@mashhadrokhdad
menusearch
mashhadrokhdad.ir

۱۶ میلیون دلار صادرات، گمرکی صنایع دستی خراسان رضوی

جستجو
۱۴۰۲/۳/۱۷ چهارشنبه
(0)
(0)
۱۶ میلیون دلار صادرات، گمرکی صنایع دستی خراسان رضوی
۱۶ میلیون دلار صادرات، گمرکی صنایع دستی خراسان رضوی

۱۶ میلیون دلار صادرات، گمرکی صنایع دستی خراسان رضوی

 
 
 
 
 
 
 
مدیر کل میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی با بیان وجود ۹۲ رشته فعال صنایع دستی در خراسان رضوی و جایگاه نخست کشور، از فروش ۶۰ هزار میلیارد تومانی و صادرات گمرکی ۱۶ میلیون دلاری در سال ۱۴۰۱ خبر داد.
 
 
 
 
 
 
 
 
به گزارش پایگاه خبری مشهد رخداد؛ سید جواد موسوی در نشست خبری هفته صنایع دستی که در هتل فرهنگ و هنر برگزار شد، گفت: صنایع دستی شناسنامه و هویت هر کشوری است. صنایع دستی نشان تمدن کشور است که اشتغال زایی و ارز آوری خوبی به همراه دارد.
 
وی افزود: خراسان رضوی با توجه به اقوام و موقعیت واقع شدن در جاده ابریشم ۹۲ رشته فعال و ۲۳ هزار هنرمند در حوزه صنایع دستی جایگاه نخست کشور را داراست. هر ساله یک سوم جمعیت ایران به مشهد سفر می‌کنند، این فرصتی است که از صنایع دستی حمایت شود. ایجاد اشتعال ۳ هزار نفر، ۴ هزار مجوز کارگاهی و انفرادی و تسهیل‌گری مشاعل خانگی انجام گرفته است اما نیاز به معرفی هنرهای دستی و این هنرمندان احساس می‌شود.
 
مدیر کل میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی اظهار کرد: در حوزه سفال و سرامیک در شهرستان‌ها کارهای خوبی انجام می‌شود. ما به دنبال شهر ملی و جهانی چند شهر و روستا هستیم. همچنین با همکاری شهرداری مشهد به دنبال جمعه بازار صنایع دستی هستیم که چند مکان پیشنهاد شده‌است.
 
موسوی با بیان اعطای ۲ هزار و ۸۸۹ مجوز اشتغال و ۳ هزار و ۶۵۱ مجوز کارگاهی و انفرادی، عنوان کرد: ۸۰۹ مجوز مشاغل خانگی داده شده است. ۲۶۶ میلیارد ریال جذب اعتبار داشتیم. در حوزه بازاریابی در راستای حمایت از صنعت‌گران مکاتباتی انجام گرفته است. فروش صنایع دستی استان در سال ۱۴۰۱ مبلغ ۶۰ هزار میلیارد تومان بوده که برای سال ۱۴۰۲ مبلغ ۶۸ هزار میلیارد تومان هدف‌گذاری شده است. همچنین صادرات گمرکی سال ۱۴۰۱ مبلغ ۱۶ میلیون دلار بود که برآورد برای سال جاری ۱۸ میلیون دلار است.
 
رضا ابراهیم نیا، معاون صنایع دستی اداره کل میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی نیز بیان کرد: ۲۰ خرداد مصادف با ۱۰ ژوئن به عنوان روز صنایع دستی انتخاب شده‌است. برنامه‌های برای این هفته پیش بینی شده که بخش عمده آن در مشهد است.
 
وی ادامه داد: تجلیل از هنرمندان صنایع دستی، تقدیر از هنرمندان آموزش دیده زندانی، برگزاری همایش تخصصی سنگ تراشی، آسیب شناسی و تجاری سازی سنگ هرکاره، بازدید از کارگاه موسسه توانبخشی، افتتاح خانه صنایع دستی و رونمایی از فاز یک اطلاعات مکانی صنایع دستی از جمله برنامه‌های گرامیداشت هفته صنایع دستی است. در سایر شهرستان‌ها نیز برنامه متنوع تدارک دیده شده که افتتاح بازارچه های صنایع دستی، نمایشگاه ها و کارگاه‌ صنایع دستی خواهد بود.
 
ابراهیم نیا تاکید کرد: در برند سازی و ارتقاء تولیدات هنرمندان دو نشست و همایش تخصصی بازاریابی داشته ایم. همچنین تفاهم‌نامه با جهاد دانشگاهی منعقد شده است که استان خراسان رضوی به عنوان پایلوت ایجاد مرکز شتابدهی و نوآوری صنایع دستی کشور خواهد بود. این مرکز در پردیس جهاد دانشگاهی شکل گرفته و در شهرستان نیشابور نیز افتتاح خواهد شد.
 
معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی با اشاره به اینکه سه نشست تخصصی و کاربردی، فیروزه در شهرستان فیروزه، عقیق در شهرستان تربت حیدریه و سفال و سرامیک در شهرستان گناباد تا انتهای امسال پیش بینی شده است، تاکید کرد: صنایع دستی باید مورد حمایت قرار گیرد. مشهد با حجم زیاد گردشگر هنوز بازارچه تخصصی صنایع دستی ندارد که می‌طلبد توسط شهرداری مشوق و حمایت شود. همچنین با توجه به اینکه مشهد شهر گوهرسنگ‌ها است اما میدانی به این نام در مشهد نداریم.
 
حسین امیر کلالی، مدیر اداره میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مشهد نیز در این نشست خبری گفت: برنامه ریزی هفته صنایع دستی با برگزاری جلسات و رایزنی‌ها از قبل انجام گرفت تا هفته بزرگداشت خوبی داشته باشیم.
 
وی افزود: ۵۰ درصد گردشگری کشور را در مشهد داریم که این ظرفیت خوبی برای معرفی صنایع دستی محوری شهر مشهد است. هتل‌های چهار و پنج ستاره ملزم به داشتن غرفه صنایع دستی در محل هتل خود می‌باشند. اتاق ایرانی را در هتل ها داریم پیگیری می‌کنیم تا صنایع دستی در تجهیز هتل ها استفاده شود.
 
امیر کلالی با بیان اینکه صنایع دستی سه شکل متفاوت، صنایع دستی توسط دست، صنایع دستی توسط ابزار و هنر صنایع دستی دارد، تصریح کرد: با توجه به مناسبات با کشورهای همسایه باید توجه داشت، مشهد ظرفیت خوبی در حوزه صنایع دستی زیارت می‌تواند داشته باشد.
 
رمضان معمر، هنرمند صنایع دستی مشهد در رشته سنگ تراشی نیز عنوان کرد: تاریخچه هنر سنگ تراشی به ۲ هزار و ۵۰۰ سال قبل از میلاد می‌رسد که بعد از سفر امام رضا(ع) به مشهد این هنر مرسوم شد. بیش از ۳۰۰ هنرمند مشغول هستند که استقبال خوبی از این هنر شده‌است.
 
وی ادامه داد: در سطح زندان‌های استان در سه مرحله داخل بندها، زندانیان بندهای باز و بعد از آزادی به آموزش این هنر اقدام کردیم. تاکنون ۷۰۰ نفر آموزش دادیم که ۳۸۶ نفر جذب و مشغول کار هستند. ۷۰ درصد درآمد به خانواده زندانی داده می‌شود تا خانواده زندانی مشکل خاصی نداشته باشد. ما آمادگی داریم بصورت جهادی این هنر را به جامعه معرفی و اشتغال‌زایی نمائیم.
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر