مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی عنوان کرد:
ارزش افزوده خدمات دامپزشکی یک به هفت است
مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: بر اساس اعلام دیوان محاسبات کشور، میزان ارزش افزوده خدمات دامپزشکی یک به هفت است، یعنی اگر یک ریال هزینه گردد هفت برابر سود ایجاد میگردد.
به گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد: دکتر جواد اعلمی، در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت هفته دامپزشکی در موسسه واکسن و سرم سازی رازی شعبه شمال شرق برگزار شد، گفت: در سال ۱۳۵۰ سازمان دامپزشکی شکل گرفت و قبل آز آن به دامپزشکی به اشکال مختلف وجود داشته است.
وی افزود: حوزه دامپزشکی متنوع و گوناگون است. با توجه میزان فعالیت، غذا و اقتصاد دامپروری مطرح است به دامپزشکی وابسته میشود. در طول زندگی دام، مرحله به مرحله وظایف دامپزشکی در پیشگیری از بیماری، بهداشت و خوراک دام انجام میشود. در طول سالها به مرحلهای رسیدهایم که تعداد مراکز داروسازی دامی از داروسازی انسانی بیشتر شده است. اکنون ما توانایی صادرات داروهای دامی را داریم.
مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی با بیان اینکه در طول سالها در صنعت کشتارگاهی کشور پیشرفت داشتیم و از سنتی به صنعتی تبدیل شده است، اظهار کرد: ۱۶۰ هزار تن تولید گوشت سفید و ۸۰ هزار تن گوشت قرمز تولید میشود. در استان ۱۰ کارخانه تولید خوراک دام با پروانه بهداشتی هستند. مراکز خدمات دامپزشکی تا دهستان ها رفته و خدمات بصورت کامل بخصوص در پیشگیری انجام میشود.
دکتر اعلمی با بیان اینکه هفته دامپزشکی امسال با شعار" دامپزشکی، یک قرن خدمت" از ۱۴ تا ۲۰ مهرماه برگزار میشود، گفت: در این هفته در استان خراسان رضوی ۱۲ طرح افتتاح با اعتبار ۹۵ میلیارد تومان افتتاح میگردد که برای ۱۲۰ نفر اشتغال زایی خواهد کرد.
دکتر حمید رضا فرزین، ریاست موسسه واکسن و سرم سازی رازی- شعبه شمال شرق نیز در این نشست خبری عنوان کرد: موسسه در دی ماه امسال وارد یکصدمین سال تاسیس و دومین قرن خود میشود. موسسه تحقیقاتی واکسن و سرم سازی رازی ۸۰ نوع فرآورده مختلف اعمم ازسرم، واکسنهای پزشکی و دامپزشکی در حوزه های دام، طیور و آبزیان تولید میکند، که در شعبه شمال شرق، مشهد سه واکسن تولید میگردد.
وی با بیان اینکه محصولات موسسه از حیث تنوع و تکنولوژی در منطقه منحصر به فرد است، افزود: ۶ شعبه موسسه سرم سازی رازی در کشور مشغول فعالیت هستند که شعبه شمال شرق که در مشهد واقع شده، قدیمیترین شعبه کشور است که در سال ۱۳۲۸ تاسیس شد. تولیدات فعلی این شعبه سالانه ۱۵ میلیون دز واکس آفروتوکسی، ۱۶ میلیون دز واکسن قانقاریا و ۳۰۰میلیون دز واکسن گامبورو است.
دکتر فرزین اظهار کرد: ما در شعبه شمال شرق کشور چند فرآورده جدید در دست کار داریم که امیدواریم تا آخر سال یا اوایل سال آینده به بهرهبرداری برسد. واکسن پنجگانه آنتروتوکسمی- قانقاریا- باکترین، واکسن آنتروتوکسمی شترمرغ، واکسن ششگانه آنتروتوکسمی توکسوئیدی و واکسن نو ترکیب آنفولانزای فوق حاد H5، واکسنهای است که در آینده نزدیک به تولید انبوه خواهد رسید.
ریاست موسسه واکسن و سرم سازی رازی شعبه شمال شرق کشور، بیان کرد: موسسه صادرات دارد اما توسط مجتمع مرکزی که در کرج است انجام میگیرد. پرورش عقرب توسط خود موسسه انجام میگیرد و خرید از خارج از موسسه نداریم، اما در خصوص مارها، بصورت محدود و در زمانهایی از افرادی مشخص مار خریداری میگردد.
دکتر علی اسدی، نیز در این نشست خبری بیان کرد: قانون نظام دامپزشکی در سال ۱۳۷۶ تصویب شد، که در حال حاضر ۴۵ هزار عضو در کشور دارد. که تعداد اعضای در استان خراسان رضوی ۳ هزار و ۳۰۷ نفر است.
وی با اشاره به اینکه وظیفه ما در سازمان نظام دامپزشکی، حفظ اخلاق حرفهای و حفظ شان و منزلت همکاران است. در استان خراسان رضوی نظام دامپزشکی عملکرد خوبی داشته است. صدور پروانه ماده ۵ و ماده دو و مسائل ماده ۱۹ از مهمترین فعالیت نظام در دوره چهارم بوده است.
دکتر اسدی ادامه داد: در ۶ ماهه امسال ۲ هزار و ۴۲۳ پروانه صادر شده است. در هیات بدوی انتظامی ۵۱ شکایت و ۱۴ رای صادر شده است. در خصوص ماده ۱۹ نیز بیش از ۵۰۰ قرارداد بسته شده است که ۵۹ قرارداد در ۶ ماهه اول امسال بوده است.