@mashhadrokhdad
menusearch
mashhadrokhdad.ir

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی خبر داد: سازمان اورژانس اجتماعی کشور تشکیل می‌شود

جستجو
۱۴۰۲/۴/۲۴ شنبه
(0)
(0)
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی خبر داد: سازمان اورژانس اجتماعی کشور تشکیل می‌شود
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی خبر داد: سازمان اورژانس اجتماعی کشور تشکیل می‌شود

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی خبر داد:

سازمان اورژانس اجتماعی کشور تشکیل می‌شود

 
 
 
 
 
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی گفت: یکی از فعالیت‌های طلایی در بهزیستی اورژانس اجتماعی است، که تنها مرجع مداخله اجتماعی است. خیلی سعی کردیم اورژانس اجتماعی موثرتر رصد کنیم و بهتر شود. در صدد است اورژانس اجتماعی به عنوان یک سازمان ذیل سازمان بهزیستی شکل بگیرد.
 
 
 
 
 
به گزارش پایگاه خبری مشهد رخداد؛ مسعود فیروزی در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت هفته بهزیستی برگزار شد، گفت: در سال ۵۹ از تجمیع ۱۷ سازمان دولتی و غیردولتی، به همت شهید فیاض بخش مولود جدیدی انقلاب، سازمان بهزیستی شکل گرفت که یکی از ماموریت‌های انقلاب است.
 
وی افزود: شعار امسال سازمان بهزیستی" برای مردم، برای به‌زیستن" است. ما در بهزیستی در کف میدان، تمام تلاش خود را می‌کنیم تا افرادی که هیچ دستاویزی ندارند، با تمام امکانات دولتی و مردمی خدمت رسانی به جامعه هدف خود داشته باشیم.
 
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی اظهار کرد: سازمان بهزیستی پیش از تولد، در حین زندگی و گاهی پس از وفات نیز به جامعه هدف خود ارائه خدمت می‌کند. دو گروه، افراد معلولیت و افراد که نیاز به خدمات حمایتی و اجتماعی دارند، جامعه هدف ما را تشکیل می‌دهند.
 
فیروزی بیان داشت: در حال حاضر ۱۴۰ هزار معلول و ۷۰ هزار نفر در حوزه حمایتی در بهزیستی خراسان رضوی پرونده دارند که در بعد خانواده ۷۰۰ هزار را شامل می‌شوند که بیش از ۱۰ درصد جمعیت استان، جامعه هدف ما هستند. ۳۰۰ مرکز شبانه روزی فرزندان بدسرپرست و بی سرپرست در استان وجود دارد و ۲۰ هزار نفر در مراکز ماده ۱۵ و ۱۶ و مراکز آسیب‌های اجتماعی حوزه حاکمیت مثل شیرخوارگاه‌ها بصورت شبانه روزی نگهداری می‌شوند.
 
وی با اشاره به اینکه بهزیستی یک سازمان پر وظیفه که ۶۰ وظیفه و ۱۷۰ فعالیت دارد، افزود: سال گذشته ۳۰۰ میلیارد تومان یارانه به مراکز شبانه‌روزی، ۱۲۰ میلیارد تومان به مراکز توانبخشی روزانه، ۵۰ میلیارد تومان حق پرستاری و مبلغ ۵۰۰ میلیارد تومان مستمری پرداخت شده است. همچنین هزار و ۱۱۱ مسکن تحویل مددجویان و برای امسال هزار و ۴۰۲ واحد مسکونی تعریف شده است.
 
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی تاکید کرد: بهزیستی خراسان رضوی همواره در طراحی ایده و نظرات جدید و خلاقیت‌ها پیشگام بوده است. طرح "به‌سرا" با همکاری دادگستری استان با موضوع شیرخوارگاه بدون فرزند در دستور کار داریم که سرعت فرزند خواندگی را بالا می‌برد. در این طرح با استفاده از ظرفیت قانونی، بعد از احراز صلاحیت خانواده متقاضی در بهزیستی و تائید دادستانی، فرزندی که شرایط فرزندخواندگی دائم را ندارد، بصورت مهمان در اختیار خانواده متقاصی قرار می‌دهیم.
 
وی ادامه داد: اگر صلاحیت خانواده واقعی توسط دادگستری تائید شد، کودک در اختیار خانواده‌اش قرار می‌گیرد وگرنه تبدیل به فرزندخوانده دائم خواهد شد. همچنین طرح دیگر بهزیستی خراسان رضوی، قبول فرزندخواندگی کودکان نیاز به درمان است که ۱۵۲ فرزند نیاز به درمان تحویل شده‌اند. در همایش " در آغوش سیمرغ" که در سالن اجلاس سران کشور از این خانواده‌ها تجلیل خواهد شد.
 
مسعود فیروزی تصریح کرد: یکی از فعالیت‌های که ما افتخار می‌کنیم، فعالیت غربالگری که بصورت عمومی در سطح کشور انجام می‌شود، است. غربالگری شنوایی نوزادان، شنوایی ۳ تا ۵ سال، غربالگری بینایی و غربالگری ژنتیک توسط بهزیستی انجام می‌گیرد. شنوایی اندامی است که ۳ ماهه جنینی بصورت کامل تشکیل شده است. هر گونه اختلال شنوایی و مداخلات منجر به معلولیت می‌شود. در سال ۱۴۰۰ تعداد ۱۰۱ هزار و ۶۲۹ نوزاد، با ضریب نفوذ بیش از ۹۸ درصد غربالگری شنوایی شده اند. همچنین در پروتکل ۶-۳-۱ خراسان رضوی از کشور جلوتر است.
 
وی افزود: در خصوص کاشت حلزون که توسط بهداشت و درمان انجام می‌گیرد، پیشتاز هستیم. کشت حلزون تکنولوژی جدید و بالایی است. به ازای هر کاشت حلزون ۵۰۰ میلیون تا یک میلیارد تومان هزینه دارد. بهزیستی برای عمل اولیه ۴ تا ۵ میلیون پرداخت می‌کند. سال گذشته ۷۸ نفر در استان تامین هزینه کرده‌ایم. شایان ذکر است کاشت حلزون برای کودکان زیر ۴ سال رایگان و بقیه در اولویت هستند.
 
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی خبر داد: سال ۱۴۰۰ در غربالگری شنوایی نوزادان ۱۳۱ نوزاد با اختلال شنوایی شناسایی شد. همچنین در غربالگری ۳ تا ۵ سال ۲ هزار و ۱۳۲ نفر شناسایی و درمان شدند. در سال ۱۴۰۰ در غربالگری ۳ تا ۵ سال تعداد ۳۷ هزار و ۷۰۰ کودک غربالگری شنوایی و ۴۰۰ هزار نفر غربالگری بینایی انجام شده است.
 
مسعود فیروزی با اشاره به اینکه نزدیک به ۷۰ درصد کودکان کار و خیابان تابعیت ایرانی ندارند، بیان کرد: بهره‌کشی قابلیت کار کودکان، بازداری از تحصیل و وادار به کار کودکان جرم است. بسیاری از خانواده‌ها از نا آگاهی دست به این کار می‌زنند. اما برخی دیگر توسط لیدرها در چرخه کسب و کار نامشروع قرار می‌گیرند. در چرخه ساماندهی کودکان کار و خیابان در یک دوره ۲۱ روزه در مرکز قرنطینه می‌شوند و بعد تحویل خانواده می‌گردند. در مدرسه ثبت نام می‌شوند و مشاوره انجام می‌گیرد. در "طرح ناظر" گروه‌ها و NGO ها می‌توانند بر کودکان ساماندهی نظارت کنند تا دوباره به چرخه برگشت نداشته باشند.
 
وی با اشاره به اینکه آسیب‌های اجتماعی دارای دو ویژگی، شرایط برای امنیتی شدن را دارد و از یک آسیب به آسیب دیگر می‌تواند تبدیل شود، گفت: بهزیستی متولی همه آسیب‌های اجتماعی نیست. باید همه آسیب‌ها را شناسایی، مداخله و درمان کرد. اقدامات فرهنگی و هم‌افزایی همه دستگاه‌ها و ورود دستگاه‌های فرهنگی می‌تواند از آسیب‌های نوپدید جلوگیری نماید.
 
حمیده محدث، معاون مشارکت‌های اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: در حوزه اشتغال مددجویان راه‌های متفاوت وجود دارد که ۷۸ درصد تسهیلات محور است. هر سال مبلغی به نهادهای حمایتی برای جامعه هدف داده می‌شود. در سال گذشته ۸۹۷ میلیارد تومان ابلاغ شد که ۸ هزار و ۹۷۰ نفر تعهد اشتغال تعریف گردید. اما از ابلاغ تا تخصیص تفاوت وجود دارد که ۲۵ درصد از سمت بانک‌ها تخصیص پیدا کرد.
 
وی افزود: بهزیستی با توجه به مبلغ تخصیصی و منابع دیگر ۸ هزار و ۵۰۰ اشتغال ایجاد کرد. امسال نیز ۶ هزار و ۶۰۰ تعهد اشتغال جذب و ابلاغ شده است که ۴۴۸ میلیارد تومان تسهیلات به علاوه ۱۴۳ میلیارد تومان از مانده اعتبارات سال گذشته خواهد بود.
 
 
/ علی گلستانی
کد خبرنگار: ۱۳۹۹۰۱
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر