هماندیشی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با مدیران پارک خراسان برگزار شد
جلسه هم اندیشی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با مدیران پارک علم و فناوری خراسان با حضور ریاست پارک خراسان، دبیر شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی و جمعی از شرکتهای دانشبنیان حوزه فرهنگی در دفتر پارک خراسان برگزار شد.
به گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد؛ سید مجید امامی، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در نشست هماندیشی با مدیران پارک علم و فناوری خراسان گفت: جزء سیاست تحولی دولت، حوزه صنایع فرهنگی و ارتقاء کمی و کیفی، تولید ایرانی اسلامی است که در سند تحول نیز دیده شده است. ریل گذاری مدیریت دولتی در ایران نسبت جدی با اقتصاد فرهنگ و تولید فرهنگ بنیاد ندارند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور اظهار کرد: یکی از اولویتهای حوزه فرهنگ کشور، بوم بیان و حرکت به سوی تولیدات ایرانی اسلامی است. برنامه زیست بوم فرهنگ در شورای فرهنگ عمومی تصویب و بسیاری مسئله یابی و آسیب شناسی شدهاست. زیر ساخت نهادی، زیر ساخت اداری و زیر ساخت حقوقی در دستگاههای مختلف دنبال میکنیم.
امامی با بیان اینکه طلا و سرمایه ما، سرمایه اجتماعی و ادبیات کهن ماست و معدن کشور ما فردوسی، خاقانی، سعدی و نظامی بودهاست، تصریح کرد: پارک علم و فناوری خراسان پیشانی صنایع فرهنگی نرم در کشور میتواند باشد. اتفاقات خوبی در حال انجام است.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور عنوان کرد: تولید فرهنگ بیان، مناطق ویژه فرهنگی و آمایشگاه فرهنگی سه مورد است که برای اولین بار در ادبیات فرهنگی کشور وارد شدهاست. در صادرات نیازمند مناطق ویزه فرهنگی هستیم که مورد حمایت، معافیت و نگاه حاکمیت میشوند. سازمان ارتباطات و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی دستی در این امر مصمم شده اند.
سید مجید امامی تاکید کرد: خراسان ابرقدرت صنایع فرهنگی است، فقط باید مانع زدایی شود و رابطه بین هویت، فرهنگ و اقتصاد احیاء شود. در کشور نیز امکان، ظرفیت و تبلیغات رایگان خدمات و کالا فرهنگی باید بوجود آید. باید فهرست مطالبات در قرارگاه فرهنگی کشور مطرح گردد.
مسعود میرزائی شهرابی، ریاست پارک علم و فناوری خراسان گفت: از زمستان ۱۴۰۰ آسیب شناسیهایی با عنایت به اقتضائات کشور، نظام جمهوری اسلامی و فرمایشات مقام معظم رهبری شروع شد. با توجه به این موارد نقشه راه پارک خراسان در سه حوزه صنایع معدنی، صنایع غذایی و کشاورزی و حوزه فرهنگ ترسیم و شروع به کار کردیم.
وی افزود: ما اعتقاد داریم اگر پیوست فرهنگی در کنار تک تک اقدامات فنآورانه نباشد، آب در هاون کوبیدن است. برنامه ما این بود اقتصاد را به فرهنگ گره بزنیم. اعتقاد داشتیم باید کار بنیادی انجام دهیم. برنامه خوبی را ترسیم کردیم و نقشه راه مشخص است که چه میخواهیم انجام دهیم.
ریاست پارک علم و فناوری خراسان تاکید کرد: برای تکمیل زنجیره علم تا حکمت و زنجیره علم تا ثروت شبانه روزی در پارک کار میکنیم و امید داریم سربلند بیرون آئیم و در پایان سال ۱۴۰۴ به آن نتیجه که میخواهیم نائل شویم.
افشین تحفه گر، دبیر شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: تحول در فرهنگ عمومی نقش بسیار اساسی در کشور ایفاء مینماید. یکی از دغدغههای امروز ما پدیدههای نوظهور و هوش مصنوعی است که خودنمایی میکند.
وی افزود: در کشور بخشهای مختلف خود را دغدغه مند میدانند که نقشه راه و قانون در استفاده از هوش مصنوعی انجام دهند. آینده و نیاز، این روزها در حوزه هوش مصنوعی رفم میخورد. باید از ظرفیت استانها بیشتر استفاده شود. پارک علم و فناوری میتواند در حوزه نقش داشته باشد. امید است پایه ریزی و حرکت خوب این حوزه در مشهد مقدس کلید بخورد.
سید مهدی حسینی سمنانی، مشاور فناوری اطلاعات ریاست پارک خراسان نیز عنوان کرد: خراسان در اقتصاد دیجیتال قطب کشور است و مشهد پایتخت فرهنگی بودهاست. در حوزه هوش مصنوعی ظرفیت و پتانسیل زیاد است ولی در زمان و مکان استفاده نمیشود. سهم دانش بنیان از تولید ناخالص داخلی بخصوص در فرهنگ بسیار اندک است. اقتصاد با فرهنگ گره نخورده است.
وی ادامه داد: تدوین حکمرانی نوین و عوامل و اطلاعات در زمان مشخص باید تصمیم گیری شود. در حوزه علوم نوین عرصه های زیادی وجود دارد که علاوه بر هوش مصنوعی به فرهنگ نیز میتواند کمک کند. واقعیت افزوده، واقعیت مجازی، فضای ابری و تلفیق آنها با فرهنگ تحول ایجاد مینماید.
مشاور پارک خراسان اظهار کرد: در مدیریت جدید پارک به فرهنگ ضریب خوبی داده شدهاست. صنایع فرهنگی پارک رونق گرفته است. آنچه باید انجام گیرد این است که مدیران فرهنگی پروژه برای شرکتهای دانشبنیان تعریف کنند. اگر تمرکزگرایی از تهران گرفته شود، میتواند شرایط جامعه را تغییر دهد. همچنین هوش مصنوعی در حوزه انتقال دانش نیز میتواند کاربرد داشته باشد.
یاسر سیاوشی، مدیر صنایع فرهنگی و زیارت پارک خراسان نیز عنوان کرد: گفتنیها برای صنایع خلاق فرهنگی در مشهد زیاد است و کوششها و کششهای فراوانی انجام گرفته است. مهمترین شاخصهای فرهنگی در صنایع خلاق که همواره مد نظر بوده، کارهای فرهنگی، تولیدات فرهنگی و مصارف فرهنگی است.
وی ادامه داد: آنچه در حکمرانی صنایع فرهنگی است همراستا و همپوشانی با نظام حکمرانی آن کشور بوده است. سیاستگذاری، تصمیم گذاری، تسهیلگری و تامین خدمات گزارههای است که در حین استقلال با هم پیوستگی دارند. یکی از چالشهای حکمرانی ما، کم فروغی این چرخه بودهاست.
سیاوشی با بیان اینکه مردمی سازی و شبکه سازی بسیار مهم است، اظهار کرد: هر جایی که سیاستگذاری میکنیم باید تصمیم گیری و تسهیل گری را در آن ببینیم که اگر این محقق شود ارزش آن دو چندان خواهد بود.
مدیرصنایع فرهنگی و زیارت پارک خراسان تصریح کرد: صنایع فرهنگی ما اگر در دیگر کشورها تاثیرگذار باشد ارزشمند است. محصول فرهنگی حکمرانی یک کشور و تمدن را نظر خواهد داشت. آنچه در پارک خراسان در حوزه فرهنگ مد نظر بوده است شش گام دارد که از استعدادیابی تا بازار سازی و بازار پردازی در خارج از کشور پیش بینی میگردد.