۱۵۵ مرکز مداخلهگر در امر درمان در مشهد پلمپ شدند
معاون فنی، نظارت و آموزشی سازمان نظام پزشکی مشهد از پلمپ ۱۵۵ مرکز مداخلهگر در امر درمان طی یک سال و نیم اخیر در مشهد خبر داد.
به گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد به نقل از روابط عمومی سازمان نظام پزشکی مشهد؛ دکتر بیتا میرزائی، با اشاره به اینکه سازمان نظام پزشکی محافظ حقوق جامعه پزشکی و مردم بوده و در مسیر حفظ و ارتقاء سلامت عمومی تلاش میکند؛ افزود: باید از آسیب ها در این حوزه جلوگیری کرده و با جریاناتی که به سلامت عمومی صدمه میزنند، برخورد کنیم.
وی ادامه داد: کارگروهی به نام کارگروه برخورد با مداخلهگران از آذر ماه سال ۱۴۰۰ تشکیل شد و با همکاری و تعامل بین بخشی تاکنون موفقیتهای خوبی در این زمینه داشتهایم. از شروع بازدیدهای رسمی این کارگروه تاکنون حدود ۱۵۵ مرکز مداخلهگر پلمب شدهاند که عمدتا زمینههای فعالیت غیرمجاز آنها در لیزر، تزریق ژل و بوتاکس یا دخالت در امور طب سنتی بوده و حتی مراکزی هم بوده که اعمال جراحی زیبایی غیرمجاز انجام میدادند. باید توجه داشت که کلیهی این اعمال صرفا باید توسط پزشک دوره دیده انجام شود.
معاون فنی، نظارت و آموزش سازمان نظام پزشکی مشهد تصریح کرد: یکی از چالشهایی که در این مسیر به آن مواجه شدیم، چالش فرهنگی است. ما این مراکز مداخلهگر را رصد و کشف کرده و با آنها برخورد میکنیم اما میبینیم که تعداد این مراکز هنوز زیاد است و این تعداد زیاد به دنبال مشکلات اقتصادی و نیز تقاضایی که وجود دارد، شکل گرفته است. رسانه اینجا بازوی کمکی ما است؛ باید به شکل گیری تعاریف مختلف از زیبایی کمک کنیم. فاجعه بار است که جوانان ما اعتماد به نفس و هویت خود را تنها و تنها در زیبائی ظاهری جستجو کنند.
وی عنوان کرد: متاسفانه افرادی به این جراحی ها و اعمال زیبائی اعتیاد پیدا کرده و هنوز عوارض عمل قبلی بهبود نیافته دنبال عمل بعدی هستند. در صورتی که مشاوره روانپزشکی برای موارد از ضروریات است. متاسفانه سوداگران هر جا بازار و تقاضایی شکل بگیرد برای انتفاع مالی خود و لو به قیمت بازی با سلامت و جان مردم، ورود پیدا میکنند و برخی هموطنان ما نیز تحت تاثیر همین جو و فرهنگ و لو به بهای آسیب به سلامت خود برای انجام اعمال زیبائی به دام مداخله گران میافتند.
دکتر میرزائی اضافه کرد: یکی دیگر از چالشهای موجود، آموزش است و سازمان نظام پزشکی مشهد در حال حاضر به امر مداخلهگری در آموزش ورود کرده است. در واقع آموزشهای غیرمجاز به افراد فاقد صلاحیت( غیرپزشک) نیز از معضلات موثر در ترویج مداخله گری درمان است؛ سازمان نظام پزشکی برنامه ریزی کرده تا به این موضوع نیز رسیدگی شود.
معاون فنی، نظارت و آموزش سازمان نظام پزشکی مشهد در پاسخ به سوالی در خصوص کاهش نرخ خدمات زیباییِ پزشکی برای مقابله با مراجعه مردم به مراکز غیر مجاز، عنوان کرد : نرخ پایین این خدمات به نیاز القایی به خدمات زیبایی کمک کرده و این فرهنگ را در جامعه گسترش میدهد. با کاهش سطح دسترسی به این عملها و افزایش هزینه آنها میتوان به تصحیح این فرهنگ کمک کرد. باید بستر را طوری فراهم ساخت که انجام این عملها در جامعه محدود به موارد ضروری شود. ارزان ارائه دادن این خدمات یک سیکل معیوب بهوجود خواهد آورد و قطعا مداخله گرانی خواهند بود که پایین تر از هر نرخ مصوبی به سوداگری خود ادامه دهند.
دکتر رضا گلدوزیان، دبیر کارگروه مداخلهگران امر درمان سازمان نظامپزشکی مشهد نیز گفت: خطر مراکز مداخلهگر در درمان فقط برای افرادی که به آنها مراجعه میکنند، نیست این مراکز بهدلیل عدم رعایت بهداشت و اصول علمی میتوانند عامل پخش شدن بیماریهایی ازجمله HIV و هپاتیت در جامعه باشند.
وی افزود: این مراکز برای کشور مشکل اقتصادی ایجاد میکنند؛ دستگاه کارتخوان این مراکز به اسم افراد، خدمات و شرکتهای نامرتبط است و آنها بهطورعملی فرار مالیاتی میکنند و گاهی بهصورت نقدی از مردم پول دریافت میکنند. در این مراکز درکنار دخالت در مسائل پزشکی، مشکلاتی ازقبیل موادمخدر، فحشا، سرقت و... وجود دارد. آنجاکه پای سلامت جامعه و هموطنانمان درمیان باشد، کوتاه نمیآییم و مقابل کسانی که با سلامت مردم بازی کنند، میایستیم.
وی اظهار کرد: متاسفانه مراکز غیرمجاز، مداخلهگری را تکرار میکنند، اما معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوهقضاییه راهکارهایی در نظر گرفته اندکه این مجازات تشدید شود؛ یکی از این راهکارها، پیشبینی جریمههای سنگینتر مالیاتی است. در حال حاضر مجازات افراد مداخلهگر کم است و قانون مجازات اسلامی بهتر است در این زمینه تغییراتی ایجاد کند.
وی در ادامه گفت: در بازدیدهای منجر به پلمب، نماینده اداره کل امور مالیاتی نیز حضور دارند، خوشبختانه قوانین در خصوص جرائم مالیاتی و جرائم مرتبط با پسماندهای پزشکی سنگین است و عمده ی این مداخله گران در این 2 زمینه نیز تخلف همزمان دارند.
وی به دستگیری یک پزشک قلابی نیز اشاره کرد و گفت: این فرد غیرپزشک، با اعتماد به نفس بسیار بالا و با جعل مدارک بسیاری از جمله جعل شناسنامه، جعل مهر پزشک، پروانه طبابت، سوء استفاده از 2 شماره نظام پزشکی و... اقدام به فعالیت کرده و خود را متخصص گوش و حلق و بینی معرفی کرده بود و در فضای مجازی نیز تبلیغات گستردهای داشت. با توجه به حساسیت موضوع پرونده این فرد به طور ویژه در دستور کار قرار گرفت و این فرد توسط نیروی انتظامی دستگیر شد.
وی همچنین در خصوص دستگیری فردی با تحصیلات غیر مرتبط که در حوزه تخصصی طب سنتی ورود کرده بود؛ نیز اشاره کرد و گفت: متاسفانه در سالهای اخیر به این باور غلط دامن زده شده که از طب مدرن در درمان ناتوان است و داروهای گیاهی نیز عوارض ندارند. مطلقا چنین چیزی نیست گاهی بعضی از اقدامات در این حوزه کم از جنایت ندارد. طب سنتی یک رشته تخصصی است که پزشکان عمومی پس از شرکت در آزمون دستیاری تخصصی و از طریق تحصیل در دانشکده طب سنتی اجازه فعالیت در آن زمینه را دارند. لذا از کلیه هموطنان عزیز خواهش میکنیم در مراجعات درمانی خود به واقعی بودن هویت پزشک خود توجه کنند؛ چرا که پای سلامتی شان در میان است.
دکتر گلدوزیان تصریح کرد: صحت سنجی در این خصوص بسیار ساده است کافی است وارد سامانه سامانه جستجوی اعضاء نظام پزشکی به آدرس https://membersearch.irimc.org شده و نام و نام خانوادگی پزشک خود را وارد نمایند. کلیه پزشکان فعال در کشور در این سامانه مشخصات ثبت شده دارند.
وی در پایان ضمن تشکر از همکاری موثر دستگاه قضائی در برخورد با مداخله گران در امر درمان گفت: در سایه این همکاری موثر و راهگشا ما امروز شاهد این هستیم که جرائم در این حوزه قبل از ثبت شکایت فردی پیگیری میشود؛ این به معنای تمرکز بر پیشگیری است که قطعا در حفظ سلامت جامعه موثر تر و کاراتر است.