مهندسی ارزش در خدمت صنعت آب
با حضور جمعی از اساتید دانشگاهی، مدیران استانی و ملی صنعت آب، دانشجویان و علاقه مندان، همایش تخصصی مهندسی ارزش در صنعت آب در سالن همایشهای آب منطقهای خراسان رضوی برگزار شد.
گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد؛ علیرضا عامری، قائم مقام مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی، در نشست تخصصی مهندسی ارزش در صنعت آب، گفت: آنچه مدنظر ما است، مسیر مهندسی است تا طی شود و کارمان را ارزش دهیم. در تمام ابعاد زندگی فردی و اجتماعی بشدت بحث ارزشمند سازی مهم است، که ما از آن به عنوان مهندسی ارزش یاد میکنیم.
وی افزود: به شدت نیاز داریم بهینه کار و بهینه مدیریت کنیم، تا در پروزههای آبی نتیجه خوب و آنچه مدنظر ما است، به آن برسیم. در پروژههای آبی هم کیفیت، هم کمیت و هم جنس کالایی که استفاده میشود، فاکتورهای مختص خود را میطلبد، لذا نقش مهندسی ارزش در زمان، هزینه و نقشه، اهمیت خود را نشان میدهد.
مقام مقام مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی با بیان اینکه؛ وقتی طرحی از طوفان ذهنی عبور میکند، زمان، جنس و متریال را با کیفیت میکند، عنوان کرد: ما اهتمام داریم و مایل هستیم با مشارکت سازمانها که در این زمینه دغدغه دارند، جمع شویم و در مسیر صحیح حرکت کنیم، تا هزینه کاهش و منابع، چه منابع انسانی و چه منابع دیگر، به بهرهوری برسند.
وی اظهار کرد: این رویداد با مشارکت شرکت آب منطقهای خراسان رضوی، آب و فاضلاب مشهد، شهرداری مشهد، سازمان نظام مهندسی استان، پژوهشکده آب و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد، پژوهشکده محیط خشک دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزار میشود.
داودرضا عرب، مدرس دانشگاه و فعال حوزه آب و مهندسی ارزش نیز با ارائه " خلاقیت کلیدی برای حل مشکلات امروز و فردا " به عنوان اولین سخنرانی همایش، عنوان کرد: تصمیم سازی یک جانبه و عجله برای اتمام پروژهها از چالشهای پروزههای آبی است. مهندسی ارزش به دنبال خلاقیت و کار جمعی است و دقیق کاری که باید انجام بگیرد را میگوید.
وی در ادامه سه تجربه در استفاده درست و تصمیم سازی دقیق در حوزه مهندسی ارزش در پروژههای سد سازی را برای حضار تشریح نمود.
عبدالله سلطان احمدی، معاون مهندسی آب سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری مشهد نیز به عنوان دومین سخنران، با ارائه " وضعیت منابع و مصارف آب در مدیریت شهری " از تلاش برای منابع آب پایدار برای فضای سبز سطح شهر مشهد خبر داد و گفت: امسال محدودیت تامین آب سطحی داشتیم و عملا وارد مهندسی ارزش شدیم.
وی ادامه داد: دو راهکار برای آب وجود دارد، اینکه تامین آب کنیم یا اینکه تولید آب کنیم، لذا برای تامین، تولید و توزیع برنامه ریزی شده است. نگاه ما به سمت پساب آست. از سال ۸۶ جداسازی آب در شهرداری مشهد شروع شد. اکنون ۶۳ درصد در مجاری اصلی، ۳۸ درصد در توزیع و ۹۰ درصد در آبیاری میکانیکی توسط پساب است. همچنین ۶۹ کیلومتر مجاری آب غیر شرب در شهر وجود دارد،
سلطان احمدی از برنامه بلند مدت ۲۵ ساله برای حصول به اهداف خبر داد و گفت: در افق ۲۵ ساله به ۴۹ میلیون متر مکعب آب برای فضای سبز مشهد که بیش از ۱۴ هزار هکتار مساحت و ۷/۸ میلیون جمعیت خواهد بود، نیاز داریم. همچنین بر اساس قانون هوای پاک، در شهرهای بالای ۵۰ هزار نفر باید بعد از ۱۰ سال سرانه فضای سبز حداقل ۱۵ متر مربع باشد
شایان ذکر است؛ در این همایش ۵ سخنرانی و یک پنل تخصصی در خصوص مهندسی ارزش در صنعت آب ارائه گردید.