@mashhadrokhdad
menusearch
mashhadrokhdad.ir

دومین جشنواره میوه‌های بومی- محلی گلمکان برگزار شد

جستجو
۱۴۰۲/۳/۱۲ جمعه
(0)
(0)
دومین جشنواره میوه‌های بومی- محلی گلمکان برگزار شد
دومین جشنواره میوه‌های بومی- محلی گلمکان برگزار شد

به همت شورای شهر و شهرداری گلمکان؛

دومین جشنواره میوه‌های بومی- محلی گلمکان برگزار شد

 
 
 
 
 
با حضور جمع کثیری از شهروندان گلمکانی، مسئولین شهری و استانی، مدیریت شهری دومین جشنواره میوه‌های بومی- محلی گلمکان در دو بخش نمایشگاهی و ازدواج آسان در اردوگاه شهید بهشتی شهر گلمکان برگزار شد.
 
 
 
 
 
 
 
به گزارش پایگاه خبری مشهد رخداد؛ علی اکبر خوشبخت‌نیا، شهردار گلمکان در نشست خبری با اصحاب رسانه که در حاشیه دومین جشنواره میوه و محصولات بومی- محلی گلمکان در محل اردوگاه شهید بهشتی برگزار شد، گفت: در دوره ششم شورای شهر افراد توانمند وارد شورا شده‌اند. دید مدیریت شهری این بوده که شهر گلمکان را به جایگاه واقعی خود برسانیم. یکی از نقاط ضعف، معرفی شهر گلمکان بود که مغفول واقع شده‌است.
 
وی افزود: باغشهر گلمکان با وجود نزدیکی به مرکز استان، جاذبه‌های بکر طبیعی، چشمه سبز گلمکان، باغات، رودخانه و سه اثر تاریخی که ثبت ملی شده است، برای مردم شهرهای همجوار نیز شناسایی نشده است. یکی از اقدامات در شورای شهر و شهرداری در معرفی باغشهر گلمکان، از طریق برگزاری جشنواره‌های فصلی است.
 
شهردار گلمکان با اشاره به برگزاری جشنواره شکوفه‌های گیلاس در فصل بهار، جشنواره میوه و محصولات کشاورزی در فصل تابستان و جشنواره بادبادکها در فصل پائیز، عنوان کرد: جشنواره میوه و محصولات بومی- محلی گلمکان که در نظر است هر ساله اجرا شود، در آن مردم روستاهای بخش به معرفی ظرفیت‌ها می‌پردازند و بی‌واسطه با مصرف‌کنندگان تعامل برقرار می‌شود.
 
خوشبخت‌نیا در خصوص تولید محصول گیلاس نیز توضیح داد: در گلمکان هزار و ۴۰۰ هکتار زمین باغی توسط رودخانه گلمکان سیراب می‌شود که ۳۲۸ هکتار در داخل باغشهر گلمکان واقع شده است. محصول گیلاس و آلبالو به عنوان محصول اول این شهر رتبه دوم استان را دارد. تولید سالانه بخش گلمکان هزار و ۵۰۰ تن است. این محصول به کارخانه‌ها فرستاده می‌شود. همچنین ۱۵ حجره خرید در شهر گلمکان ایجاد شده و از ظرفیت شهرستان چناران نیز استفاده می‌گردد.
 
حمیدرضا نظام خواه، رئیس شورای شهر گلمکان نیز عنوان کرد: خیلی از باغداران گلمکان محصولات باغی خود را به دلالان و واسطه‌ها می‌فروشند که باعث متحمل شدن ضرر زیادی می‌شوند. با برگزاری این جشنواره قصد داریم تولید کننده بی واسطه محصول خود را به کارخانه‌دار بفروشد و دست دلالان قطع شود. همچنین ما در شورای شهر تصمیم داریم هر سال تعدادی زوج که از لحاظ مالی مشکل دارند با کمک خیرین به خانه بخت بفرستیم. سال قبل و در حاشیه اولین جشنواره تعداد ۸ زوج و امسال ۱۰ زوج روانه خانه بخت می‌شوند.
 
فرشاد عابدی، نایب رئیس شورای شهر گلمکان نیز بیان کرد: تلاش مدیریت شهری گلمکان معرفی برندینگ گلمکان به عنوان یک شهر گردشگری است و سعی داریم به عنوان شهر مقصد معرفی کنیم. ویژگی خاص این شهر طبیعت بسیار زیبا و سرسبز و هوای پاک است.
 
وی ادامه داد: شهر گلمکان دارای دو بافت قدیمی و طبیعی و بافت جدید است. تاکید مدیریت شهری حفظ بافت قدیمی و طبیعی است. حداکثر تراکم در مناطق طبیعی ۱۰ درصد و در مناطقی بافت جدید و معابر شهری حداکثر ۵۰ درصد است.
 
نایب رئیس شورای شهر گلمکان در خصوص عدم صادرات محصول گیلاس گلمکان نیز بیان کرد: در صادرات مشکل وجود دارد. استانداردهای جهانی به کشاورز ارائه نمی‌شود. در عرضه و تقاضا کشورهای خارجی بر اساس استانداردهای خاصی است که باید جهاد کشاورزی و اتاق بازرگانی مشخص کنند. مشکل دیگر سیستم بسته بندی است که در کل کشور وجود دارد.
 
حسین گلمکانی، مدیر روابط عمومی شهرداری گلمکان نیز گفت: جشنواره میوه و محصولات بونی- محلی گلمکان دو بخش دارد. بخش نمایشگاهی که محل عرضه توانمندی های بومی- محلی که اکثر بانوان هستند و بخش دیگر، دیگر ازدواج آسان نامگذاری شده و هرساله تعدادی زوج به خانه بخت فرستاده می‌شوند.
 
وی با اشاره به اینکه تولید گیلاس فقط در چند شهر کشور اقتصادی است که یکی شهر گلمکان است، ادامه داد: در بخش نمایشگاهی امسال ۵۷ غرفه ثبت نام کرده بودند که حدود ۴۵ غرفه حضور پیدا کرده‌اند. سعی بر این است این جشنواره پابرجا و هر ساله برگزار گردد.
 
 
شایان ذکر است؛ در کنار بخش برداشت محصول گیلاس و نمایشگاه محصولات بومی- محلی، مراسم ازدواج آسان با اجرای برنامه‌های شاد و مفرح برگزار شد که طی آن ۱۰ زوج جوان از فرزندان کمیته امداد و سازمان بهزیستی با کمک خیرین و همت شورای شهر و شهرداری گلمکان زندگی مشترک خود را شروع کردند.
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر