نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی:
وقف مصداق باقی الصالحات است
نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی بیان کرد: وقف در قبل از اسلام نیز بوده است و در تعالیم سایر انبیا نیز به وقف اشاره شده است. وقف مصداق باقی الصالحات است و باید توجه جدی به احیاء و ابقاء موقوفات صورت گیرد.
گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد؛ آیت الله سید احمد علمالهدی در همایش استانی یاوران وقف که با حضور برگزیدگان اصحاب وقف و بقاع متبرکه در تالار نور اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی برگزار شد، گفت: خداوند در آیه ۴۶ سوره کهف یک واقعیت راهبردی در برابر انسان در مسیر استخدام توان اقتصادی و امکانات مالی جلو پا میگذارد.
وی ادامه داد: همه انسانها در ابتدای زندگی و جوانی معمولا تعالی و پیشرفت را در سایه امکانات مالی میبیند و سعی دارد در این حوزه توسعه و گسترش پیدا کند و آرزوها توجه به امکانات و توان اقتصادی است. پول و اقتصاد عامل ارتقاء بشر و نقطه هر آرزوی مادی، معنوی، فکری، سیاسی و رفاهی است.
امام جمعه مشهد افزود: خداوند در این آیه با این خاصیت فکری در ذهن همه انسانها پیش میآید، یک رهنمود کامل و جامع میگذارد، خاصیت و موقعیت پول و دارایی را روشن میکند. برای یک ثروتمند و کاخ نشین فقط چند روز، ثروت جلوه میکند و بعد از آن کاخ نشین و کوخ نشین زندگی طبیعی را دارند.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی تاکید کرد: اگر انسان میخواهد همه آنچه که دوست دارد تخصیص پیدا کند، در مرحله دوم زندگی است. عمده خلیفة الله بشر در این مرحله است، که باید در مرحله گذار آن را بسازد و بهره زندگی را بالاتر ببرد. عامل اصلی باقی الصالحات است و خیر ماندنی است.
وی با اشاره به اینکه موقوفه و وقف مصداق باقی الصالحات است، گفت: حضرت پیامبر اسلام خیرات ماندنی را باقی الصالحات میداند. اگر کسی موسسه دانش بنیان را با قصد خدمت ایجاد کند، این موسسه باقی الصالحات خواهد بود. مادرانی که کوه استعداد هستند اما در خانه و خانواده میمانند و فرزندان خوبی تربیت میکنند، مصداق باقی الصالحات هستند.
آیتالله علم الهدی با بیان اینکه مسئله خانواده و تربیت اولاد بر هر چیز دیگری اولویت دارد، ادامه داد: بهترین زنها زنی است که ملازم زندگی باشد. خانمهای که در اجتماع فعالیت میکنند، کاری بزرگ را انجام میدهند اما اولویت باید تربیت، خانه و خانواده باشد.
امام جمعه مشهد مقدس تصریح کرد: نهاد وقف از قبل از اسلام نیز بوده و در تعالیم سایر انبیاء نیز قرار داشته است. وقف در اسلام به عنوان یک مسئله قطعی مصداق باقی الصالحات بوده است. ابقاع موقوفات و احیاء موقوفاتی که از قبل بوده، ارزشمند است. برخی نهادها یک تکلیف اداری دارند، اما خودمان انگیزه باید داشته باشیم. اگر موقوفهای از بین برود، هر آنچه ثواب برای واقف بوده، عذاب برای از بین برنده وقف دارد.
وی تاکید کرد: بعد از انقلاب امتیاز سازمان اوقاف، ابتدا، توسعه بهرهوری در موقوفات و دوم توسعه خود خود موقوفه بوده است. قبل از انقلاب چون به نهاد دولتی اطمینان نداشتند، وقف چندانی صورت نمیگرفت و به سمت و سوی دیگر میرفت، اما خوشبختانه بعد از انقلاب اسلامی مردم به اوقاف اطمینان دارند و به سمت و سوی وقف رفتهاند.
حجةالاسلام محمد احمدزاده، مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی نیز در این همایش گفت: در سال گذشته با سرمایه واقفین ۱۷۵ میلیارد تومان اجرای امینانه نیات واقفین صورت گرفت.
وی ادامه داد: ۳۵ هزار متر مربع کار عمرانی و ۶ هزار متر مربع سرمایه گذاری در موقوفات صورت گرفت. در استان خراسان رضوی ۱۷۰ امین موقوفات کمک کار ما هستند که سرمایه مردم توسط مردم اداره میشود. با این عمل شاهد ۴۰ درصدی بهرهوری در موقوفات هستیم.
حجتالاسلام جمال ایزدی، معاونت فرهنگی و اجتماعی اوقاف و امورخیریه خراسان رضوی نیز اظهار کرد: تعداد موقوفاتی که در سامانه جامع موقوفات خراسان رضوی به ثبت رسیده ۲۶ هزار و ۱۳۹ مورد تا امروز بوده است. هر موقوفه یک رقبه یا بیش از یک رقبه دارد که مجموع رقبات وقفی در خراسان رضوی ۲۱۱ هزار و ۴۴۱ رقبه است.
وی ادامه داد: از مجموع ۲۶ هزار و ۱۳۹ موقوفه ۲۱ هزار و ۹۹ موقوفه قبل از انقلاب به ثبت رسیده است و ۵ هزار و ۲۴۰ مورد پس از انقلاب به ثبت رسیده است. در این چهار دهه انقلاب، از سال ۹۰ تاکنون، ۳ هزارو ۱۱۶ مورد وقف جدید بود که ۶۰ درصد ایجاد وقفهای جدید در ۱۱ سال و ۴۰ درصد در ۳۰ سال اول به ثبت رسیده است.
معاون اداره کل اوقاف خراسان رضوی عنوان کرد: حدود ۲۰۶ هزار نفر در خراسان رضوی جزو یاوران وقف هستند که حدود ۲۵۰ نفر از آنان در این همایش دعوت شدند و همه ساله از تعدادی از این افراد به نمایندگی از جامعه یاوران وقف تجلیل میشود.
حجه الاسلام ایزدی اظهار کرد: هزار و ۵۵۲ نفر متولی موقوفات و ۱۷۱ نفر مدیر موقوفات هستند که اداره موقوفات را بر عهده دارند و بیش از ۹۰ درصد مستأجران موقوفات هستند که متعهدانه به موضوع وقف کمک میکنند و به برکت دریافت اجاره و حفظ عین موقوفه، روی موقوفات سرمایهگذاری و اجرای نیت واقف صورت میگیرد
.
معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی تصریح کرد: در یک سال اخیر ۱۷۵ میلیارد تومان از دریافتیهای مستاجرین صرف امور خیریه شده است. در سامانه موقوفات ۸۰۰ نیت مختلف برای موقوفات ثبت شده است.
حجه الاسلام ایزدی گفت: در خراسان رضوی ۴۰ مشاور وقف، ۷۰ انجمن یاوران وقف، ۳۰۴ مدیر بقعه متبرکه، ۹۰ مبلغ در بقاع متبرکه، مدیریت ۶۸ مرکز افق، ۱۰۲۴ نفر تعداد هیأت امنای، بیش از ۷ هزار خادم افتخاری، ۳۵۰ مربی قرآن و مربیان کارگاههای خانواده فعالیت دارند که جزو یاوران وقف هستند
شایان ذکر است در پایان این مراسم از برگزیدگان اصحاب وقف و بقاع متبرکه، واقفین، خیرین، متولیان، هئیت امناء، خدام و مبلغین بقاع متبرکه، امنای موقوفات، اصحاب رسانه در وقف، مسئولین و همکاری کنندگان با نهاد وقف تجلیل گردید.