@mashhadrokhdad
menusearch
mashhadrokhdad.ir

شهردار مشهد در مراسم افتتاح کنفرانس برنامه‌ریزی و مدیریت شهری عنوان کرد:  در برنامه ریزی شهری باید با مردم برنامه ریزی کنیم نه بر مردم

جستجو
۱۴۰۲/۸/۲۴ چهارشنبه
(1)
(0)
شهردار مشهد در مراسم افتتاح کنفرانس برنامه‌ریزی و مدیریت شهری عنوان کرد:  در برنامه ریزی شهری باید با مردم برنامه ریزی کنیم نه بر مردم
شهردار مشهد در مراسم افتتاح کنفرانس برنامه‌ریزی و مدیریت شهری عنوان کرد:  در برنامه ریزی شهری باید با مردم برنامه ریزی کنیم نه بر مردم

شهردار مشهد در مراسم افتتاح کنفرانس برنامه‌ریزی و مدیریت شهری عنوان کرد:

در برنامه ریزی شهری باید با مردم برنامه ریزی کنیم نه بر مردم

 
 
 
 
 
شهردار مشهد عنوان کرد: در بازآفرینی اولین کار اعتماد سازی و ایجاد حس مشارکت مردم در این امر است. ما باید در برنامه ریزی، با مردم برنامه ریزی کنیم نه بر مردم. هر جایی که مردم با مدیریت شهری بوده‌اند موفقیت حاصل شده است.
 
 
 
 
 
 
 
به گزارش پایگاه خبری مشهد رخداد؛ محمدرضا قلندر شریف در مراسم افتتاحیه دهمین کنفرانس ملی و سومین کنفرانس بین‌المللی برنامه ریزی و مدیریت شهری که در تالار دانشکده علوم پایه، دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، گفت: در سال‌های قبل کارهایی انجام شده که اکنون باید بازآفرینی و احیاء را در شهرها انجام دهیم. در شهرهایی مثل مشهد باید هزینه های بسیار مادی و معنوی انجام دهیم تا مشکلات را حل کنیم.
 
وی ادامه داد: بافت فرسوده و حفظ محدوده های تاریخی برخی خواسته و برخی ناخواسته بوده که غفلت شده است. ناامنی در ایران و اسلام بر مشهد دخیل بوده است. مسائل جوی، عدم توجه به توسعه روستاها و... همه دست به دست هم داده تا حاشیه نشینی در کلان‌شهرها شکل بگیرد. حل این مشکلات وظیفه فقط یک سازمان نیست، بلکه همه باید با هم‌افزایی در حل این معضل کمک کنند.
 
قلندرشریف عنوان کرد: مشهد ۴ هزار هکتار فرصت حاشیه شهر و سکوتت‌گاه غیر رسمی دارد. ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار بافت فرسوده و ۲ هزار و ۶۰۰ هکتار بافت تاریخی، ۶ هزار هکتار منطقه و محلات هدف بازآفرینی شهری مشهد هستند. ۳۰ درصد جمعیت مشهد ساکن حاشیه شهر داریم که این بجز مهاجرین و اتباع اند که هزینه‌های آنها سربار مدیریت شهری مشهد است و در برنامه‌ریزی ها مهاجرین و اتباع خارجی مد نظر قرار نمی‌گیرد.
 
شهردار مشهد بیان داشت: در دوره ششم مدیریت شهری، برنامه‌های خوبی مدون شد. در بازآفرینی اولین کار اعتماد سازی و ایجاد حس مشارکت مردم در این امر است. ما باید در برنامه ریزی، با مردم برنامه ریزی کنیم نه بر مردم. هر جایی که مردم با مدیریت شهری بوده‌اند، موفقیت حاصل شده‌است.
 
وی تاکید کرد: محور توسعه شهر در مشهد مذجع منور رضوی بوده و خواهد بود. اما توسعه شهر به سمت غرب است و باعث شده مرکزیت و محوریت شهر را از حرم بگیرد. با بازآفرینی شهری، توجه به سکونت‌گاه‌های غیر رسمی و ایجاد محرک‌ها به شمال و شرق مشهد به سمت شرق توسعه پایدار پیدا می‌کند و شأنیت شهر امام رضا حفظ می‌گردد.
 
قلندر شریف ادامه داد: شهرداری در گام اول در اعتماد سازی و پروژه‌های زودبازده در محلات مشهد با پیشنهاد مردم و شورای محلات اقدام کرده است. ۱۵ میلیارد تومان در هر محله تعریف و اجرا می‌شود.
 
شهردار مشهد تصریح کرد: مشکلات مشهد با سایر شهرها متفاوت است. در دنیا فقط یک شهر است که محوریت آن امام رضا(ع) است. باید برای توسعه مشهد دیدگاه ملی شکل بگیرد. بطور متوسط هر ایرانی سه سال یکبار به مشهد می‌آید. ما مدعی هستیم مشهد جهان شهر برکت و کرامت است و باید با تمام قدرت و همت این شهر را ساخت.
 
وی خبر داد: در حوزه مسکن پروژه‌های زیادی انجام دادیم. هدف محرک زیست محیطی است. ۴ هزار و ۵۷۴ مسکن در قالب بازآفرینی با کمک دولت، با هزینه ۵ هزار میلیارد تومان کلنگ خواهیم زد. برنامه ریزی ما برای توسعه شهر، با مکان یابی برای توسعه متوازن است. در عین حال که بافت فرسوده را احیاء کنیم و سکونت‌گاههای غیر رسمی را اصلاح کنیم، که اگر انجام ندهیم باز دچار غفلت می‌شویم.
 
احد ضابط، ریاست دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این همایش گفت: سابقه کنفرانس برنامه‌ریزی و مدیریت شهری به زمان ریاست دکتر رزمی در شورای شهر و سال ۸۵ برمی‌گردد. این کنفرانس همکاری نزدیک دانشگاه با شورای شهر، شهرداری و مدیریت شهری در مشهد مقدس است.
 
وی ادامه داد: اهمیت همکاری دانشگاه و صنعت، به مفهوم کل جامعه، بر کسی پوشیده نیست. در کشورهای غربی، مولفه‌ای با عنوان مدیریت جامع شهری وجود دارد، اما در کشور ما مدیریت جامع شهری جا نیفتاده است. موضوع این کنفرانس مسکن و بازآفرینی است. اگر مدیریت جامع داشتیم، موضوع مسکن دیگر دغدغه دولت نبود.
 
ضابط افزود: اهمیت همکاری دانشگاه در حوزه‌های مختلف در تبیین مدیریت جامع شهری، ارائه راهکارها و عملیاتی کردن آنها است. باید بیشتر از دیگران وقت بگذاریم و گفتگو کنیم تا بسوی عملیاتی کردن راهکارها پیش برویم. شهر موتور محرکه توسعه و اقتصاد شهری است. از شورای شهر و شهرداری مشهد انتظار داریم با استفاده از دانش بنیان ها، ظرفیت شهری را پای کار بیاورند. ما در دانشگاه اعتقاد داریم می‌توانیم زیست بوم نوآوری در شرق کشور را ایجاد کنیم. زیرساخت آن را داریم و می‌توانیم پیش‌تاز باشیم.
 
ایمان فرهمندی، نایب رئیس شورای شهر مشهد در دهمین کنفرانس ملی برنامه‌ریزی و مدیریت شهری اظهار کرد: مسکن و بازآفرینی دو چالش مدیریت شهری در کشور و جهان است. به دلایل ناکارآمدی برنامه‌ها، فرسودگی، رشد ارگانیک، رخدادهای طبیعی و عوامل انسانی مثل جنگ، باعث ناسازگاری شهری شده است.
 
وی افزود: حوزه مسکن نیز ابر مسئله کشور است. رویکردی باید در این کنفرانس داده شود و مدل راه گردد و عملکرد کمی و کیفی برداریم. قانون اساسی به این مسئله اشاره کرده و دولت‌ها را مکلف نموده است. هر چند محورهای این کنفرانس مسکن و بازآفرینی است اما به مسائل دیگر مانند هویت شهری، زیارت و عدالت شهری نیز باید پرداخته شود و حتی می‌تواند محور کنفرانس‌ها آینده باشد.
 
محمد رحیم رهنما، دبیر کنفرانس نیز اظهار کرد: شهر نماد تمدن است و این ویژگی در طول تاریخ بوده و ادامه دارد. شهرها موتور محرکه توسعه هستند. اگر شهرها توسعه پیدا کنند، کشور نیز توسعه خواهد یافت. توسعه شهری بدون برنامه ریزی و مدیریت شهری نمی‌تواند ایجاد گردد.
 
وی افزود: هدف این کنفرانس این است، صاحب نظران از جاهای مختلف را دور هم جمع کنیم و تجربیات بیان گردد و بستر سازی برای شناسایی مشکلات و پرداختن به مسائل شهری داشته باشند. ساختار این کنفرانس، شورای شهر مشهد، شهردلری مشهد و دانشگاه فردوسی مشهد بوده‌است. همچنین نهادهای زیادی حامی کنفرانس هستند. همیشه ریاست شورای شهر مشهد، رئیس کنفرانس بوده است و ۶۰ درصد اعضای کمیته علمی خارج از استان هستند.
 
رهنما عنوان کرد: برای دهمین کنفرانس ملی و سومین کنفرانس بین‌المللی برنامه‌ریزی و مدیریت شهری، ۳۱۵ مقاله داخلی و خارجی ارائه شد. ۲۵۴ مقاله پذیرفته شد که ۴۳ مقاله در قالب سخنرانی، ۲۵ در قالب پوستر، ۲۵۴ چکیده و ۱۴۰ مقاله چاپ می‌شود. ۱۱۵ مقاله از دانشگاه‌ها و موسسه‌های آموزش عالی ارسال شده است. همچنین ۵۷۰ پژوهشگر در تدوین این ۳۱۵ مقاله مشارکت داشته اند.
 
دبیر کنفرانس تصریح کرد: در این دو روز کنفرانس ۴ پنل برگزار می‌شود. پنل آینده نظام تامین مسکن در کلانشهرهای ایران، پنل آسیب شناسی برنامه‌های اقدام مشترک در حل مسائل حاشیه شهر، پنل بررسی پیرامون بازآفرینی و بازسازی شهرهای جنگ‌زده و پنل بررسی تجارب بازآفرینی شهری در ایران، عناوین پنل‌های این کنفرانس است.
 
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر