ۱۰۰ عطاری را تحت نظارت داریم، همچنین نظارت بر باشگاههای ورزشی به دلیل مصرف مکملها و... و همچنین شیرخشک و شیرخشک رژیمی از جمله سایر مواردی است که نظارت و بررسی آن در حوزه وظایف معاونت غذا و دارو است و نظارتهای لازم در این حوزهها مرتب در حال انجام است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: در حوزه دانشگاه علوم پزشکی و شهرستانهای تحت پوشش، ۱۰۰۱ داروخانه داریم که تعداد ۷۷۲ داروخانه در شهر مشهد و مابقی در شهرستانها هستند. نظارتهای لازم بر داروخانهها پیوسته در حال انجام است و از طریق سامانه ۱۹۰ نیز نیازهای دارویی مردم را پاسخ میدهیم، به طوری که از اول سال جاری حدود ۳۱ هزار تماس تلفنی داشتیم که راهنمایی کردیم و ۸ هزار و ۵۰۰ مورد اطلاعات دارویی نیز از طریق همین سامانه در اختیار مردم قرار گرفته است.
روحبخش تصریح کرد: کمبودهای دارویی مدام در حال رصد است و برآورد ما این است در حال حاضر و در حوزه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ۴۰ قلم کمبود دارویی داریم و داروهای موجود پاسخگوی نیاز همه مردم نیست. همچنین طبق بررسیهای انجام شده از ۵ داروخانه پرفروش مشهد، ۲۷ درصد نسخهها با کد ملی خارج از استان خراسان رضوی بوده است، در حالی که ما سهمیه معمول و مربوط به خود استان را دریافت میکنیم و شاید یکی از دلایل کمبود دارو نیز همین امر باشد.
وی موضوع تلفیق دارویی را یکی از موضوعات مهم سال جاری ذکر کرد و گفت: تلفیق به این معنی که بیمار در بدو ورود بایستی داروهایی که تا زمان مراجعه مصرف میکرده است را به اطلاع بیمارستان برساند که براساس داروهای مصرفی و داروهایی که برای بیمار تجویز شده، سعی میشود از تداخلات دارویی جلوگیری میشود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: قاچاق دارو همچنان ادامه دارد و در حوزههای مختلف از ابتدای سال، ۲/۲ میلیارد تومان کشفیات دارویی قاچاق را داشتیم، همچنین در کشفیات مربوط به مکملها، تجهیزات پزشکی و فرآوردههای آرایشی بهداشتی این رقم به ۱/۷ میلیارد تومان رسیده که رقم قابل توجهی است.
همچنین قربانژاد، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست خبری با بیان اینکه؛ نظام بهداشتی برای پیشگیری و سالم نگه داشتن مردم است بر خلاف معاون درمان که وظیفه معالجه و بعد از بیماری را دارد، از آموزش جامع مراکز سلامت، راه اندازی یک مرکز پژوهشی در منطقه پنجتن مشهد و راه اندازی دو مرکز سرپایی به عنوان نظام ارجاع خبر داد. همچنین مراکز سراج، مراکز سلامت روحی و روانی، راه اندازی شده است، تا بیماران اختلال روانی که بعد از بیماری حامی ندارند، حمایت شوند.