مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی عنوان کرد:
دامپزشکی در اعتبارات سلامت، جایگاهی ندارد
مراسم گرامیداشت روز دامپزشکی استان خراسان رضوی با حضور گسترده فعالان حوزه دام، طیور و دامپزشکی و مسئولین استانی و کشوری برگزار شد، که مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: در برنامه هفتم توسعه، پیشگیری خیلی کمرنگ دیده شده است و دامپزشکی در اعتبارات سلامت جایگاهی ندارد.
به گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد؛ دکتر جواد اعلمی، مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی در همایش روز دامپزشکی که در تالار حاتمی برگزار شد، گفت: همه افرادی چه در بخش خصوصی و چه در بخش دولتی در حوزه دامپزشکی فعالیت میکنند در جهت ارتقاء بهداشت دام و بهداشت انسان زحمت میکشند.
وی افزود: ۷۵ درصد بیماری های عفونی در چند سال اخیر و ۶۰ درصد پاتوژن انسانی منشاء حیوانی دارند، چون حیوانات نقش مهم و اساسی در بهداشت انسان داشتهاند. متاسفانه در برنامه هفتم توسعه کشور پیشگیری خیلی خیلی کمرنگ دیده شده است، در حالی که همه گفتهاند پیشگیری مقدم بر درمان است.
دکتر اعلمی ادامه داد: در همان مقدار کم حوزه پیشگیری چیزی از دامپزشکی دیده نمیشود. همچنین در اعتبارات سلامت نیز دامپزشکی جایگاهی ندارد. تمام اقدامات ما در سازمان دامپزشکی در دو حوزه اقتصاد دامپروری و سلامت انسانی بودهاست. همان اقتصاد نیز به سلامت انسانها مربوط است. اقتصاد دامپروری اگر درست شود، مهاجرت از روستا صورت نمیگیرد و معضلات اجتماعی بوجود نمیآید.
مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی اظهار کرد: سه دکتر دامپزشک در مجلس شورای اسلامی حضور دارند، اما متاسفانه مورد وثوق دیگر نمایندگان نیستند. در اعتبارات سلامت، دامپزشکی دیده نمیشود، اما بدون اعتبار انتظار از این حوزه بالاست.
دکتر جواد اعلمی با گله از مدیران شهری مشهد، بیان کرد: این هفته نمائی از مظلومیت دامپزشکی در شهر بود. در هفته دامپزشکی به واسطه شهرداری محترم هیچ بنز و عکس و.... در سطح شهر دیده نشد. شهرداری میگوید تصویر دام در شهر نباید باشد. دستورالعمل برای سگ های بلاصاحب آمده است اما هیچ کس توجه نمیکند. در کشتارگاهها چون نماد بیرونی ندارد کاری انجام نمیگیرد،
وی با بیان اینکه؛ در کشتارگاه اگر بخاطر مسائل بهداشتی جلو کار آنها را بگیریم، میگویند اخلال در امنیت میکنید و اگر باز باشند، ترک فعل تلقی میکنند، افزود: از همه نهادهای کشور میخوام جایگاه و وظیفه دامپزشکی را بشناسانند. ما در چهار حوزه، وظیفه اصلی داریم. درمان، که توسط بخش خصوصی انجام میشود، تولید، توزیع و نظارت بر واکسن مورد نیاز، مدیریت بهداشتی گلهها و بهداشت فرآوردهها، کلیت وظایف دامپزشکی در کل دنیا است.
مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی با بیان اینکه، در دیدگاه پدافند غیر عامل در جایگاه قوی قرار میگیریم، تصریح کرد: در کشورهای اطراف ما سیستم دقیق وجود ندارد و گزارش دهی انجام نمیگیرد.
دکتر اعلمی تاکید کرد: تمام بخشهای دامپزشکی باید از مظلومیت درآیند و گرنه هر روز این مشکلات حادتر خواهد شد. دامپزشکی ثروت خدادادی برای هر کشور است، باید بکوشیم این نسل پر توانتر شود.
دکتر علی سلیمانی، نائب رئیس شورای نظام دامپزشکی استان خراسان رضوی نیز در همایش روز دامپزشکی بیان کرد: بخش عمده فعالیتهای دامپزشکی توسط بخش خصوصی است. تعداد افراد بخش دولتی ۵۰۰ نفر هستند در حالی که ما ۳ هزار و ۳۰۵ نفر شاغل بخش خصوصی دامپزشکی داریم و ۴۵ هزار نفر نیروی فارغالتحصیل در کل کشور وجود دارد.
وی اظهار کرد: حال بخش خصوصی خوب نیست. قبلا اقتصاد داروخانههای دامپزشکی خوب بود اما با آزاد سازی یارانهها، داروخانهها نیز به سمت ورشکستگی میروند. در کشتارگاهها و مراکز تولید خوراک دام مسئولین نظارت فنی با کمترین حقوق و شرایط سخت کار میکنند. با سازمان دامپزشکی کشور مکاتبه شده و پیشنهاد گردیده است تا وابستگی مالی قطع و حقوق ناظرين بهداشتی در حساب ویژه واریز گردد.
دکتر سلیمانی تصریح کرد: اکنون نظام دامپزشکی یک بازوی توانمند است که از صدور پروانه فعالیت تا مراکز دام و جمعآوری شیر حضور دارند. انتخابات سازمان نظام دامپزشکی هر چهار سال برگزار میشود که در ۲۹ دی ماه انتخابات جدید برگزار خواهد شد.
در ادامه مراسم، ضمن اجرای برنامه شاد و مفرح متنوع برای حاضرین از منتخبین امنیت غذایی و حوزه دام، طیور و دامپزشکی تقدیر و تجلیل بعمل آمد.