معاون دانشگاه علوم پزشکی مشهد خبر داد:
ورود ۵۲ هزار گردشگر سلامت به خراسان رضوی
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ۱۰ درصد صنعت گردشگری سلامت داریم. در سال گذشته ۵۲ هزار نفر گردشگر سلامت از ۸۱ ملیت وارد خراسان رضوی شدند و از مراکز درمانی تحت پوشش خدمات دریافت کردند.
به گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد؛ دکتر محمد علی کیانی، ریاست دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در نشست خبری هفته سلامت که در ساختمان قرشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، گفت: در خصوص اهمیت سلامت بر اساس آنچه از دوران کرونا گذشت، مشخص گردید سلامت چه مقدار بحث مهمی است. در سازمان بهداشت جهانی این موضوع بیان شده است که سلامت تاجی بر سر انسانهاست و فقط بیماران از آن مطلع هستند.
وی افزود: سلامت بخشی جمعی است و تمام جامعه درگیر آن هستند. اگر مشارکت جامعه و گروهها نباشند عملا چیزی به نام مفهوم سلامت تحقق پیدا نخواهند شد. شرایط امسال قدری متفاوت است. طرح پزشکی خانواده از اول اردیبهشت شروع شده است و شرایط متاثر از این طرح است.
دکتر کیانی عنوان کرد: هفته سلامت امسال با عنوان " سلامت برای همه با پزشکی خانواده" از ۹ تا ۱۵ اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد. هر روز این هفته به یک نام مشخص گردیده است. پزشکی خانواده و پوشش همگانی سلامت، جوانی جمعیت و سالمندی سالم، دسترسی عادلانه به سلامت، جامعه سالم و رشد تولید، اقتصاد خانواده و پزشکی خانواده، سلامت و رسانه، پزشکی خانواده و سبک زندگی سالم عناوین این هفته بوده است.
دکتر سید جواد حسینی، معاون بهداشت دانشگاه نیز در این نشست بیان کرد: هماهنگی بین بخشی، مشارکت مردمی و عدالت سلامت از اهداف ما بوده است. در بحث هماهنگی بین بخشی جمهوری اسلامی هفته سلامت انتخاب کرده است و تمام دستگاهها و مردم تدوین کار شده است.
وی ادامه داد: اولویتهای در حوزه بهداشت برای سال ۱۴۰۲ مشخص شده است. حوزه پزشکی خانواده که به ازای حدود هر ۳ هزار نفر یک پزشک و ۲ باید داشته باشیم، این طرح در ۴ فاز اتفاق میافتد. اولویت بعدی تکمیل پروژهها است. در حوزه جوانی جمعیت که ۶ کمیته در استانداری تشکیل شده و مسئولیت کمیته بهداشت با دانشگاه علوم پزشکی است. ۵ ماموریت ازدواج، فرزندآوری، ناباروری، سقط جنین و طلاق در این حوزه متصور است.
دکتر حسینی افزود: کنترل دیابت و فشار خون از جمله اولویت های سال ۱۴۰۲ است. در جمعیت بالای ۳۰ سال ۱۲/۴ درصد دچار دیابت و ۳۰ درصد دچار فشار خون هستند. بحث حیوان گزیدگی که وظیفه جمعآوری سگهای ولگرد در شهرها با شهرداریها در روستاها با دهیاری و در حیات وحش با محیط زیست است، اولویت دیگر ما خواهد بود.
وی با بیان اینکه؛ تحکیم بنیان خانواده و کاهش مصرف دخانیات، چاقی و اضافه وزن، بحث سواد سلامت و جذب بهورز از دیگر اولویت های سال ۱۴۰۲ معاونت بهداشت است، تصریح کرد: در سال گذشته در حوزه حیوان گزیدگی، ۶۶۶ هزار واکسن و حدود ۳ هزار و ۳۰۰ سرم هاری تزریق شده است. ۴۷۵ هزار بازدید بهداشت محیط داشتیم. ۲۵ هزار زوج مشاوره و مشاوره فرزندآوری و ۳ هزار غربالگری پستان انجام شده است.
دکتر شاپور بدیعی اول، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در نشست خبری هفته سلامت گفت: ما پزشک خانواده نداریم بلکه پزشکی خانواده داریم. پزشکی خانواده نقش زیادی در اقتصاد درمان دارد. سطح یک پزشکی خانواده نظام ارجاع است و اقتصاد درمان در سطوح ۲ و ۳ انجام میگیرد.
وی با اشاره به اینکه ۱۰ درصد صنعت گردشگری داریم، عنوان کرد: در سال گذشته ۵۲ هزار نفر گردشگر سلامت از ۸۱ ملیت وارد مشهد شدهاند. برای امسال نیز برنامه ریزی کامل برای جذب گردشگر سلامت شده است. در حوزه دسترسی عادلانه سال قبل، ۲۷۰ کاشت حلزون در کودکان انجام گرفت که ۱۳۵ میلیارد تومان هزینه داشت.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: طرح کاشت حلزون در کشور ما رایگان است در حالی که در کشورهای اطراف هزینه دریافت میگردد. گاهی به علت عدم آگاهی هموطنان درگیر تور گردشگران سلامت میشوند.
دکتر بدیعی اظهار کرد: در سال ۱۴۰۱ تعداد ۳ هزار نوزاد نارس غربالگری شنوایی شدند و هیچ نوزاد نارس از غربالگری ما خارج نگردید. در حوزه خرید تجهیزات نیز باید گفت، بیش از ۶ هزار میلیارد ریال خرید داشتیم که آمار بالایی است. با این کار در برخی تجهیزات بیمارستانی، صاحب به روزترین دستگاهها شدیم که در شرق کشور بینظیر است.