دومین همایش بین المللی امام رضا(ع) و گفتگوی ادیان برگزار میشود
ریاست بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی با بیان اینکه، گفتگوی ادیان به مثابه فهم است نه تفاهم و اگر فهم صورت بگیرد، تفاهم را به دنبال دارد، از برگزاری دومین کنگره بینالمللی امام رضا(ع) در ۲۷ و ۲۸ دی ماه با رویکرد نخبگانی خبر داد.
به گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد؛ احد فرامرز قراملکی، در نشست خبری دومین همایش بین المللی امام رضا(ع) و گفتگوی ادیان که در بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، گفت: سال ۱۳۹۶ آستان قدس رضوی به این پیشنهاد رسید که درموضوع گفتگوی ادیان با محوریت امام رضا(ع) ورود کند. اولین کنگره جهانی امام رضا(ع) و گفتگوی ادیان در سال ۹۷ برگزار گردید.
وی افزود: سال قبل تصمیم بر این شد تا دومین کنگره بینالمللی شکل بگیرد. شورای سیاستگذاری تشکیل و دبیر علمی انتخاب شد و اعضای کمیته علمی شروع به فعالیت نمودند. پیش نشستهای متعددی در مکانهای متنوع برگزار گردید. ۱۶ پیش نشست داخلی و ۸ پیش نشست خارجی و ۱۰ مجموعه سخنرانی داشتهایم. یکی از امتیازات این پیش نشستها ابن بود که تعدادی از آنها در نهادهای مختلف ادیان شکل گرفت.
ریاست بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی اظهار کرد: این همایش بینالمللی، حول دو موضوع روش شناسی گفتگوی ادیان و خانواده خواهد بود. همایش دارای دو کمیته علمی داخلی و خارجی است. ۳۴ نفر از اساتید حوزه و دانشگاه و ۱۸ نفر از رهبران ادیان و دین پژوه در کمیتههای علمی همایش عضویت دارن ۳۹ نهاد حوزوی و دانشگاهی داخلی و ۱۸ نهاد دانشگاهی و تحقیقاتی از کشورهای مختلف از همایش حمایت میکنند. همچنین دانشگاه امام صادق (ع) دوشادوش بنیاد پژوهشها آستان قدس در برگزاری این همایش بوده است.
قراملکی با تاکید بر اینکه سیاستگذاری همایش صرفا نخبگانی است، عنوان کرد: به هیچ عنوان جهت گیری عمومی نداشتیم و سعی داشتیم دانشمندان تراز اول کشور و جهان حضور پیدا کنند. دبیرخانه همایش دومین کنگره با ارزیابی همایش اول شکل گرفت و همایش اول از جهت گیری و تاثیر آن از جنبه عمومی و فرهنگی مرور شد. برای همایش امسال تصمیم بر این شد تا کنگره نخبگانی باشد و در اندیکس های جهانی توجه پیدا نماید، و آوردههای آن عمومی شود.
دبیر علمی دومین کنگره بینالمللی امام رضا(ع) و گفتگوی ادیان بابیان اینکه، ۶۰ کتاب در سطح جهانی، در دو موضوع روش شناسی و خانواده شناسایی کردیم و هر کدام یک مقاله معرفی میشود، تاکید کرد: آنچه ما در این همایش پیش میبریم، گفتگوی ادیان به مثابه فهم است نه به مثابه تفاهم، که این الگوی ما است. اگر گفتگوی ادیان به مثابه فهم انجام شود، به مثابه تفاهم نیز خواهد آمد. ما نمیخواهیم، گفتگوی ادیان به عنوان یک موضوع و مسئله نظری و تئوری تلقی گردد. گفتگوی ادیان باید یک ظرفیت برای حمایت باشد. لذا در این همایش حمایت از غزه و مردم مظلوم آن را خواهیم داشت و احتمالا بیانیهای نیز صادر گردد.
احد فرامرز قراملکی در خصوص کنگره نیز توضیح داد: ۱۴۰ مقاله فارسی و ۳۰ مقاله خارجی به زبان عربی و انگلیسی به دبیرخانه رسیده است. افتتاحیه در روز چهارشنبه ۲۷ دی ماه با سخنرانی تولیت معزز آستانقدس رضوی در تالار شیخ طبرسی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی خواهد بود. در ادامه پنلهای تخصصی به زبانهای فارسی، انگلیسی و عربی خواهیم داشت. ۱۱ استاد از کشورهای مختلف و رهبران اقلیتهای دینی در ایران خواهیم داشت. ۲۴ سخنرانی داخلی و ۱۱ سخنرانی خارجی و ۲۶ مقاله بصورت پوستر ارائه میشود.
وی با اشاره به اینکه، مراسم همایش علاوه بر بخش حضوری، از طریق سایت سه زبانه کنگره ارائه میشود گفت: اختتامیه در عصر روز ۵ شنبه ۲۸ دی ماه خواهد بود که چند سخنران از مشهد و رهبران ادیان ارائه سخن دارند. همچنین جمع بندی پنلهای تخصصی و بیانیه اختتامیه طرح میگردد.