تسهیل زیارت حریم رضوی با طرح از مبداء تا مبداء
به جهت تسهیل و ارائه خدمات فرهنگی به زائرین امام رضا(ع) طرح از مبداء تا مبداء توسط استان خراسان رضوی ارائه و دبیرخانه آن در خراسان رضوی شکل گرفته است. معاونین زیارت استانداران استانهای زیارتی و مشاورین استانداران در حوزه زیارت دیگر استانها ماموریت اجرای این طرح را دارند.
به گزارش
پایگاه خبری مشهد رخداد؛ حجةالاسلام حجت گنابادینژاد، معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی، در هشتمین نشست خبری قرارگاه مرکزی زائرین خراسان رضوی که با حضور اعضای کمیته فرهنگی اجتماعی سفر در محل اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی برگزار شد، گفت: امسال برای اولین بار به اهتمام کمیته فرهنگی اجتماعی، برنامه خدمات فرهنگی از مبداء تا مبداء تهیه و تصمیم گیری شد.
وی افزود: بر اساس مصوبات سال ۱۴۰۰، بجز سه استان زیارتی خراسان رضوی، فارس و قم که معاونت زیارت در استانداری وجود دارد. برای تسهیل زائر در دیگر استانها مشاورین استاندار در حوزه زیارت در ایام خاص فعال میگردند. بر اساس طرح از مبداء تا مبداء در ۲۰ استان کشور در ایستگاههای راهآهن مراسم بدرقه زائرین انجام گرفت.
حجةالاسلام گنابادینژاد اظهار کرد: توسط کمیته فرهنگی اجتماعی در مسیر داورزن- سبزوار- نیشابور ۹ ایستگاه فرهنگی سطح یک، در مسیر قوچان- چناران ۱۰ ایستگاه فرهنگی سطح یک و در مسیر گناباد- تربت حیدریه ۱۱ ایستگاه فرهنگی سطح یک پیش بینی شد. در سطح شهر مشهد نیز اعزام مبلغ در تمام هتل های بالای ۱۰۰ نفر، حسینیهها و مراکز آموزشی با اسکان بالای ۱۵۰ نفر داشتیم.
وی با اشاره به اینکه موضوع زیارت فرهنگی معنوی است، تصریح کرد: با توجه به اینکه بیش از ۸۰ درصد زائرین با خودرو شخصی و ۹۰ درصد از طریق جاده به مشهد سفر میکنند، خدمات فرهنگی در جاده ها تدارک دیده شد.
محمد حسن زاده، ریاست کمیته فرهنگی اجتماعی قرارگاه مرکزی زائرین نیز بیان کرد: همانطور که اسکان و امکانات رفاهی دغدغه جدی برای مسئولین استان است، دغدغه فرهنگ نیز باید در مسئولین فرهنگی شکل بگیرد. اقداماتی که میتواند زیارت را عمیقتر کند توجه به مسائل فرهنگی و اجتماعی است. طرح از مبداء تا مبداء نیز بر اساس همین نیاز شکل گرفت.
وی افزود: از لحظه ورود زائر به استان، اقدامات متفاوتی نسبت به سالهای قبل شکل گرفته است. برنامههای متعدد فرهنگی، هنری، مشاوره و حوزه کودک و نوجوان انجام میگیرد. ایجاد غرفه ها محصولات فرهنگی در مسیر جادهای با هدف استراحت کوتاه و کاهش تصادفات جادهای از دیگر اقدامات بود.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی اظهار کرد: ۵ ایستگاه استقبال از زائر در ورودی های مشهد پیش بینی گردید. آماده سازی نمازخانههای بین راهی، برگزاری دوره فرهنگ میزبانی، ایستگاه ویژه کودک و نوجوان، ایستگاه کتاب و کتابخوانی از دیگر فعالیت کمیته است.
حسین زاده از برگزاری ۲۹۴ نمایش خیابانی، ۲۲۶ اکران فیلم کوتاه، ۲۹۵ نمایشگاه کتاب و محصولات فرهنگی، ۴۷۰ اجرای سرود، ۳۲۸ کاروان کتاب و کتابخوانی، توزیع ۱۰۰ هزار پوستر و بروشور فرهنگی و ۳۸ هزار نفر مشاوره خبر داد.
حجةالاسلام محمد احمدزاده، مدیر کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی نیز اظهار کرد: اصل سفر و مقصد زیارت راهبرد فرهنگی و معنوی دارد. در اداره کل اوقاف ۱۲۳ تیم در قالب طرحهای نسیم انتظار، آرامش بهاری و ضیافت الهی خدمت رسانی به زائرین بقاع متبرکه انجام میگیرد. ۴ هزار نفر از خدام، مدیران بقاع، مسئولین فرهنگی و خادمین افتخاری از ۱۵ اسفند خدمت رسانی به زائرین را با غبار روبی و عطرافشانی ۷۶۰ شهید مدفون در ۷۰ بقعه متبرک شروع کردند.
وی با اشاره به اینکه ۱۴۰ برادر و خواهر مبلغ روحانی در طرح ها کمک میکنند، عنوان کرد: سال جدید ۱۴۰۲ با حضور ۳۵ هزار زائر در ۵۵ بقاع متبرکه سطح استان آغاز شد. سفره افطاری ساده، برپایی نماز جماعت در بقاع، استقرار غرفه های مشاوره و وقف و نذر از جمله برنامههای ایام نوروز خواهد بود. همچنین در این ایام ۶۳۵ هزار و ۹۷۰ زائر ایرانی و خارجی به بقاع سطح استان مراجعه نموده و ۱۷۹ هزار و ۳۲ نفر شب در بقاع و حسینیه ها اسکان پیدا کردهاند.
حجةالاسلام متین قربانی، مدیر تبلیغ حوزه علمیه خراسان در هشتمین نشست خبری قرارگاه مرکزی زائرین خراسان رضوی گفت: امسال یک همافزایی بین دستگاههای اجرایی دولتی و نهادهای مردمی برای خدمت رسانی به زائرین صورت گرفته است.
وی افزود: حوزه علمیه خراسان یک نهاد تربیتی - آموزشی است اما با توجه به رسالت تبلیغ، امسال در کنار دیگر دستگاهها قرار گرفت. در محور قوچان تا مشهد اقدامات خوبی صورت گرفت و ۱۱ ایستگاه استقبال از زائر محوری ایجاد گردید. ۳۰ طلبه به عنوان مبلغ و مدیریت ایستگاهها فعالیت مینمایند. در همین راستا در خیابان امام رضا(ع) مشهد سه غرفه فرهنگی برنامهریزی کردهایم. همچنین حضور پر رنگ در نمایشگاه قرآن و عترت داریم.