سخنگوی صنعت برق خراسان عنوان کرد:
تمایل به سرمایه گذاری در انرژیهای تجدیدپذیر وجود ندارد
سخنگوی صنعت برق خراسان گفت: تولید برق از انرژیهای تجدیدپذیر مطلوب اما مشکل سرمایهگذاری آن است. میتواند تا ۳۵ درصد برق تولیدی کشور از این قسمت باشد اما بدلیل هزینه های بالا تمایل به سرمایهگذاری وجود ندارد.
به گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد؛ مهندس حسن حشمتی در نشست خبری با اصحاب رسانه با موضوع اوج مصرف تابستان ۱۴۰۲ در اداره برق مشهد برگزار شد، گفت: در حال حاضر بحث انرژی بحث ملی و فراتر از یک منطقه است. چندین سال است که برای مصرف بهینه تصمیمات کشوری گرفته میشود.
وی افزود: در برق دو مبحث تولید و مصرف برق را داریم. حتی اگر هیچ مشکلی نیز نداشته باشیم، اینکه هر چه تولید میکنیم مصرف هم نمائیم مقبول نیست. باید سمت مصرف مدیریت و بهینه مصرف گردد. همچنین تولید ما نمیتواند بیشمار باشد.
سخنگوی صنعت برق خراسان رضوی ادامه داد: چند سال اخیر تراز مصرف از سمت تولید بیشتر شدهاست. شبکه برق استانی نسبت به کشور است و هر عمل و عکسالعملی تاثیر بر شبکه ملی میگذارد. صنعت برق از تولید، شرکتهای انتقال و شرکتهای توزیع تشکیل شده است.
وی با اشاره به اینکه در استان دو شرکت توزیع، شرکت توزیع برق مشهد و شرکت توزیع خراسان داریم. با ابلاغیه معاون اول ریاست جمهوری، تصویبنامه سال ۱۴۰۱ مبنا قرار میگیرد و از ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور ۱۴۰۲ اعمال خواهد شد. در فصل گرما بخش تولید با حداکثر ظرفیت کار خواهند کرد و تعمیرات در این فصل انجام نمیشود.
مهندس حشمتی با بیان اینکه در سبد مصرف، بخشهای صنعت، اداری، تجاری، کشاورزی و بخش خانگی را داریم، تصریح کرد: برای مدیریت بار، در بخش صنعت، واحدهای صنعتی مکلف شدهاند هر هفته یک روز از ساعت ۱۱ تا ۲۳ را مدیریت نمایند و آن را به روز جمعه منتقل کنند. اگر مدیریت مصرف رعایت نکنند برق آن صنعت قطع خواهد شد.
وی افزود: در بخش کشاورزی هر روز به مدت ۵ ساعت از ساعت ۱۱ تا ۱۸، بصورت ۵۰ درصد از ساعت ۱۱ تا ۱۶ و ۵۰ درصد از ساعت ۱۳ تا ۱۸ قطع میشود. در این بخش برق مصرفی ۱۹ ساعت دیگر رایگان خواهد بود. در بخش اداری باید ۳۰ درصد کاهش مصرف نسبت به سال ۱۴۰۱ داشته باشند. همچنین در ساعات غیر اداری باید ۶۰ درصد کاهش انجام گیرد.
سخنگوی صنعت برق خراسان با بیان اینکه در بخش خانگی سیاست وزارت نیرو قطع برق نیست، اظهار کرد: همیشه خواهش کردهایم همکاری نمایند. ۸۰ درصد مشترکین مشهد در بخش خانگی هستند. استفاده از دور کند کولر آبی، تنظیم دما منزل تا ۲۴ درجه، خاموش کردن کولرهای گازی اضافی و انتخاب سیستم سرمایشی مناسب با اقلیم زندگی انتظار ما از هموطنان عزیز است.
وی با اشاره به اینکه یک میلیون و ۷۵۰ هزار نفر مشترکین خانگی داریم که اگر هر کدام یک لامپ را خاموش کنند به اندازه مصرف برق شهرک صنعتی مشهد خواهد بود، گفت: کلیه مشترکین خانگی که نسبت به یک سال قبل کاهش مصرف داشته باشند به ازای هر کیلو وات ساعت بین ۵۰۰ تا ۲ هزار تومان در قبوض خود بستانکار خواهند شد.
مهندس حسن حشمتی در خصوص مصرف برق در حرم مطهر رضوی نیز توضیح داد: در حرم مطهر رضوی بهترین همکاری را با انجام میدهند. مهندسین حرم با طراحی مناسب نور، بالاترین بهروری را با کمترین مصرف دریافت مینمایند. مجوز برق دریافتی حرم مطهر ۲۵ مگاوات است اما در زمستان ۶ مگاوات و در تابستان ۹ مگاوات مصرف میشود. همچنین حرم ۲ برابر ظرفیت دیزل دارد که در شرایط خاص به مدار میآورد. شایان ذکر است، در مشهد ۹۰ مگا وات دیزل متعلق به بخشهایی وجود دارد که در فصل گرما همه آنها وارد مدار میآید.
سخنگوی صنعت برق خراسان در خصوص استفاده از برق خورشیدی نیز عنوان کرد: انرژیهای تجدیدپذیر مطلوب، اما مشکل آن سرمایهگذاری است. چند سالی است تلاش شده که سرمایه گذار جذب شود، اما سرمایهگذاران تمایل زیادی نداشتهاند. نرم جهانی است که حدود ۳۵ درصد به سمت تولید برق از انرژیهای تجدیدپذیر بروند و بیشتر از آن امکان وجود ندارد. در خراسان ۴۸ مگاوات برق از انرژیهای تجدیدپذیر داریم و در کشور پیشتاز هستیم. حدود ۱۷ مگاوات انرژی خورشید نصب شده است. بیش از ۲۰ برابر تعرفه فروش برق از سرمایه گذار برق خریداری میشود ولی به دلیل سرمایه بری و هزینه های بالا تمایل وجود ندارد.