@mashhadrokhdad
menusearch
mashhadrokhdad.ir

رئیس موسسه علوم و صنایع غذایی عنوان کرد: یک چهارم جمعیت جهان اضافه وزن دارند

جستجو
۱۴۰۲/۷/۲۴ دوشنبه
(0)
(1)
رئیس موسسه علوم و صنایع غذایی عنوان کرد: یک چهارم جمعیت جهان اضافه وزن دارند
رئیس موسسه علوم و صنایع غذایی عنوان کرد: یک چهارم جمعیت جهان اضافه وزن دارند

رئیس موسسه علوم و صنایع غذایی عنوان کرد:

یک چهارم جمعیت جهان اضافه وزن دارند

 
 
 
 
 
رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی گفت: تعادل در دستیابی به غذا وجود ندارد. در حال حاضر از ۹ نفر در جهان یک نفر گرسنه است و بیش از یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون نفر در جهان، که یک چهارم جمعیت هستند، اضافه وزن دارند، که این نشان می‌دهد مدیریت درستی در حوزه تغذیه انجام نمی‌شود.
 
 
 
 
 
 
به گزارش پایگاه خبری مشهد رخداد؛ اسکندر زند، مشاور وزیر کشاورزی در همایش ملی پژوهش‌های کاربردی امنیت غذایی، ایمنی غذایی سلامت، که به مناسبت ۲۴ مهرماه روز جهانی غذا، در هتل نوین پلاس مشهد برگزار شد، گفت: غفلت از گفتمان امنیت غذایی به مسئله امنیت غذایی کشور لطمه می‌زند. لذا ابتدا باید به گفتمان درستی در حوزه امنیت غذایی برسیم. در گذشته امنیت غذایی در تهیه غذا خلاصه می‌شد، اما به مرور زمان با افزایش جمعیت و وجود آلاینده‌ها، مسئله سلامت و کیفیت غذا مطرح شد و پس از کاهش منابع طبیعی مسئله پایداری و ثبات در امنیت غذایی مطرح است.
 
وی افزود: باید تلاش کنیم امنیت غذایی را در کشور درست جای بندازیم. اگر فراوانی محصول باشد اما قدرت خرید و ثبات غذایی نباشد نمی‌توانیم ادعا کنیم که امنیت غذایی داریم. امنیت غذایی تنها در کشاورزی نیست و تمام بخش‌ها در آن نقش دارند، لذا باید برای امنیت غذایی جایگاه تعیین کرده و زیرساخت‌های آن را مشخص کنیم.
 
دبیر کمیسیون تدوین سند ملی بنیان کشاورزی و عذا دانش خاطرنشان کرد: حدود ۳ میلیارد نفر در جهان قدرت خرید غذای مطلوب ندارند. بنابراین عدالت غذایی و فناوری‌های نوآورانه که بتواند امنیت غذایی را تأمین کند از مباحث مهم دنیا است. حوزه کشاورزی و غذا از هم جدا نیستند و باید به هردوی آن پرداخته شود. باید ثبات و پایداری تغذیه و از طرفی سالم بودن مواد غذایی مورد توجه همگان قرار گیرد. بنابراین باید ابتدا به گفتمان تغذیه توجه کنیم و پس از ان به تنش‌ها و چالش‌های موجود در تغذیه و امنیت تغذیه بپردازیم.
 
سید محمد علی رضوی، رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی نیز در این همایش عنوان کرد: روز جهانی غذا در بیش از ۱۵۰ کشور جهان به هدف ریشه کن کردن گرسنگی و گرامیداشت آن برگزار می‌گردد و حاکمیت و دولت‌ها به اهمیت غذا توجه می‌کنند.
 
وی ادامه داد: نظر به اهمیت این روز و امنیت غذایی در دو دهه اخیر، موسسه در چارچوب ماموریت خود به برگزاری این همایش اقدام نموده است، تا با رهنمودها، بررسی راهکارها و تحقیقات مسئله اهمیت غذایی که امنیت در کشور است را رصد کند.
 
رضوی با بیان اینکه؛ تم امسال با عنوان آب است، افزود: آب زندگی و آب غذا است. این شعار می‌خواهد دغدغه آب را برای جهانیان مشخص کند. ۷۰ درصد زمین از آب تشکیل شده است، ولی ۲/۵ درصد آب شرب است. در دهه آخر ۲۰ درصد آب کاهش پیدا کرده و کیفیت آب شرب نیز کم شده است. با رشد تکنولوژی چالش ما نیز افزایش پیدا کرده است. فائو می‌خواسته هشدار دهد تا مسئله آب را جدی گرفته شود.
 
رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی اظهار کرد: در حوزه امنیت غذایی که یکی از ارکان امنیت ملی است در برنامه هفتم توسعه موارد دیده شده است اما جدی گرفته نمی‌شود. حال زمین و محیط زیست خوب نیست. دو قرن است منابع طبیعی را از بین می‌بریم. تولید غذای کافی در جهان داریم اما یک میلیارد نفر از گرسنگی و سه میلیارد نفر از چاقی رنج می‌برند.
 
وی با اشاره به اینکه؛ تعادل در دستیابی به غذا وجود ندارد، بیان کرد: در حال حاضر غذای سالم تولید نمی‌کنیم. از ۹ نفر در جهان و ایران یک نفر گرسنه است. ۶۰ درصد گرسنگان جهان زن هستند. ۷۰ درصد فقرا در روستا زندگی می‌کنند و بیش از یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون نفر در جهان اضافه وزن دارند، که یک چهارم جمعیت جهان هستند. این نشان می‌دهد مدیریت درستی در حوزه تغذیه انجام نمی‌شود.
 
رضوی با بیان اینکه؛ یکی از مباحث این همایش سبد غذایی مطلوب است، گفت: سبد غذایی، مطلوب است که به سمت رژیم غذایی سالم برویم. صنعت غذا وظیفه خاصی دارد، که توجه کنیم امنیت غذایی ما دچار مشکل نشود. این همایش پیرامون بحث و تبادل نظر در مسائل و چالش‌های امنیت غذایی است.
 
 
شایان ذکر است؛ در این همایش یک روزه علاوه بر ارائه سخنرانان کلیدی کشوری، چهار پنل تخصصی، صنعت غذا، پنل ایمنی و سلامت، پنل کشاورزی و پنل اقتصاد و بازرگانی شکل گرفت. همچنین در میزگرد روز جهانی غذا که با حضور نمایندگان صنعت، سازمان‌های اجرایی و نظارتی، مقامات دولتی و بخش تحقیقات، به سوالات مطرح گردیده، پاسخ داده شد. 
 
همچنین دو رویداد، معرفی پیشروان نوآوری در صنعت غذا و معرفی رویداد سبد مطلوب در اقتصاد خانواده از دیگر برنامه‌های این همایش بود. ضمن اینکه در حاشیه همایش ملی امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت، نمایشگاه تولیدات صنعت غذا برگزار شده بود.
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر