همایش بزرگداشت علامه سید جعفر مرتضی عاملی (ره) برگزار گردید
با حضور جمعی از اندیشمندان، شخصیتهای برجسته بینالمللی و مهمانان ویژه از کشور لبنان، به همت نمایندگی جامعة المصطفی العالمیه خراسان و با همکاری آستان قدس رضوی، مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان، دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه ادیان و مذاهب، همایش بزرگداشت علامه سید جعفر مرتضی عاملی برگزار شد.
به گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد؛ حجةالاسلام محمد غفورینژاد، دبیر همایش بزرگداشت علامه سید جعفر مرتضی عاملی که در سالن شیخ طبرسی مرکز پژوهشهای آستان قدس رضوی برگزار شد، گفت: سید جعفر مرتضی عاملی یکی از مرزبانان است که در حریم تشیع نقش ایفاء کردهاند. مرحوم یا نزدیکترین شخصیت و یا یکی از نزدیکترین شخصیتهای مرزبان حریم تشیع بودند.
وی افزود: به برکت مجاهدتهای آن مرحوم و منتشر کنندگان آرا و افکار ایشان، شخصیت سید جعفر مرتضی عاملی بر کسی پوشیده نیست. در پنجمین سالگرد رحلت ایشان این مراسم را برگزار میشود. گستره موضوعات علامه کار علمی بود که بیشتر، سیره و تاریخ اهل بیت است. اگر مروری به عناوین آثار ایشان داشته باشیم، بعد متکلمانه ایشان است.
غفوری نژاد اظهار کرد: در بعد تاریخ پژوهشی، تاریخ ایشان متاثر بر کلام است و تاریخ پژوهشی و کلام ایشان عرق و دفاع مستحکم بر تشیع دارند. ایشان در ۷۵ سالگی بعد از یک بیماری سخت دارفانی را وداع کردند و در همان ایام بیماری بیش از ۵۰ کتاب نگارش کردند.
حجه الاسلام محمد رضا صالح به عنوان اولین ارائه کننده در این همایش با عنوان " دیدگاههای علامه جعفر مرتضی در اخلاق و آداب پزشکی " عنوان کرد: این همایش تجلیل از جایگاه علمی، معنوی و دینی شخصیت بسیار مهم و تاثیر گذار است که برای اهل علم جای الگو گیری دارد. این همایش با همکاری چند نهاد علمی در مشهد برگزار شده است.
وی افزود: در کتاب آداب و اخلاق پزشکی در اسلام، ایشان به مسائل خیلی مهم پزشکی و سلامت اشاره میکنند. روح انسان بر مرکب جسم سوار است لذا بدن شناسی و پزشکی در اسلام را مهم مینماید. خداوند در جاهایی بخاطر حفظ جسم، احکام را تغییر میدهد.
حجةالاسلام صالح بیان کرد: نکته مهم در تحقیقات ایشان، میزان حجم ارجاعات است. دومین ویژگی پژوهشی علامه، به خوبی به نقد اظهار نظر افراد شاخص، ورود میکنند. سومین ویژگی، ورود بر فقه پزشکی و نگاه اجتهادی به پزشکی است.
ریاست جامعة المصطفی العالمیه در خراسان در خصوص کتاب اخلاق پزشکی در اسلام نیز اظهار کرد: در این کتاب به چند نکته، کرامت انسان، طب یک تجارت نیست و پزشکان باید علم این کار را داشته باشند و یک سوگندنامه بر اساس روایات اسلامی پیشنهاد میکند، به خوبی اشاره مینماید. آنچه قابل ذکر است؛ جایگاه این کتاب، بویژه موضوعات مربوط به اخلاق پزشکی، در دانشگاههای پزشکی خالی است.
حجةالاسلام سید ابوالحسن نواب، ریاست دانشگاه ادیان و مذاهب با ارائه " مناسبات علامه با جبهه مقاومت و جمهوری اسلامی " گفت: ایشان یک عالم وظیفه شناس بود که هر جایی باری روی زمین میماند آن بار را بلند میکرد. سید جعفر مرتضی در امام خمینی(ره) آب میشد تا اینکه زیارتنامه امام را ایشان نوشتهاند. ایشان تا زمان حیات امام با هیچ مراجع دیگر ارتباط نداشت.
وی ادامه داد: شیخ حسن نصرالله میگوید، من ولایت فقیه را از علامه سید جعفر مرتضی عاملی شناختم. علامه کتابخانه خودش را بسیار دوست میداشت که اسرائیل با دقت فراوان کتابخانه ایشان را بمباران کرد و تمام کتابخانه از بین رفت. بدون ادعا، بدون حرف و بدون منم منم کردن دل و جان او با امام راحل و حزب الله بود. پدر معنوی حزب الله در لبنان سید جعفر مرتضی عاملی بود. حزب الله دنبال اسلام ناب بود و ایشان خودش را در اسلام ناب نشان داد.
گفتنی است در ادامه این همایش، سید عبدالله جعفر مرتضی، با موضوع سیره عملی علامه سید جعفر مرتضی در مطالعه و پژوهش، هادی وکیلی، با ارائه روش علامه جعفر مرتضی در تاریخ نگاری و محمود ملکی تراکمهای با بررسی گزارههای تاریخی معاصر در شعب آبی طالب از دیدگاه علامه، به ایراد سخنرانی پرداختند
شایان ذکر است؛ در پایان این مراسم از دو کتاب تازه منتشر شده ایشان با عناوین " نقش معجزه در زندگی بشر " و کتاب " آداب و اخلاق پزشکی در اسلام " رونمایی شد.
/ علی گلستانی
کد خبرنگار: ۱۳۹۹۰۱