@mashhadrokhdad
menusearch
mashhadrokhdad.ir

معاون سوادآموزی آپ خراسان رضوی خبر داد: رویکرد سوادآموزی از عرضه محور به تقاضا محوری تغییر می‌کند

جستجو
۱۴۰۲/۱۰/۲ شنبه
(0)
(0)
معاون سوادآموزی آپ خراسان رضوی خبر داد: رویکرد سوادآموزی از عرضه محور به تقاضا محوری تغییر می‌کند
معاون سوادآموزی آپ خراسان رضوی خبر داد: رویکرد سوادآموزی از عرضه محور به تقاضا محوری تغییر می‌کند

معاون سوادآموزی آپ خراسان رضوی خبر داد:

رویکرد سوادآموزی از عرضه محور به تقاضا محوری تغییر می‌کند

 
 
 
 
 
 
 
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: رویکرد جدید سوادآموزی تغییر رویکرد از عرضه محوری به تقاضا محوری است. دو گروه تقاضا داریم که می‌توانند بازوی سوادآموزی باشند. گروهی که می‌توانند شناسایی کمک کنند و کسانی که با سواد هستند و با نذرهای فرهنگی و نذر سواد کمک کنند.
 
 
 
 
 
 
 
به گزارش پایگاه خبری مشهد رخداد؛ زهرا شوشتری در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت هفته سوادآموزی برگزار شد، گفت: در ۷ دی ماه با پیام امام راحل نهضت سوادآموزی آغاز کار کرد. در طول این ۴۴ سال همواره مردم در کتار سوادآموزی بودند که باعث رشد سوادآموزی شده است.
 
وی افزود: بر اساس آماری که سازمان یونسکو ارائه کرده است. ۹۸ درصد مردم کشور ما در عرصه باسوادان هستند. رشد سواد در جهان ۱۷ درصد رشد داشته و در جمهوری اسلامی این رشد ۵۰ درصد بوده است.
 
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی اضافه کرد: در پیام امام دو هدف کوتاه مدت و بلند مدت نهفته است. در کوتاه مدت هدف با سواد کردن و خواندن و نوشتن بود و در هدف بلند مدت، مهارتی کردن افراد و فرهنگی، کار سواد آموزی است.
 
شوشتری اظهار کرد: یک اتفاق که در استان اتفاق می‌افتد، بحث سواد آموزی اتباع است که آمار خوبی داریم. امسال در طرح نوروزی سهم استان ۳ هزار و ۶۸۹ نفر بود که ۹۸ درصد جذب کامل داشتیم. در ندامتگاه‌ها حجم ابلاغی ۳۰۵ نفر و در حوزه زنان عشایر ۷۰۰ نفر بود که در حال انجام است.
 
وی با اشاره به طرح بازنگری اساسنامه که توسط مجلس در حال انجام است، بیان کرد: انچه مهم است، تعمیق سواد است، ما آموزش دهنده‌ها را رها نخواهیم کرد و در کمیسیون اجتماعی مجلس دنبال می‌شود که طبق ماده ۲۸ باید تعیین تکلیف شوند. ما در کنار آنها هستیم. بخاطر تمام همراهی که آموزش دهنده‌ها در حوزه سواد آموزی دارند، آمارها بالا و رشد خوب بوده است.
 
معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی تاکید کرد: رویکرد جدید سوادآموزی تغییر رویکرد از عرصه محوری به تقاضا محوری است. دو گروه تقاضا داریم که می‌توانند بازوی سوادآموزی باشند، گروهی که می‌توانند شناسایی کمک کنند و کسانی که با سواد هستند و با نذرهای فرهنگی و نذر سواد کمک کنند.
 
وی تصریح کرد: در حوزه سوادآموزی نمی‌تواند به تنهایی توسط یک سازمان انجام گیرد، بلکه هم‌افزایی دستگاه‌ها را می‌طلبد. یکی از اقدامات شبکه ای است و تمام دستگاه‌ها باید بازوی ما باشند. جامعه هدف ما، ۱۰ تا ۴۹ سال است و بیشترین سواد آموزان بین ۱۰ تا ۲۰ سال سن دارند. برای تثبیت سواد، سواداموزان، دوره تحکیم را داریم که حلقه کتابخوانی در داخل خانواده از آن جمله است.
 
زهرا شوشتری، در خصوص مهارت سواد رسانه‌ای نیز توضیح داد: یونسکو ۱۲ سواد دیگر را ارائه نموده است که سواد رسانه‌ای یکی از آنها است. ما طرح‌های داریم که آموزش ICDL یکی از آنها است. در آموزش دهنده‌های ما تخصص های متفاوت و خاصی وجود دارند که می‌توانند در آن حوزه ورود نمایند. سال گذشته قطب‌های فعال شدند و هر قطب مسئولیتی را برعهده داشت. همچنین سال گذشته با همکاری فنی و حرفه‌ای، سواد آموزان در کنار خواندن و نوشتن، مهارتی نیز آموختند.
 
وی با بیان اینکه بر اساس آنچه استانداری اعلام نموده است، تعداد بی‌سوادان استان ۴۹۷ هزار نفر است، که تا پایان سال ۱۴۰۵ باید جذب کنیم. ۲۶ هزار نفر سال گذشته و ۲۷ هزار نفر امسال جذب شده‌است. البته این عدد بخاطر آنکه بر اساس آمار سال ۹۵ است، عدد واقعی استان نیستو عدد واقعی ۳۷۲ هزار نفر است.
 
معاون سواد آموزی آپ خراسان رضوی با اشاره به اینکه تعداد آموزش دهنده‌های ثبت شده، هزار و ۲۰۰ نفر است که ۷۰۰ نفر بصورت مستمر فعالیت می‌کنند، تاکید کرد: استفاده از ظرفیت تشکلهای و گروه‌های جهادی در امر سواد آموزی باید شکل بگیرد. برنامه داریم از ظرفیت دانش آموزان در حوزه شناسایی استفاده کنیم.
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر