@mashhadrokhdad
menusearch
mashhadrokhdad.ir

پیوند دانش و مهارت با هنرستان‌های جوار صنعت

جستجو
۱۴۰۲/۵/۲ دوشنبه
(0)
(0)
پیوند دانش و مهارت با هنرستان‌های جوار صنعت
پیوند دانش و مهارت با هنرستان‌های جوار صنعت

پیوند دانش و مهارت با هنرستان‌های جوار صنعت

 
 
 
 
با هدف توسعه آموزش‌های مهارتی، آئین امضاء تفاهم‌نامه بین آموزش و پرورش خراسان رضوی با صاحبان صنعت برای افتتاح ۱۲ هنرستان جوار صنعت در استان خراسان رضوی با حضور معاون متوسطه وزارت آموزش و پرورش، مدیرکل و مدیران ادارات و نواحی آموزش و پرورش خراسان رضوی، مدیران صنایع و کارخانجات استان و معاونین سازمان صنعت و معدن و تجارت خراسان رضوی برگزار شد.
 
 
 
 
 
به گزارش پایگاه خبری مشهد رخداد؛ مهدی کاظمی در آئین انعقاد تفاهمنامه ۱۲ هنرستان جوار صنعت که در دفتر مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی برگزار شد، گفت: ما با بیماری دانشگاه گرایی مواجه هستیم، در گام اول با هدایت تحصیلی مطلوب استعدادها و تقویت این استعدادها در دوره متوسطه آن‌ها را در راستای نیازهای کشور سوق دهیم.
 
وی افزود: از موضوعات مهم کشور پیشرفت اقتصادی، صنعتی، تولید و اشتغال است. پیشرفت همه جانبه کشور با نقش آفرینی آموزش و پرورش محقق می‌شود. حل مسئله اشتغال و تولید در کشور از طریق تربیت نیروی انسانی توانمند خواهد بود. یکی از چالش‌های امروز ضعف نیروی انسانی است.برای رفع آن در گام اول برای همه دانش آموزان در مقطع متوسطه اول و دوم یک مهارت آموزش خواهیم داد و در گام دوم در هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای و کار دانش یک مهارت به صورت تخصصی آموزش داده خواهد شد.
 
کاظمی تاکید کرد: قطعا ما اگر مشارکت ذی نفعان بازار کار را باید در نظر نگیریم در بخش صنعت با مشکل مواجه خواهیم شد. ارتباط با بازار کار و نیاز بازار در توسعه این رشته‌ها و ذی نفعان موثر خواهد بود.
 
معاون وزیر آموزش و پرورش عنوان کرد: اگر دانش آموزی در دوره تحصیل ۱۲ ساله بتواند یک حرفه بیاموزد در چرخه فقر، بیکاری نمی‌افتد و اشتغال و کارآفرینی توسعه می‌باید. استان خراسان را یکی از استان‌های صنعتی و کشاورزی و خدماتی است. این ظرفیت ایجاد هنرستان‌های جوار صنعت و کشاورزی بیشتری می‌کند. این ۱۲ هنرستان جوار آغاز کار ما در استان است و سال آینده شاهد یک جهش بزرگ در افتتاح هنرستان‌های جوار در کشور و استان خواهیم بود.
 
کاظمی اظهار کرد: هنرستان‌های جوار می‌توانند ۱۰ درصد از دروس تخصصی را متناسب با نیاز خودشان تغییر دهند و دروس عمومی طبق برنامه آموزش و پرورش دنبال شود. محیط کار در هنرستان‌های جوار، محیط کارخانه است و کیفیت دانش آموزی که فارغ التحصیل می‌شود بسیار بالا است و اشتغال آن‌ها را در پی خواهد داشت. همچنین درصدد هستیم سربازی این دانش آموزان را نیز حل کنیم تا بتوانند خدمتشان را در کارخانه سپری کنند.
 
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: دانشگاه برای مهارت‌ آموزی دیر است، نیاز است از سنین پایین‌تر عملیاتی شود. آنچه مهم است این رشته‌ها باید بر اساس نیاز صنایع باشد. عمده ضریب جذب بازار کار تکنسین و کمک تکنسین است. بر اساس یک پژوهش ۸۰ درصد ظرفیت اشتغال را دیپلم داشته است.
 
سید امیر شوشتری، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز در این مراسم بیان کرد: استان خراسان رضوی از لحاظ توسعه متوازن رشته‌ها در جایگاه بسیار خوبی دارد. اگر وضعیت کشور در این خصوص حدود ۴۰درصد باشد ما بیش از ۳۶ درصد هدایت دانش‌آموزان در سال دهم تحصیلی به سمت هنرستان‌های فنی را داشتیم.
 
وی افزود: باید ایجاد هنرستان‌های جوار صنعت را غنیمت بدانیم و سعی می‌کنیم بیشتر در این خصوص بپردازیم. ما امید داریم که انشالله در راه اجرایی سازی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، همچنین هدایت تحصیلی‌ها و توسعه متوازن در سال بعد و برای جذابیت بیشتر رشته‌های فنی را توسعه بدهیم و برنامه ریزی شود تا حداقل دوبرابر این تفاهم نامه‌ها برای سال بعد داشته باشیم‌.
 
محمود رضایی، معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز گفت: هنرستان ‌های جوار صنعت، جوار کارخانه و جوار روستا به منظور ایجاد مهارت در نیروی انسانی، تربیت نیروی کار حرفه‌ای، بهبود مستمر فضای کسب و کار با توجه به سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است.
 
وی افزود: ۲۶ شهرک و ۱۶ ناحیه صنعتی، پارک علم و فناوری، ایران خودرو، ظرفیت مطلوبی برای ایجاد هنرستان‌های جوار فراهم کرده است. بخاطر کمبود نیرو صاحبان صنایع به دنبال مجوزهای لازم برای بکارگیری اتباع خارجی برای کسب و کارشان هستند و کمبود نیرو به معضل بزرگی در استان تبدیل شده است.
 
رضایی با اشاره به توفیقات هنرستان‌های فنی حرفه‌ای و کاردانش خراسان رضوی اظهار کرد: از نظر کمی تعداد ۱۰۶ هزار و ۳۷۷ هنرجو داریم که ۶۱ هزار هنرجو پسر و ۴۵ هزار هنرجو دختر هستند. همچنین تعداد ۶۴۱ هنرستان به تفکیک ۳۵۸ هنرستان پسرانه و ۲۸۳ هنرستان دخترانه وجود دارد. در حال حاضر سهم آموزش‌های فنی استان ۴۶.۴۷ درصد است که حدود ۳درصد با سهم استان فاصله داریم.
 
منصوره شریف الحسینی، مدیر عامل مجمع خیرین توسعه و ترویج آموزش‌های فنی و حرفه‌ای نیز در این مراسم عنوان کرد: مجمع با تمام دستگاه‌های متولی مهارت، صنعت و سرمایه مردمی متصل شده است. این فعالیت یکی از ۳۲ برنامه مجمع در افق ۱۴۰۶ است.
 
وی افزود: سه دستگاه متولی مهارت یعنی آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها و آموزش عالی و سازمان فنی و حرفه‌ای عضو این مجموعه هستند که در کنار حضور صاحبان صنایع در این خصوص سازماندهی انجام می‌دهند. شعار مجمع خیرین توسعه و ترویج آموزش‌های فنی و حرفه ای" ایران فاخر با ایران ماهر" است که منجر به عدم هدر رفت نیرو کار خواهد انجامید.
 
 
شایان ذکر است؛ در پایان مراسم تفاهم‌نامه ایجاد ۱۲ هنرستان‌های جوار صنعت در مناطق آموزش و پرورش رضویه، بردسکن، نیشابور، زاوه و نواحی تبادکان، ۷ و ۴ مشهد با شرکت‌های چرم مشهد، ریزان فلز، سحرخیز، نان رضوی، فرش مشهد، نیان الکترونیک، شرق صنعت، بذر و نهال رضوی، کارخانه سیمان زاوه و سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی نیشابور امضاء شد.
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر