@mashhadrokhdad
menusearch
mashhadrokhdad.ir

مدرسه تابستانه دارالعلم ویژه اساتید حوزه‌های علمیه کشور برگزار می‌شود

جستجو
۱۴۰۲/۵/۱۱ چهارشنبه
(0)
(0)
مدرسه تابستانه دارالعلم ویژه اساتید حوزه‌های علمیه کشور برگزار می‌شود
مدرسه تابستانه دارالعلم ویژه اساتید حوزه‌های علمیه کشور برگزار می‌شود

مدرسه تابستانه دارالعلم ویژه اساتید حوزه‌های علمیه کشور برگزار می‌شود

 
 
 
 
 
مدرسه تابستانه دارالعلم با حضور ۵۰۰ استا‌د سطح دو و سه حوزه‌های علمیه کشور به مدت دو هفته از ۱۴ تا ۲۶ مرداد ماه توسط حوزه علمیه خراسان و آستان قدس رضوی در دانشگاه اسلامی رضوی مشهد برگزار خواهد شد.
 
 
 
 
 
به گزارش پایگاه خبری مشهد رخداد؛ حجةالاسلام محمد میرزایی، مدیر حوزه ریاست مدیر حوزه‌ای علمیه خراسان در نشست خبری مدرسه تابستانه دارالعلم که در محل دانشگاه علوم اسلامی رضوی برگزار شد، گفت: با توجه به اینکه یکی از آسیب‌های حوزه و دانشگاه تعطیلات بخصوص تعطیلات تابستانی است یکی از اهداف این دوره استفاده بهینه از فرصت تابستانی است. از اهداف دیگر، می‌توان به، ایجاد نشاط علمی و تقویت بنیه علمی طلاب با حضور اساتید متعدد از سراسر کشور، رونق بخشي به فضای حرم مطهر اشاره کرد.
 
وی با اشاره به اینکه دوره کاملا علمی است، افزود: حوزه‌های علمیه مانند دیگر مراکز علمی مباحثی در طول سال دارند، اما فرق دوره تابستانی، توجه به مسائل جدید و نوپدید است. تلاش شده است این دوره، مسائل روز جامعه و مورد توجه اساتید مدعو و شاگردان که همگی اساتید سطح ۲ و ۳ ( معادل کارشناسی و کارشناسی ارشد ) حوزه‌های علمیه کشور هستند، پرداخته شود.
 
حجةالاسلام میرزائی اظهار کرد: در کشور دو حوزه علمیه وجود دارد، یکی حوزه علمیه خراسان که حوزه مستقل با شورای عالی مستقل است و سه استان خراسان را تحت پوشش دارد، دیگر حوزه‌های علمیه در کشور زیر نظر حوزه علمیه قم فعالیت می‌نماید. دوره تابستانه دارالعلم، توسط حوزه علمیه خراسان و آستان قدس رضوی تدارک دیده شده است. در این دوره سه مدرسه فقه و اصول، تفسیر و ادبیات و فلسفه و کلام برگزار خواهد شد که میزبان ۵۰۰ استاد خواهر و برادر خواهیم بود. برای شرکت کنندگان دوره امتیاز ضمن خدمت محسوب می‌گردد که در رتبه بندی آنها موثر خواهد بود.
 
حجةالاسلام محسن هاشمی بذرگری، مشاور تولیت آستان قدس رضوی در امور حوزه‌های علمیه و روحانیون نیز بیان داشت: این برنامه در کارگروه مشترک آستان قدس رضوی و حوزه علمیه خراسان جهت اجرا در تابستان طلاب حوزه‌های علمیه سراسر کشور برنامه ریزی شده است. که به مدت دو هفته از ۱۴ تا ۲۶ مردادماه برگزار خواهد شد.
 
وی ادامه داد: این نمونه همکاری آستان قدس رضوی و حوزه علمیه خراسان است، هر چند هیچگاه همیشه با هم خواهند بود، زیرا زیارت و معارف اسلامی از هم جدا نیستند. زیارت با آستان قدس رضوی و معارف اسلامی با حوزه‌های علمیه است. در دوره تابستانه دارالعلم میزبان ۳۵۰ طلبه برادر و ۱۵۰ طلبه خواهر خواهیم بود. هر چند در جریان برگزاری دوره در مکان‌های مختلف خواهیم بود، اما محیط آموزشی در دانشگاه علوم اسلامی رضوی و مدرسه علمیه میرزا جعفر است.
 
مشاور تولیت آستان قدس رضوی اظهار کرد: مقدمات برگزاری این دوره از اسفند سال گذشته در قالب جلسات طراحی برنامه شروع شد. رهنمودهای جمعی از اساتید حوزه‌های علمیه مشهد و قم دریافت شد و در طول دوره حضور اساتید از کل کشور، بخصوص اساتید حوزه علمیه خراسان و قم را خواهیم داشت.
 
وی افزود: دوره حول ۴ محور، آموزش و پژوهش، پشتیبانی و تدلرکات، مباحث فرهنگی و محور اطلاع رسانی پیش بینی شده است. این کار با این سطح می‌تواند نمونه در کشور باشد. افق طرح بلند مدت و دائمی است که در فصول مختلف ادامه یابد. هر چند نگاه ما در ارتقاء دوره و کاهش نواقص خواهد بود.
 
حجةالاسلام مهدی رضایی، معاون علمی حوزه‌های علمیه خراسان نیز در این نشست خبری بیان کرد: در شرایط روز، تعطیلی در حوزه‌های علمیه وجود ندارد. کرونا باعث خسارت بزرگی به جامعه علمی کشور است. یکی از مزیت‌های آموزش در حوزه‌ها حضور در محضر استاد، زندگی در حجره و انجام مباحث علمی و دینی است که باید بخشی از آن را جبران کنیم، که این برنامه با مشارکت تصویب شد.
 
وی با بیان اینکه پیشینه آستان قدس دال بر تکیه بر علم دارد و تاسیس مدارس علمیه پیرامون حرم تائید این ادعاست افزود: این برنامه از چند جهت قابل توجه است. کمیت حضور ۵۰۰ نفر که بعد از چند پایش انجام گرفت. موضوعات، دانش‌های محوری حوزه و مباحث اصیل است. روش اجرا بصورت دروس عمومی، نشست تخصصی، گفتگو و ارتباط با اساتید خواهد بود. دروس مسئله محور و متناسب با نیاز روز است. تمرکز بر نشست‌ها حوزه دارد که مباحث دانشی و اخلاقی بوده و مخاطب ما اساتید و نخبگان هستند، همچنین تنوع علایق و سلایق را داریم.
 
حجةالاسلام رضایی تاکید کرد: هر چند این برنامه در مشهد و حرم مطهر برگزار می‌شود اما جریان علمی ملی است. در فرآیند برگزاری، ۱۰ جلسه اخلاق مشترک، ۹۰ جلسه القایی و ۳۰ نشست و مناظره پیش بینی شده است.
 
حجةالاسلام روح‌الله آقایی زاده، مدیر واحد اساتید و نخبگان حوزه علمیه خراسان نیز گفت: مخاطبین دوره در ابتدا هزار و ۹۴ نفر برادر و ۲۵۰ نفر خواهر ثبت نام شده بود، که ۹۶۳ نفر برادر و ۱۹۸ نفر خواهر از حوزه علمیه خراسان بودند. با توجه به محدودیت ها، پایش توسط مراکز و ارائه روزمه انجام گرفت که در نهایت میزبان ۵۰۰ نفر هستیم.
 
وی با اشاره به اینکه اولویت ما دانش افزایی اساتید و نخبگان حوزه علمیه خراسان بزرگ است، ادامه داد: شرکت کنندگان در دوره ۱۰۰ نفر در خوابگاه دانشگاه رضوی و ۵۰ نفر بصورت خانوادگی در زائر سرای رضوی اسکان داده می‌شوند. همچنین ۳۵۰ نفر بصورت روزانه از دوره استفاده می‌کنند.
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

1 نظر