شهردار مشهد عنوان کرد:
کلید واژه ما در حوزه فرهنگی، ایجاد حال خوب است
شهردار مشهد گفت: ما در مدیریت شهری در حوزه فرهنگی اجتماعی یک کلید واژه تعریف کردیم که آن ایجاد حال خوب بین مردم عزیزمان است. این کلید واژه بیشترین مسئولیت در سازمان اجتماعی فرهنگی شهرداری خواهد بود.
به گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد؛ محمد رضا قلندر شریف در مراسم افتتاحیه باشگاه اجتماعی همسران مشهدی( باهم) که در سالن همایشهای مجتمع شهدای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، گفت: حال خوب کلید واژه مدیریت شهری در حوزه فرهنگی اجتماعی است. حال خوب جامعه در دست زوجهای جوان است. اگر حال آنها خوب باشد، خانواده آنها سرحال و سرزنده هستند.
وی افزود: تحکیم خانواده جزء اهداف بالادستی نظام جمهوری اسلامی توجه شده است. شورای شهر ششم نیز این موضوع را برای شهرداری مشهد تعریف کرده است. تحکیم خانواده یکی از الزامات افزایش جمعیت است. یکی از مباحث که توسط مسئولین و مقام معظم رهبری تکلیف شده است، افزایش جمعیت و جلوگیری از سالمندی است.
شهردار مشهد اظهار داشت: موضوعی که جمعیت را تحت تاثیر قرار میدهد، طلاق است. تحکیم و تشکیل خانواده مناسب از رده کودکی شکل میگیرد. باید به این سمت حرکت کنیم که خانواده مستحکم و پر جمعیت شکل بگیرد. فرزندانی تربیت شود که در آینده نگران بحث طلاق نشوند. بیائیم نگرانی خود، خانواده و جامعه در موضوع طلاق را با خانواده گفتگو محور حل نمائيم.
محسن داوری، فرماندار مشهد نیز در این همایش گفت: ما متأسفانه از یک مسئله مهم به دلیل مشکلات غفلت کردهایم و اما مباحث فرهنگی است. مسائل اقتصادی اولویت دار شده و باعث گردیده تا مباحث فرهنگی کم رنگ شوند. فشار اقتصادی، نگاه جامعه را اقتصاد محور کرده است.
وی ادامه داد: موضوع مهم در بعد فرهنگی، خانواده منسجم و همگرا است. تکنولوژی نیز به کمک آمده تا در همگرایی خانواده تاثیرگذار شود. غفلت دیگر این است که اقدامات ما کاربردی نیست. اگر به ذائقه افراد و کاربردی عمل شود همه جامعه تاثیر میگیرند.
فرماندار مشهد بیان کرد: یکی از دلایل افزایش طلاق و عدم ماندگاری همگرایی در خانواده، غفلت از امید است. اگر امید را در جامعه رونق بدهیم، بسیاری از آسیبهای اجتماعی حل میشوند. در گذشته فرزندان در کانون خانواده، تحکیم خانواده را یاد میگرفتند و آنچه در آن دیده میشد، امید بود. هر کس تشکیل خانواده میداد، به امید آینده بود. این همان چیزی است که امروز دچار چالش شدهایم.
معاون استاندار خراسان رضوی تاکید کرد: اگر خود باور باشیم، موضوع امید محقق میشود و ماندگاری خانواده افزایش مییابد. امیدواریم روزی اعلام شود طلاق و واگرایی در خانوادهها رو به افول است و سن ازدواج پائین آمده است.
حجتالاسلام حسن منصوریان، ریاست کمیسیون فرهنگی شورای شهر مشهد نیز در این مراسم گفت: در شهر امام رضا(ع) متاسفانه آمار اختلافات بدون دلیل زیاد است. من در شورای ششم شهر شناسایی کردیم در دو سال قبل ۲۶ هزار واقعه طلاق اتفاق افتاد، این به این معناست که خانواده پایداری ندارد. به این نتیجه رسیدیم که اساسی ترین کار این است به پایداری خانوادهها کمک کنیم.
وی ادامه داد: آسیب شناسی کردیم. بیشترین رصد عدم مهارت زوجین بود. فرهنگسراها را فعال کردیم و مساجد تبدیل به مرکز مشاوره رایگان شد. همچنین به فکر باشگاه مخاطب محور افتادیم.
حجةالاسلام منصوریان تاکید کرد: اگر اینجا هزینه کنیم و جواب بگیریم، در جاهایی دیگر که بخاطر غفلت باید بیشتر هزینه شود دچار مشکل نمیشویم. زوجهای جوان باید بدانند، سرنوشت هر کس را تلخ کنیم با هیچ توبهای بخشیده نمیشود و هر کار خیری کنیم آن پاک نخواهد شد.
حسین باغگلی، معاون شهردار و ریاست سازمان اجتماعی فرهنگی شهرداری مشهد در آئین افتتاحیه باشگاه باهم گفت: متاسفانه آمارها نشان میدهد درصد طلاق در مشهد بالا است. از هر ۱۰ واقعه ازدواج حدود چهار مورد به طلاق ختم میشود و بیشترین آنها در سه سال اول زندگی است.
وی افزود: سال ۹۵ در فرهنگسرای خانواده مطالعاتی انجام گرفت که نشان میداد بیشترین آسیبی که زوجهای جوان میبینند به دلیل عدم آشنایی روابط بین زوجین است و مدارس، دانشگاه و اجتماع جوانان ما را برای زندگی واقعی آماده نکردهاند.
باغگلی ادامه داد: در مطالعات متوجه شدیم که، جوانان حال و حوصله شنیدن ندارند، در جلسات اکثریت مردان شرکت نمیکنند و سال اول زندگی دوست دارند باهم باشند. پس به سمت باشگاه اجتماعی همسران مشهدی رفتیم که در این باشگاه با برنامه خاص و متنوع به آموزش پرداخته میشود.
ریاست سازمان اجتماعی فرهنگی شهرداری مشهد با بیان اینکه در سال اول باشگاه باهم میزبان ۳ هزار زوج و سال دوم ۶ هزار زوج بودیم، اظهار کرد: باید ۵ باور ارتباطی حل شود تا پایبندی زندگی انجام گردد. سال دوم بر روی ۶ هزار زوج آزمون برگزار شد آنها در یک باور مشکل نداشتند و در آموزشها سه باور را معنادار حل کردیم.
وی با اشاره به اینکه کسانی در زندگی موفق هستند که از موقعیت ها فرصتی برای رشد استفاده میکنند، تصریح کرد: بعد از سال دوم چند سال باشگاه اجتماعی همسران مشهدی به علت کرونا تعطیل شد تا اینکه سال گذشته دوباره شروع به فعالیت کرد و میزبان ۶ هزار و ۵۰۰ زوج جوان بودیم. امسال هدف گذاری ما میزبانی از ۱۰ هزار زوج است.
شایان ذکر است؛ آئین افتتاحیه باشگاه اجتماعی همسران مشهدی ( باهم) در سال ۱۴۰۲، با حضور ۸۰۰ زوج جوان مشهدی در محل سالن همایشهای مجتمع شهدای سلامت ( برج سپید) دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با حضور مسئولین و مدیران فرهنگی اجتماعی مشهد و استان برگزار و رسما فعالیت سال جاری آن آغاز گردید.